Jak často si s dětmi hrajete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
16.8.16 09:09

Dcerka má 4 roky, hrajeme take pexeso, slovní fotbal, nejradši si hraje, ale sama s hračkami nebo se jí líbi na prulezkách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
16.8.16 09:12

Děti si hrajou dost sami spolu (5let a 19měs). Hráváme se starším pexeso nebo se stavebnicema. Někdy chce na tabuli napsat čísla a on je potom přepisuje. Požádá o pomoc se složitější částí silnice, zbytek dostaví a frčí s autíčkama. Od malička je dost samostatný a vydrží si hrát sám. Z jeho strany je třeba velký zájem o jakékoliv domácí práce, vaření, pečení. Minulý víkend přiběhl, jak kdyby přijela pouť, že jde babička plít, jestli může pomáhat. :lol: Dostal rukavice, hrabičky a asistoval.
S mladší stavíme kostky, prohlížíme knížky. Ale dává přednost bráchovi, za náma jen přiběhne ukázat výsledek činnosti. Venku si hrajou taky sami, malá si oblíbila hru se psem, ale tam dohlížím, takovou důvěru ve zvíře nemám. Jinak jim za zadkem nestojíme, pokud nepřijdou požádat o naše zapojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.8.16 09:15

Nikdy jsem si s nima moc nehrála - proto jich mám tolik, aby se zabavili sami :mrgreen:

Co strašáci vyrostli, tak už je to lepší, hrát donekonečna pexeso mě fakt neba. Naštěstí zvládají už i složitější hry. Ale už zase není moc čas no - školka, škola, práce… Snažím se s nima si zahrát aspoň 3 nějaké kratší hry za týden, zbytek jsou většinou ponecháni svému osudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
16.8.16 09:50

Dopoledne, když vařím, uklízím, jedu nakoupit, tak do vše činností malou zapojím…když vařím, dostane svojí misku, vařečku a „vaří“ taky…baví jí to, to samé třeba při vysávání. Odpoledne jdeme ven, na hřiště a tak. V mezichvílích si s ní čtu, hrajeme hry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
16.8.16 10:22

V poslední době moc ne, i když bych chtěla, každý večer si říkám, že další den se budu hodně věnovat dětem, ale pak mi do toho vždy něco vleze, co musím udělat. :? Přes školní rok jsou holky ve škole, školce, odpoledne mají různé kroužky, takže na domácí hraní není moc čas. Spíš jdeme odpoledne třeba ještě na hřiště, ale tam asistuju jen nejmladšímu. Víkendy trávíme taky dost často mimo domov. :)
O prázdninách jsme hodně venku (dovolená, výlety, hřiště, návštěvy), když jsme doma, tak čas věnuju spíš domácnosti a úklidu a taky samostudiu do práce, do které se budu za rok vracet.
S nejstarší dcerou jsem si hrála hodně, pořád jsem se snažila vymýšlet ji zábavu (stavebnice, tvoření, četba), ale postupem času jsem zjistila, že to bylo spíš kontraproduktivní, protože teď, ač je jí skoro 8 let, vyžaduje nejvíc pozornosti. ;) Takže u dalších dětí jsem to hodně omezila, prostřední a nejmladší dcera jsou naučené hrát si samy a kolikrát mě vyženou, že jim tam „překážím“. :) Syn je ještě maličký, ten ještě potřebuje, abych si ho všímala, ale abych pravdu řekla, mě už ty batolecí hračky těžce nebaví. :oops: A jeho taky moc neberou, mnohem radši jde po hračkách holek. :) Ale zase je zlatíčko, protože mi hodně pomáhá, třeba vytahuje prádlo z pračky (a já věším), když se něco rozsype, tak mi to pomáhá uklidit, pokouší se zametat. Ale úplně nejvíc ho baví dělat záškodnické činnosti, kvůli kterým se rozčiluju (vyhazovat písek z kočičího záchodu, hrabat se v odpadkovém koši apod.) :roll: :)
Ale zase aby to nevyznělo, že jsem krkavčí matka, co si dětí nevšímá, jak je den dlouhý, tak to zas ne. Každý den se jim snažím něco přečíst, hrajeme hodně stolní hry, skládáme lego i puzzle (to teda jenom, když nejmladší synátor spí, protože on rád „asistuje“). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.8.16 12:58

Zalezi, co si kdo predstavi pod pojmem hrat, jestli vylozene jen zabava nebo vzdelavani hravou formou. Se starsima (6, 4,5) tak obden clobrdo, pexeso, dostihy sazky apod., jinak mladsi uceni tkanicky, hodin, starsi mi cte. Nekdy se k tomu dostanem dvakrat za den, jindy nekolok dni nic. Nejmladsi 20m je zabavovana segrama, ukazujou si s ni v knizce, kutali balonem, stavi ji domky z dupla, takze s ni si hraju tak jednou za den, prohlidnem knizku, jinak spis blbnem. Kdyz jsou starsi holky ve skolce, venuju se nejmladsi, kdyz si rekne (vetsinou se zabavi sama, nez by nudou zacla knourat, spis zacne zlobit, rabovat supliky, lizt na stul) a kdyz nemam fofr, hrajem si vic, ale radsi jdu ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.8.16 13:00

@katsha jo, presne jak u nas. Holky honem, Zuza spi, pojdte vytahnout hru! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
21.8.16 14:42

Pořád. Je to super činnost. Pokud ovšem není dostupná lepší varianta pro něj, jako vrstevníci nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.8.16 13:22

Když jsem s nimi - pořád. Společně děláme na zahradě, snažím se, aby se mnou uklízeli, sázíme kytky, věšíme prádlo, pořád něco. Je to nejlepší hra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí