Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
určitě bych nebudila
my kojíme v 19,pak mezi 1 - 2 , potom mezi 4 - 5 a potom už mi moc nezabere,ale dneska tu spala babička a samozřejmě ráno spal jak dudek !
žirafííí píše:petratavali píše:jojo já vim , těd už spí a zbudí se ráno v 7-8 , nají se a spí třeba až do půl 11žirafííí píše:to se máš
ahojky.mě malá už od začátku vydržela celou noc , doktorka řikala at budim , ale budila jsem jen že jsem přiložila pak jsme slyšela že je blbost budit pač si na to zvykne a bude se budit pořád , tak jsem přestala a malá mi už nějaký měsíc spí celou noc (jsou ji 4 měsíce) . takže za mě pokavad si neřekne nebudit !malé jsou 4,5 měsíce a vnoci někdy vydrží 7 hodin, ale střídá se to s obdobím žravosti. Přijde mi, že období žravosti má skoro furt
- v noci kojím ještě někdy i 3×…a čím víc se blíží ráno, tím víc se zkracují intervaly…
budu doufat, že se to s příkrmy zlepší a třeba to někdy vydrží…po půl roce mít noc v celku, to by bylo!![]()
..
jojo prý ty kašičky je nasytí a měli by vydržet celou noctak uvidíš a neboj dočkáš se
![]()
no jo, třeba v pubertě to už vydrží ![]()
Ja jsem ze zacatku budila vecer kolem desate, nez jsem sla spat. Pak se budil kolem druhe a seste. Asi po dvou tydnech jsem ho uz nechala spat - zajimalo me, jak dlouho vydrzi a spinkal od sedmi vecer do dvou, tri rano. Kolem tretiho mesice obcas spal az do sesti
,ale vetsinou se budil mezi treti a ctvrtou.
Kamaradky holcina od porodnice spala celou noc. Zato pres den to pak dohanela a bastila co hodinu ![]()
Vazne je kazde mimi jine. Pokud pribira, tak bych nechala nocni bastu na nem a nebudila.
Od narozeni spat v pul osme, mlicko o pulnoci, ve tri a v sest. Hodinky jsme si podle malyho mohli ridit jak presne se budil. Az ve ctyrech mesicich vypustil pulnocni kojeni, ale zustalo to ve tri a v sest a ted posledni dve noci nevim, co to do nej vjelo, ale zase chtel papat i o pulnoci, tak nevim, jak se toho zbavime…:)
Dita01 píše:
určitě bych nebudilamy kojíme v 19,pak mezi 1 - 2 , potom mezi 4 - 5 a potom už mi moc nezabere,ale dneska tu spala babička a samozřejmě ráno spal jak dudek !
no to je přesně můj případ, většinou když se vzbudí kolem té čtvrté páté, tak už nezabere, ale já jsem byla zvyklá vstávat do práce v pět, takže to zas tak hrozný není ![]()
Náš nyní 5-ti týdenní syn od porodu papká a spinká takhle: ve 20:00 mlíčko, kolem 21h usíná, další mlíčko má mezi 2-3 a pak vstává mezi 6-7.A to si ještě stěžuju, že vstává často
prvorozený totiž skoro od porodu spal i 8h v kuse
Nikdy jsem dle Mudry nebudila.
Matousek se budi zatim co 3-4 hodky na kojeni ale ma teprve necele dva tydny
Nektere mamky ale psaly ze se jim dite budi tak 2× za noc a jinak spinka. Myslim ze kazdy prcek je individualni a rekne si kdyz ma hlad a od toho se to buzeni odviji. ![]()
Mně se malá budila různě, co den jinak. Bylo to na bednu. Jednou se budila po hodině. Jindy prospala celou noc a další noc se budila po třech hodinách. Ve třech měsících už pak spala běžně pět hodin v kuse, pak se vzbudila na krmení a dospala do rána a teď jí bude půl roku a budí se zase po hodině. ![]()
Já holčičky krmím ve dne každé 2,5 hodiny. Naposledy v 8 večer, pak jdou do postýlky, vzbudí se v 11 a pak až v 6 ráno. Každej den, naprosto pravidelně
jo, a je nám skoro 8 týdnů. ![]()
Beed píše:
Já holčičky krmím ve dne každé 2,5 hodiny. Naposledy v 8 večer, pak jdou do postýlky, vzbudí se v 11 a pak až v 6 ráno. Každej den, naprosto pravidelnějo, a je nám skoro 8 týdnů.
Týjo, tak to jsou malé velké šikulky
![]()
Mandarinka0072 píše:Týjo, tak to jsou malé velké šikulky
Jsou, díkybohu… čekala jsem to horší
Tak snad jim to vydrží a nezačnou blbnout.
A přes den by chrněly taky, to je fakt musím budit…
jsou to spinkáčci, celej tatínek ![]()
Beed píše:Jsou, díkybohu… čekala jsem to horšíMandarinka0072 píše:Týjo, tak to jsou malé velké šikulky![]()
Klárka byla jako malinká taky spinkáček, akorát chtěla spinkáčkovat jen se mnou u nás v posteli, vyčůranek malá
Ale snad se to neodnaučí, když to umí od mala a jsou navyklé na určitý režim, tak by nemusely
Třeba se později jen posune usínací hodina.. ![]()
Ahoj
,mě to zaujalo,mimi se nám teprve chystá na svět,ale už dostávám zaručené rady od tchýně,že rozhodně budit každé 3 hodiny a nastavit si budíka na to. Myslela jsem a také jsem to řekla,že takto se budí děti,pouze když třeba nepřibírají. Byla jsem opět ujištěna,že rozhodně toho budíka
Tak jak to tedy je?
Hi hi
tak v posteli s náma nespaly ještě ani jednou… vlastně jednou, když jsem ze začátku usnula při kojení
ale to byly tak dvě hodinky…