Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
On ze mě ten rozdíl vytáhne- chodí si na drobné často, řekne si. Tam je to řekněme o tom, aby nesponzoroval děti z širokého okolí a peníze neztrácel. Myslím že to jako nespravedlnost nevnímá - poté co párkrát peníze ztratil popř koupil šest litrů Pepsi pro fotbalový tým po tréningu jsme se na této částce domluvili s tím, že mu dám i něco navíc, ale bude hlásit, za co utrácí. Dodržuje to a zdá se mi spokojen.
No ale princip kapesného je v tom, že se dítě má naučit vyjít s tím, co má. A ne že bude žebrat, když už nic nemá. Jestli chce koupit pití pro všechny, tak ať koupí, jeho věc, že pak bude mít málo. A jestli peníze ztrácí, taky jeho blbost, musí se naučit dávat na ně pozor. Však nemusí brát s sebou všechny peníze nebo mu je můžeš dávat po týdnu.
Nepřijde mi správné kontrolovat, za co své peníze utratí.
@Pučálkovic.Amina píše:Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.
No ale princip kapesného je v tom, že se dítě má naučit vyjít s tím, co má. A ne že bude žebrat, když už nic nemá. Jestli chce koupit pití pro všechny, tak ať koupí, jeho věc, že pak bude mít málo. A jestli peníze ztrácí, taky jeho blbost, musí se naučit dávat na ně pozor. Však nemusí brát s sebou všechny peníze nebo mu je můžeš dávat po týdnu.
Nepřijde mi správné kontrolovat, za co své peníze utratí.
Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.
@Anonymní píše: Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.
Děti by se měly přiznat i bez kamery. Proč neblafuješ, že kamera je už dávno natočila?
@Anonymní píše: Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.
No ale to s tím právě může souviset. Dostává málo, ty mu dáš další peníze jen na „rozumné“ věci, a na „kraviny“ si prostě ukradne.
@Russet píše:
Děti by se měly přiznat i bez kamery. Proč neblafuješ, že kamera je už dávno natočila?
Protože vědí že tam žádná kamera není.
@Pučálkovic.Amina píše:
No ale to s tím právě může souviset. Dostává málo, ty mu dáš další peníze jen na „rozumné“ věci, a na „kraviny“ si prostě ukradne.
Další peníze dostane klidně i na věci nerozumné- sladkosti, kupuje si pokémon kartičky (a nadšeně mi je pak ukazuje)…vlastně je to tak jak už jsi psala - dostává kapesné po částech + zajímá mě co si koupil. Explicitně mu nic nezakazuji, zatím nebyl důvod. Tuhle si chtěl koupit baterku s khaki vzorem - upozornila jsem ho, že baterku má (tu samou, modrou)… přesto si ji koupil, kárán za to nebyl (chápu že priorita byla barva, má t
eď období válčení a her na vojáky). Ale je to jedno - zloděj může být kdokoliv z nich.
Nevim, jestli se nekdo ptal: nemuze penize brat nejaky kamarad deti, ktery k vam chodi? Pokud vase deti maji, na co potrebuji a nemusi uplne prosit o kazdou korunu navic, tak bych se zamyslela i nad jinym moznym vysvetlenim ![]()
Tak to jsem zvědavá, kdo se ukáže. Diskusi sleduji, mám sice doma už jen jedno dítko školou povinné, ale chci být ve střehu i v mých letech ![]()
@Oudrey píše:
Nevim, jestli se nekdo ptal: nemuze penize brat nejaky kamarad deti, ktery k vam chodi? Pokud vase deti maji, na co potrebuji a nemusi uplne prosit o kazdou korunu navic, tak bych se zamyslela i nad jinym moznym vysvetlenim
To ne… doma byly jen děti. Škůdce je prostě domácí, o tom pochybnosti nemám. Nemám ani sousedku s klíčem, jak tu někdo psal, že u nich kradla sousedka…
@Anonymní píše:
To ne… doma byly jen děti. Škůdce je prostě domácí, o tom pochybnosti nemám. Nemám ani sousedku s klíčem, jak tu někdo psal, že u nich kradla sousedka…
Vsadila bych boty, že sourozenci škůdce znají a kryjí ho. Proto bych se s nima nemazala a vyslovila to 0 kapesné v únoru pro všechny. V táboře zavládne chaos a viník se přizná. Jako opravdu bych se nesmála tomu, že mi někdo ukradne z peněženky jedinou stovku, co tam mám připravenou na určitou věc. Kupovat kameru??? Cože? Protože na vás není spolehnutí, všechny volné peníze mizí a koho načapám v blízkosti své kabelky, bude potrestán.
Já bych zkusila dat někam prázdnou misticku a sdělila tlupě, ze očekávám, ze se začne měsíc po měsíci pomalu plnit padesatkama (třeba každý měsíc tam pristanou tri, nebo i jiné peníze v té hodnotě) a v me peněžence ze se zázračně objeví ta ztracená stovka, jinak bude po kapesnem. Jistě si to nějak mezi sebou vyresi ![]()
Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam
.
Je manzel otcem deti?
@zrnko píše:
Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam.
Je manzel otcem deti?
Třeba si taťka vzal na pivo, děti to viděly, a jak jednou pochybělo…
to je jak se zarovnavanim Nutelly, das si jednu lžičku a zmizi půl sklenice ![]()
@Anonymní píše:
Já nechápu, že se provalilo, že někdo z nich krade, a stejně to dělá vesele dál
Když pořídíš kameru, tak sice viníka dřív, nebo později odhalíš. Ale důvěra je v háji. Všichni tvrdí, že oni nééé, nikdo se nepřizná, a někdo ti sprostě lže. Může to být jeden, můžou to být všichni. Sedla bych si s nima, a hodila hodně dlouhou řeč, dokudˇby se někdo nepřiznal. Evidentně z toho má někdo srandu.
Přesně.