Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Několik doktorů nezávisle na sobě nám řeklo, že vytrávení plné dávky UM trvá minimálně 3 hodiny, spíš 3,5. My jsme rozestup 3 - 4 hodin dodržovali. Brečí skutečně hlady? Naše dítě mělo 5 kg v pěti měsících, bylo v tuto dobu už plně na UM.
Teda malej má zítra 11 týdnů. Pije tak 100-120ml každé 3-4 hodiny, v noci si to někdy protáhne, někdy řve hlady každé 3 hodiny tak musim krmit. Dneska mi v noci vydržel 8 hodin bez UM, ale ráno chtěl jíst zas v 7, v 9 a pak v 11… si to musel nahnat. Jinak máme 6240g a 62cm ![]()
Já zase četla o dvou hodinách. Nicméně, pokud mám volit mezi vřeštícím hladovým děckem, které bude hodinu či hodinu a půl trpět, dám mu radši mléko, byť po dvou hodinách či méně.
My jsme ve trech mesicih jedli 5×denne (nekdy se zadarilo 6× ale vyjimecne) 160ml.
5.2kg a 61cm
Jinak nam taky doktor rikal ze aspon tri hodiny rozestup mezi davkama. Ze vytravit UM trva asi 2.5-3hodiny a nemelo by se michat stare s novym, pak muze vznikat boleni
![]()
Máme ho teprve pár dní, tak 5.Hlady to asi bude, kdyby to bylo něčím jiným tak mi asi tolik nevypije, ale nevím. Předtím jsem jen kojila, a to po 3 hodinách. Občas jí bolí bříško, tak nevím jestli to třeba nemůže být přepitím. Ale zase jí přes hodinu konejšit to se nedá, pořád řve dokud nedám flašku. ![]()
Máme necelé 3 měsíce a jí zhruba po 3-4 hodinách vyjímečně při kratších intervalech a pije kolem 100-120 ml má 6 kg a přes 60 cm. Nutradefense měl na začátku a taky mi po něm přišel hladovej, my jsme ho kvůli kakání změnili na bebu a je to lepší hlavně v noci.
Máme 3,5 měsíce a jíme každé 3-4 hodiny, dýl ne a aji v noci, chystám vždycky dávku 130 ml, ale někdy to prostě nevypije a někdy jo. Jen na noc si dá klidně 200ml, ale to stejně za 4 hodiny má hlad. Jinak jsme s Nutradefense spokojení, přešli jsme na něj klasicky z Nutrilonu po kterým měla neuvěřitelné bolení po každém jídle. Teď už má bolení jen občas večer, ale to většinou spraví Espumisan a za chvíli je klid ![]()
My máme 3,5 měsíce, váha 5,5kg. Papáme cca každé 3-4 hodiny 100-130ml, ale někdy si řekne i po 2,5 hodinách. V noci spíme 6 hodin a déle
My budem mit za 5dni 3 mesice. A papame co 3-4hod a vypije 120-150ml. Parkrat se stalo, ze chtel uz za 2hod ale to bylo vyjimecne. V noci spi tech 6hod a pak po 3hodinach. Jinak na sunar nechce, nutrilon byl brichobol, bebu plival a pak zvracel, tak jsme na hippu a to je paradicka!
Já mám taky 3 měsíční dítě. Dávám jí 180 ml každé 3 hodiny a prospívá krásně.
@mejdylko píše:
Teda malej má zítra 11 týdnů. Pije tak 100-120ml každé 3-4 hodiny, v noci si to někdy protáhne, někdy řve hlady každé 3 hodiny tak musim krmit. Dneska mi v noci vydržel 8 hodin bez UM, ale ráno chtěl jíst zas v 7, v 9 a pak v 11… si to musel nahnat. Jinak máme 6240g a 62cm
Ahojky Mejdylko, to jsme na tom opravdu tak nějak stejně. Malej je teda jedlík, takže vypije 150ml, ale zvládnul by i míň.. protože po této dávce často ublinkává, nevím čím to je.Taky mi třeba 8 hodin spí v noci, ale přes den se drží tří hodinových ![]()
@DanusQa ten náš to dá přes den tak od dvou do pěti až šesti, jinak tak pospává po chvilkách. Už se naučil usínat před jednáctou. Což jsem ráda.
náš Ája taky blindil, tak jsem se naučila mu dávat míň a je to lepší. On nezná míru, takže to do sebe naleje a pak to lítá ven. ![]()
Ahoj maminky, chci se zeptat jak často dáváte svému miminku UM a v jakých dávkách. Já dávám sunar Nutradefence ale zdá se mi po něm brzy hladová, jí každé 2 hodiny 150 i 180,v noci spí docela dlouho, mám ho tedy pár dní ale zdá se mi to hodně na to že jí jsou 3 měsíce a má něco málo přes 5 kg. Myslíte že to je tím sunarem nebo mám ještě chvíli počkat jestli se to nesrovná?