Jak často kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
18.2.12 11:18

mimco se ma krmit, jak si rekne. Jsou deti, ktere jedi mene krat vetsi porce a deti, kteri jedi vicekrat mensi porce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.2.12 11:22

Nejlépe je řídit se vlastními pocity,a potřebami dítěte. Taky jsem kojila často. Akorát zkus všechno ostatní, nemusí mít zrovna hlad, třeba je mu horko, zima, chce potulit, ponosit nebo ho bolí bříško.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
18.2.12 11:23

Říká se, že lepší kojit alespoň po dvou hodinách, aby stihnul strávit to co má v bříšku… Ale je ještě malinkej, takže koj, jak si řekne… Neboj, jak bude růst, tak bude sílit a bude schopnej si toho vytáhnout víc a začne si pauzy mezi kojením protahovat sám… Malá taky ze začátku papala po 2 hodinách, pak po třech… Teď jí budou 4 měsíce, doma kojíme pořád po třech, když je v kočárku venku, tak vydrží i pět hodin a spí už celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.2.12 11:27

Priznám sa, teóriu o (ne)miešaní čerstvého a natráveného mlieka som nikdy nepochopila.

Moj najmladší cca 1,5 hodiny spí, potom je cca 1,5 hodiny hore, a v tej bdelej dobe sa kŕmi tak cca 3×. :-D

Žiaden stres a kŕm miminko tak, ako si povie, i keby to bolo po 15 minútach…

• Citovat
  • Upravit
3622
18.2.12 12:27

no intervaly by mely byt delsi ale jde o to jestli ted ve 3 tydnech nema rustovy spurt a to muze chtit pit i po 20 minutach..takze krom spurtu by mel vydrzet dyl..mozna nebreci hlady ale boli ho brisko a u prsa se uklidni..takze mu kup kapky na prdiky a uvidis..ideal jsou ty 3 hodiny rozestup protoze ja osobne bych mela strach ze si ho tim navyknes na prso tak ze to nebude mit jen jako jidlo ale misto dudliku na uklidneni a tim padem ti v noci nebude spat..me malej 1,5 hodky od jidla knoural ale tim ze byl unavnej tak jsem ho uspala a pak jedl po dalsi 1,5 takze ty tri hodky vydrzel…a tak to bylo cely den dokola kdyz byl malinkej..takze mozna nema hlad ale je taky unavenej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.2.12 13:15
AliceP píše:
no intervaly by mely byt delsi ale jde o to jestli ted ve 3 tydnech nema rustovy spurt a to muze chtit pit i po 20 minutach..takze krom spurtu by mel vydrzet dyl..mozna nebreci hlady ale boli ho brisko a u prsa se uklidni..takze mu kup kapky na prdiky a uvidis..ideal jsou ty 3 hodiny rozestup protoze ja osobne bych mela strach ze si ho tim navyknes na prso tak ze to nebude mit jen jako jidlo ale misto dudliku na uklidneni a tim padem ti v noci nebude spat..me malej 1,5 hodky od jidla knoural ale tim ze byl unavnej tak jsem ho uspala a pak jedl po dalsi 1,5 takze ty tri hodky vydrzel…a tak to bylo cely den dokola kdyz byl malinkej..takze mozna nema hlad ale je taky unavenej…

Ja nechápem. Dávať dieťaťu kvapky len preventívne? Len tak zo zvedavosti som si pozrela, čo obsahujú (nikdy som ich doma nemala):
Složení - účinné látky:
Simethiconum (Dimeticonum 350 - cum silicii dioxydo 92,5:7,5) 69,19 mg v 1 ml (cca 25 kapek) suspenze.

Složení - pomocné látky:
Aromatické látky, hypromelóza,cyklamát sodný, alfa-oktadecyl-w-hydroxy- poly (oxetylen)5, karbomer 934 P, sodná sůl saccharinu. Konzervační látky: benzoát sodný, kyselina sorbová.
konzervačné látky použité sa radia (podľa knihy o E-čkach, ktorú mám) medzi alergény, môžu vyvolávat astmatické záchvaty, cyklamáty znásobujú účinky karcinogénov, podľa niektorých štúdii priamo karcinogénne sú.

Ja fakt neviem, ale to radšej nech mi čo pol hodinu dudlá prso, než mu preventívne dávať chemický sajrajt.

• Citovat
  • Upravit
11896
18.2.12 14:10

ahoj, taky jsem ze zacatku kojila po 1,5-2 hodinovych intervalech, mimco si samo rekne, ja bych to neresila a davala mu, kdyz bude mit hlad, ono se to casem upravi - my ted ve 4 mesicich kojime po 2,5-4hod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.2.12 21:16

Já dodnes kojím, jak si řekne :) . Nijak mě to neobtěžuje, myslím si, že je to lepší než pevně daný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
19.2.12 16:04

Ahoj holky, nemáte některá zkušenosti s kojením nedonošených dětí. Adélka se nám narodila 33+6, teď jsme třetí den doma z porodnice. V porodnici mně řekli že by měla dostávat cca po 3-4hod 50ml. Je ale dost slabá tak tu 50 zatím sama nevytáhne. Mám doma váhu tak vážím před kojením a po kojení obvykle vypije 20-30ml, zbytek se snažím dokrmit z lahve - odsáté mléko.
Nejraději bych to nechala na té malé jen kojit bez příkrmu a nechat ji kdy si řekne o další dávku sama. Nemáte s tím některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.2.12 16:13
Gabika píše:
Priznám sa, teóriu o (ne)miešaní čerstvého a natráveného mlieka som nikdy nepochopila.

Moj najmladší cca 1,5 hodiny spí, potom je cca 1,5 hodiny hore, a v tej bdelej dobe sa kŕmi tak cca 3×. :-D

Gábika,naprosto souhlasím,a teorie o předním a zadním mléku,a že pak bolí bříško :roll: mě přijde vtipná,taky nechápu maminky,které,když dítě chce kojit častěji,si prostě řeknou,že mají „slabé mléko“ a přejdou na UM,co to je slabé „mléko“ proboha????.Obě děti jsem kojila jak chtěli,někdy i 3 krát za hodinu.Miminko člověk kojí jen chvilku,proti celému životu,a je to ten nejlepší základ,co mu může maminka dát,když to jde,neřešelia bych častos kojení,ale spokojenost miminka.

• Citovat
  • Upravit
23864
19.2.12 16:23
dada1511 píše:
Gabika píše:

Gábika,naprosto souhlasím,a teorie o předním a zadním mléku,a že pak bolí bříško :roll: mě přijde vtipná,taky nechápu maminky,které,když dítě chce kojit častěji,si prostě řeknou,že mají „slabé mléko“ a přejdou na UM,co to je slabé „mléko“ proboha????.Obě děti jsem kojila jak chtěli,někdy i 3 krát za hodinu.Miminko člověk kojí jen chvilku,proti celému životu,a je to ten nejlepší základ,co mu může maminka dát,když to jde,neřešelia bych častos kojení,ale spokojenost miminka.

Krásně jsi to napsala. Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JolanaT
20.2.12 18:46

lissa, taky máme doma chlapečka,narodil se 34+4 a ze začátku jsme měli problémy s kojením. Vporodnici jsme se rozkojili až přes klobouček, jinak nechtěl. Paní doktorka nám doporučila krmit ve dne každé dvě hodiny a v noci co tři hodiny, ne míň a nechat kolik vypije bez dokrmování. Teď má malý 8 týdnů a už pije bez kloboučku a přibírá asi 400g týdně. Porodní váha 2400g a teď má 4500g. Být tebou tak se s tím vážením nestresuju, kojit kdy si malá řekne anebo budit. A na dokrmování bych se asi taky vykašlala. Když bude mít hlad, tak se ozve a příště vypije víc. Teda aspoň u nás to tak funguje. Někdy kojím i po hodině(když to odflinkne) :) Tak snad jsem trošku poradila. Omlouvám se za ten román :D :lol:

• Citovat
  • Upravit
1479
27.8.16 09:11

@mikanek jsme na tom stejne mi prijde ze kojim porad co 2hodiny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
20.9.16 09:52

Ahoj, zkusim obnovit diskuzi. Mam 7 tydenni mimco. Od te doby, co jsme prisli z porodnice kojime dost casto. Pres den to uz kleslo po 40-50 minutach a pres noc vydrzi po mleku nejdele 2 hodiny. Kdyz jsem mu dala Um vydrzel 3,5 hodiny. Nevite cim to muze byr? Zacinam byt opravdu unavena a jsem „otrokem“ mimca. Mam jeste 3 a 3/4 leteho syna, kteremu se nemuzu pres den tolik venovat, prptpze mi to mladsi nedovoli a porad kojime. Mate s timto nekdo zkusenost? Nevite cim to muze by, ze ma tak casto hlad? Dekuji za rady :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
20.9.16 12:33

@tynka1303 asi nemas tak kvalitni mleko si myslim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie