Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Včera mě pustili s malou z porodnice , ale ona si nějak prodloužila dobu kojení, spí klidně 4 hodiny a pak se napije z jednoho prsua spí dál. V noci je vzhůru tak 3×. JE to v pořádku nechat to nadítěti aby si řeklo.kolikrát denně bych měla novorozeně kojit? Díky první dítko jsme nenkojila.MAlé bude zítra týden. V porodnici pěkně přibívala.
Já bych řekla, že to je OK. V noci bych rozhodně nebudila (jedině pokud by začaly být problémy s kojením, jinak nebudit), přes den bych ty intervaly nenechala dýl jak 3-4hod. Pak bych opatrně - třeba přebalit nebo i ve spánku zkusit dát, třebasi dá
Dorka jedla taky tak, ze začátku po třech-čtyřech hodinách, v noci měla pauzy i delší.Co vím, neměla by být pauza víc jak šest hodin (kvůli dostatečné tvorbě mléka), jinak je vše O.K.Řešila bych to jedině pokud by malá vysloveně neprospívala, ale to evidentně nenastalo.Buď ráda, že je malá hodná.
Postupně jak Dorka rostla, tak jsem pak kojila přes den i po hoďce a půl, ale hodná je dodnes. ![]()
Doporučuju kouknout sem (třeba už to znáš), hlavně v Databázi otázek a odpovědí je leccos užitečného.
http://kojeni.net/
tak to bych byla šťastná že vydrží 4 hodiny.
Jestli přibývá tak vše o.k. ne?
Taky myslím, že je to v pořádku. Moje dcera přesně tak přes den spala třeba 4 hodiny a kdyby nezastavil kočárek, tak by prochrněla celý den. V noci jedla častěji.
ahoj
rozhodně to nechat na prckovi a nebudit… v porodnici jsem tento boj prohrála - prostě nutně ho musely vzbudit a donést a bylo jim jedno že mi jen spal na rukách a vůbec nepil…
až se vzbudil tak si dal do nosu a spalo se dál:o)
no po porodu do bylo dobrý, ale po měsíci už si dávali oba dva už i po hodině:o)))) ale jak říkám dávala jsem jak chtěli děti.
Nebudit a neomezovat:o)
Ahoj,jak už tady holky psaly,tak pokud přibývá,tak bych nebudila.Já tedy osobně kojila i po 1,5 hodině,i když v porodnici radily jinak,ale nám to takhle vyhovovalo a časem se to upravilo na 2 hodiny a po 6tinedělí po 3 hodinách.Ale každá máme svůj systém,což je dobře.
zdravím mamky,
mám stejnou zkušenost jako Maka.Bohužel.V porodnici sestřičky nakázaly co 3hod.od začátku krmení a protože jsem ještě nevěděla co a jak,tak jsem je poslechla.Chudák moje malá se s tím trápila vždycky nejmíň hodinu! a za dvě už jsem ji zas budila.Pak mi moje mamka poradila,ať se na to vykašlu a nechám ji spinkat,že si určitě sama řekne…A bylo vyhráno.Zdřímla si 3,5hod. a pak během chvilky(15min. max.) vypila všechno! A doma se rozpila co 2 hoďky no a teď si klidně „řekne“ už po hodince…Ale to spíš na večer.
Náš malej od narození se nakojil v 21 a spal až do 6,pak si zas cucnul a spal až do 10,tak mu to zustalo až do tet(stále kojim).Doktoři mě nutily ho budit,nebudila jsem ho,přibejval krásně tak na co je nutit když stejně si jen cucnou a spí dál.
Takže já i když náš maty pil ještě méně tak jsem ho nechala.prsa si zvyknou brzo
Rozhodně nechat mimčo ať si samo řekne jak potřebuje, mě Tája prospal už v porodnici 7 hodin v tahu. A nic se mu nestalo a o mlíko jsem taky nepřišla. Doma to stejný, přes den si říkal zhruba po 3 hodinách a v noci klidně 6-8 hodin prospal. Přibíral v pohodě, tak proč bych se stresovala s nějakým buzením. Prsa si časem zvyknou a o mlíko nepřijdeš, jen je prostě ráno můžeš mít nalitější. A neboj kolem 3.měsíce nastane období růstového spurtu a začne si říkat častěji ![]()
Ahoj,me detska sestra rekla ze ji mam budit po trech hodinach pres den v noci nechat spat.A ty tri hodiny s toho duvodu ze kdyz ji nechas dyl tak o to casteji se v noci budi.mala ma tedka 3 tydny usina okolo 9 a na kojeni se mi budi az ve 2 a pak az rano okolo 6-7.Takze v noci pohoda a vyspime se.Ale v okamziku kdy se jim nechala ty 4hodiny tak se to snazila dohnat v noci.Ale je to veci nazoru nekdo ti zase bude tvrdit nechej spat i pres den…
Ahoj, souhlasím s holkama, jestli přibývá na váze, tak bych ji nebudila. Mně radila sestra v porodnici, že pokud usíná při kojení, tak ji mám trochu pošimrat pod bradičkou ![]()
potřebovala bych poradit, tak otevírám znovu tuhle diskuzi…
mám doma ani ne 3-týdenního chlapečka. v porodnici vydržel nejíst i 3 hodiny, ale poslední týden má hlad i po hodině během dne, v noci vydrží max. 4 hodiny po koupání, jinak se budí opět po 2 hodinách.
dle naší doktorky mám kojit, kdykoliv si malý řekne, jenže několik dní Radímek vyblinká mlíčko i hodinu po krmení, tak si říkám, jestli ho moc nepřecpávám
jenže když už má hlad, tak brečí a je k neutěšení a uklidní ho jen, když ho nakojím
zítra jdeme na kontrolu k doktorce, tak se s ní zkusím poradit, asi bych to viděla na to, že zkusíme zahustit mlíčko Nutrilonem…
kojila jste některá taky takto často?? já jsem vždycky ráda, když vydrží min. 2 - 3 hodiny nejíst. v noci bohužel o moc delší intervali taky nejsou. docela přemýšlím, jestli je moje mléko výživné, když chce tak často ![]()
budu moc ráda za vaše zkušenosti…
kojila, obě děti, taky blili, syn do 7-8mi m, dcera jje drobet lepší,. některé děti jsou holt žravější, některé blicí, některé oboje.