Jak často kojíte? Začínám být vyčerpaná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
12.6.06 20:50

Jak často kojíte?

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat jak často kojíte? Já kojím přes den stále po hodině a v noci po dvou hodinách a už začínám být dost vyčerpaná, hlavně spíš psychicky!!!Je mezi vámi někdo kdo je na tom podobně? Jak dobíjíte baterky?

Díkys Renys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
12.6.06 20:55

Renys,
ja kojim ve dne v noci po dvou hodinach.....
Myslim, ze momentalne Stella proziva rustovy spurt, je jak nezavrena:-)))

Za 14 dni zaciname s prikrmy, tak to snad bude lepsi.

Vim, o cem mluvis, jsem take unavena, nevyspala, vecne hladova…

Baterky dobijim venku, kdyz jsme na prochazce, nebo vecer doma ve vane. Chodim spat kolem pul desate vecer, vstavam kolem seste. Zenska vydrzi hodne, chlap by uz asi zkolaboval…

Od porodu, tj. pul roku, jsem nespala dele jak 2,5 hodiny v kuse…

Vydrz, bude lepe:-))) Vic neporadim, ale nejsi v tom sama.

Nicol a Stella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.6.06 21:28

Ahoj Renys,
u nas snad podle stravy zadny spurt neexistoval. Kojili jsme tak 14× denne az do 5m. V noci jsem vstavala treba petkrat jeste ve Vitkovo 14ti mesicich. Podle me nocni kojeni pak uz byla zavislost miminka a ne potreba, ale o tom nechci diskutovat. A protoze jsem to nedokazala zvladnout ukoncit, kojila jsem, i kdyz jsem nenavidela nocni vstavani a byla jsem vyrizena.

Tim nechci rict, ze u vas je to zavislost. Tve miminko je jeste male a holt mu vyhovuje casto po troskach a ne naopak. Musis vydrzet.
Kazde dite je jine a uvidis, ze s prikrmama se to zlepsi. No u nas jsme jeste bojovali i s prikrmama.

Ale jen jsem chtela napsat, ze v tom urcite nejsi sama a takovych, jako ty a i ja se tu tazalo spousta a odpovidalo spousta a jeste nas bude spousta. A ja jsem rada, ze uz je to za mnou a jsem ta, co uz vi, ze to prejde:-) A drzim palce. Vim, ze to nevyspani je hrozne. I kdyz spal Vitek se mnou. Stejne to caste vstavani a nez jsem usnula a porad dokola..... .
 VYDRZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
12.6.06 22:36

Ahoj, musím tě taky podpořit, já jsem toto přežila už dvakrát :) A pak na to vzpomínáš se slzou v oku…
Ono to bude lepší, nejhorší na kojení bylo vydržet ty první tři měsíce, pak se mi zdálo,že už je to jen lepší a lepší.I když já má doma nespavce, a ten i když není od 8.měsíce kojený,tak nespí stejně :? Chjo, a já se pořádně nevyspala už téměř 14 měsíců :roll:
A místo večerního spánku ještě přispívám do diskuzí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
12.6.06 22:54

Ahoj holky, ja zavidim matkam co ich deti chcu pit od roka UM :oops: Tobias mal rok ale nic okrem koja nechce.S jedlom bojujeme ako sa len da :cry: Kojim rano,na obed,po obede si cucne,vecer a cez noc sa zobudi 2krat.Uz som zufala.Co mam robit ked nechce nic ine pit?Vodicky si trosku upije,caju tak 10ml za den a UM ked don dostanem 15ml uz si gratulujem.Niekedy si s muzom robime uz zo zufalstva srandu,ze maly bude chodit po diskotekach a vzdy si odbehne domov na kojo :lol: Je tu este nekto kto ma tiez takehoto zavislacika? Ako ste to riesili alebo kedy to prejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
12.6.06 23:01

Renys,vloni jsem založila úplně stejnou diskusi: https://www.emimino.cz/modules.php?…

Nakonec jsem plně kojila 5 měsíců,pak ještě s příkrmy do 8 m. a holčička se mi odstavila,kojo ji evidentně nebavilo :?: .Ale je fakt,že to neustálé kojení a odsávání mlíčka mě hodně unavovalo,vč. péče o starší dcerku.Někdy jsem si říkala,jestli mi to za ty nervy stálo,ale asi jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.6.06 13:34

Monicku, Vitek vypije denne maximalne 200ml tekutin a to castecne z donuceni. Kdybych mu to porad nedavala pred nos, tak asi nepije vubec. Jinak se jen koji a dostava k jidlu hlavne polivky a jogurty a ovoce, aby mel tekutiny.
Ptala jsem se dr. a ta rikala, ze takhle velke dite si rekne, kdyz ma zizen.
Takze ja kojim na pozadani. Nekdy pije dlouho a nekdy si jen cucne.
Jeho pro zmenu evidentne kojeni bavi. Ale uz to neni takovy zavislak, jak drive.

Jo ale vyuzivam tohoto pocasi a ven bereme lahvicku, co hodne tece a zasobu vody. Vitek zalejva kytky a i z kocarku chodnik a sebe a sem tam si i cucne. Je teda dost mokrej, rad to klokta a pak mu to vytece. Ale stejne je vedro:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
13.6.06 14:03

Renys, som na tom podobne :-)
Podla mna ma moj syn mensi zaludok, od malinka pil kratko a casto, tak isto aj teraz papa, maximalna davka je okolo 120gr, viac do neho nedostanem. Obcas sme ho krmili a krmili a on to potom vyzvracal, proste sa mu to tam nevoslo.
V noci to bolo tiez drsne, zlepsilo sa to po roku a po 15-16m sa budi menej a menej.
Momentalne uz sa budi len raz okolo pol noci, obcas spi aj celu noc.
Cez den je zato ako pijavica, hlavne ked je chory, alebo mu idu zuby.
Uz som to zacala obmedzovat, totiz si to necha uz trocha vysvetlit, takze sa koji rano, pred spanim, po spani a potom raz v noci, takze cca 4× za 24h. Ale to len za okolnosti, ze mu nic nie je :-(
No a vody pije tiez malo, tiez max 200ml, zato vsetko jedlo chce len polokasovite, takze vody ma podla mna dost.
Cika kade chodi, plienky ma precurane tiez dost, takze strach nemam.
Monicek ja by som maleho do Um nenutila, u nas to bolo to iste a akurat som mu to mlieko uplne zhnusila.
Uz chces uplne odstavit, alebo to len obmedzit? Mozes davat namiesto UM jogurt, zakysane mlieko, to obcas deti vezmu skor ako UM.
Sunar teraz robi od roka kakovou prichut, ma aj vanilku a banan, co skusit toto??
A ak sa nechyti skuste sa dohodnut s nejakou kamoskou prcci si radi vymienaju pohariky, vela deti sa tak nauci pit UM, ked to je zrazu nieco co „nesmu“.
A ked nezaberie nic, ako u nas, tak sa tym netrap, moze byt kludne aj bez UM. ja do 2 rokov budem kojit a potom bude papat jogurty a pit zakysane mliecka, alebo prevarene kravske v jedlach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
13.6.06 14:11

mazem duplicitny prispevok, cely ho zrusit neviem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.6.06 14:26

Tak zrovna dnes jdeme s naší přisavkou na vážení, od narození pije velmi často, po hodině, hodině a půl a když to natáhne na 2, tak je to něco výjimečného. V noci jedna cca 4-hodinová pauza a znovu kolotoč.
Navíc teď málo přibírá, i když je permanentně přisátý, už jsem dokonce otevřela UM, ale zatím jsem neměla odvahu ji zkusit, nevypadá totiž, že by strádal.
Je mu 4.5 měsíce a prodlužování rozestupů mezi kojeními jsou zatím a myslím že i napořád science fiction.
Takže se moje fungování omezuje na kojení, občas i já něco zhltnu, přebalování a cvičení (cvičíme Vojtovku).
Zatím to chci držet, ale pravda je, že jsou chvíle, kdy se toužebně dívám na krabici s Bebou a říkám si, že jdu do toho.
Dcera byla naprostý opak syna, vlastně se nikdy nepřisála, takže se synem jsem to chtěla jinak, ale je to boj…
Držím palce, kojení je sice přirozené, ale není „zadarmo“ aspoń u někoho ne.

Evis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.6.06 14:32

No Evis, ses dobra. O neustalem kojeni vim z vlastni zkusenosti a Vojtovu metodu ucim maminky v praci. No fakt mas muj obdiv, ze to zvladas.
No hlavne se trefit cvicenim do jidla a spani. A pak to psychicky zvladnout.
Jak ja maminky nutila cvicit a ze je to tonejdulezitejsi. Jasne, ze je. Ale kde brat cas a silu, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
13.6.06 18:09

Ahojky,

tak u nás bylo kojení každý den a noc po 2 hodinách až do 10měs věku…

Naprosto souhlasím s ** gothic ** , taky myslím, že má i náš Pavlík menší žaludek, protože přesně jako u nich, pil vždy krátce ale často a nyní jí často, ale v malých dávkách…

S tím vyčerpáním Tě naprosto chápu, zejména ze začátku je to náročné, pak bych řekla, že si člověk prostě přivykne novému stereotypu a pak už to jde :wink:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.6.06 23:41

Ahoj holky dakujem za vase prispevky.Aladina ja tiez kojim Tobiaska na poziadanie ako ma chut.Len problem je ten,ze on bez kojenia nechce ani zaspat.Napapa sa a zapija s MM.Neprijemne je ked niekde sme a on mi zacne vyhrnat tricko lebo ma prave chut.To sa mi stava dost casto. Dnes som prisla na fintu ako som ho donutila pit aj nieco ine.Mam vyskusane vsetky mozne flasky,hrnceky,plastove flasky od Kubika,Jupika.Zabrala slamka :lol: Otvorila som mu flasku hodila tam slamku a za par sekund bola prazdna. GOTHIC ja by som prave uz chcela uplne prestat kojit. Od septembra mam moznost pracovat na par hodin.Bojim sa,ze mu kojenie bude stale vyhovovat.Preto sa pokusam don dostat UM.Ochutene mlicko som skusala ale od HIPP(vanilkove)Tvaril sa ako by som mu davala pit najhorsi napoj na svete.Otestovali sme vsetky mlieka na trhu.Jedine Sunaru si trosinku dal.Je mi uplne jasne,ze kojenie je super vec ale naozaj ma aj velmi vycerpava byt celu noc hore a vzdy behat pre maleho do postielky.Ked ho dam k sebe je na prse zaveseny celu noc :! Urcite si niektore mamicky povedia co som to za matku ked pre dieta neobetujem trosku spanku :( No ja si hovorim,ze vydrzat kojit 2deti ,kazde rok je celkom slusny vykon.Neviem ci by rocnemu kinderku stacilo miesto mliecka podavat len jogurtiky a ine mliecne vyrobky.Niekde som citala aj dokonca v tv bola relacia,kde hovorili kolko ma rocne dieta vypit mlieka.Myslim,ze to bolo tusim do 400ml za den.Skusim kupit kakaovy sunar a budem sa modlit aby zabral.Este raz dakujem za pripadne dalsie rady ako by som Tobiska presmerovala na UM.Jeejda teraz ma napadlo mohla by som skusit kravske prevarene mliecko alebo je to este moc skoro na take mliecko?Vanesske sme zacali kravske od 1 1/2(ziaden problem ani alergia sa neobjavil)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.6.06 13:39

Jo Monicku, tak radu, jak naucit pit dite UM teda nemam. Vitek zadne pit nebude. A u nas nezabira ani slamka. Proste pije podle nalady.
A odstavovani taky nevim, mame take zavislacka:-) Ale opravdu pomalu sam prestava vyzadovat tak casto a snad casem to bude min a min.
Jinak kamaradky dite nema rado ani Um, ani kase ani jogurty. Tak po dohode s detskou dr davaji nejake vitaminy.
Ja s Vitkem taky nespim. Spala jsem dlouho, ale on v noci u kojeni taky usinal a trvalo mu to treba hodinu a to nekolikrat za noc. Takze pekne putoval do sveho pokoje a hned se mu spalo mnohem lip. Sice se taky budil, ale stacilo nakojit a zas sup do postylky. Ale ja mam vyhodu, ze u kojeni nestihne usnout, takze se naucil usinat sam. A pred spanim ho tedy pokazde nakojim a dam do postylky. Ale kdyz tam nejsem, jde spat i bez toho. Takze klido bez do prace, kdyz te maly neuvidi, ani si na kojeni nevzpomene. Nakojis az prijdes:-) Do zari je navic daleko a uvidis, ze to sam omezi.
Co se tyce usinani bez kojeni. To uz ho holt musis naucit. Kdyz usne u kojeni rychle, tak to nevyresis. Ale jestli cekas, az usne… Dala bych ho proste po nakojeni do postylky, rekla pa a sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
15.6.06 13:59

Nikol–to já prožívám to samé…Už jsem se nevyspala snad 1rok..V noci se budíme taky po 2hod.Ale teď už né z hladu ale spíš s kontaktem se mnou.Spíme spolu v posteli.Nehodlám 20krát vstávat a schýbat se pro malýho do postýlky.To se fakt nedá…
Takže v noci jsem kojení omezila na 1krát někdy když jsou ty vedra na 2krát noční kojení…
Tak nevím taky kdy se pořádně vyspím..Občas si lehnu s ním dopoledne a spíme tak 2hoďky.Takže doma nic moc neztíhám.To mám ještě jednoho synáčka 14let…Tak někdy pomůže -MUSÍÍÍ..Vlastně musí oba dva chlapy pomoct.Tak zatím Ahojky.J+J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí