Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Arisek15 píše:
@klarushka: ty pereš ručníky z bílým prádlem???
já normálně peru ručníky, osušky, utěrky i ložní prádlo s normálním prádlem (trička, tepláky atd.) tmavé, barevné i světlé.
Nikdy neperu zvlášt ručníky a osušky vždycky a nějakým prádlem ( máme světlé, barevné i tmavé ručníky a osušky), to samé platí s ložním nikdy neperu zvlášt jen ložní vždy s nákým prádlem. Máme i tmavé povlečení a prostěradlo.
@korena píše:To jsem netušila, co si vše v této diskuzi přečtu zajímavého
![]()
No, abych se držela tématu - osušku měním co týden, ručník u umývadla dle potřeby, případného ušpinění, ale asi tak max. 2×týdně…myji si ruce a až pak čisté utírám, stejně tak děti…takže se tak nešpiní, navíc teda doma moc nejsme, prakticky ve všední dny až k večeru…
Utěrku peru dle potřeby, ve všední dny nevyřím, nádobí neutírám, maso do utěrky neosušuji(když, tak do papírové, kterou vyhodím).
Na 90°C neperu nic…to bych musela mít doma nějakou…epidemii, nebo nevím. Navíc nevím, z jakého materiálu máte třeba spodní prádlo, že to některým těch 90°C vydrží…ale na většině mého prádla je napsáno prát na40°C. Některé peru jen ručně. Povlečení na 60°C…pravda bílé bavlněné adi 90°C snese v pohodě.
Jak často převlékáte povlečení?
Jinak nevím, proč neprat bílé ručníky s bílým prádlem…pakliže by se do ručníku neutíral někdo měsíc a nebyl zašedlý
já přesně nevím, ale dýl jak týden v povlečení a prostěradle nevydržím. Jen někdy vyjímečně vydržím dýl. Ložní peru na 40 °C a spávám pořád se psem. Já nejčastěji peru na těch 40 °C, jen monterky na 60 °C a na 90 °C párkrát v životě a občas dám nějaké prádlo na 60 °C
Tak ručníky peru, když zůstane místo v pračce (zpravidla týden - 14dní), každý máme svůj, já jeden na vlasy, druhý na tělo. Na ruce zvlášť nemáme (nebo teda máme ale tak nějak se všichni utírájí do svých osušek). Peru normálně na 40 s ostatním prádlem, na 90 jsem prala např. jen když malý pozvracel věci, aby se z toho pořádně dostal ten smrad.
Utěrku v kuchyni tak nějak když si vzpomenu (utírám si do ní jen ruce, když pooplachuju nádobí, takže používána tak cca 2× denně).
A ložní prádlo cca 3 týdny - měsíc a nikdy jsem neměla pocit, že by nějak nevonělo nebo že by bylo potřeba ho vyměnit častěji ![]()
Jo to zní rozumně
Prát ručníky je důležité také podle jejich zašpinění.