Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Azeretereza píše:úplně všude ne, pořád jsou obchody, kde karty neberou - nebo v pekárnách často mají, že terminál je mimo provoz, v opravně botů také kartou nezaplatím, na tržnici také ne
Já taky. Podle mě tam je tak 7 kaček, protože tam nemám ani drobný na mlsky z automatu z práce, což dobře pro mě. Jinak jsem taky chudák. Dnes už se dá platit kartou snad úplně všude.
@zrnko píše:
Ja vidim zasadni problem v tom, ze v plechovce zadne penize nepribyvaji.
Pokud mam plechovku na ukladani 50kc, tak tam prubezne ty 50kc odkladam. Pokud si nekdo penize behem nekolika mesicu z plechovky odcerpava, melo by tam byt priblizne stejne, kdyz druhy je doplnuje.
Jestli je tam min, tak nikdo do plechovky nic nepridaval a tak se ptam proc?
Problem je tedy nedostatecne doplnovani.
Kdo ma na starosti plneni plechovky?
Manzel asi ne, kdyz nosi asi 100kc na svacinu. Deti z kapesneho take ne.
Zbyva tedy jenom zakladatelka. Znamena to tedy, ze drzi kasu? Ze je jedina, ktera volne disponuje hotovosti vyssi nez je kapesne deti a manzela a muze si dovolit odlozit zbyle 50kc z ruznych nakupu. Proc ale za posledni mesice nic nepribylo? Jiste by si vsimla, ze penize z plechovky ubyvaji, nebo minimalne nepribyvaji, drive.
100manzela mohla byt nahoda. Zamerme se tedy na plechovku. Penize z plechovky muze byt kradez i od nekoho jineho, protoze cas zlocinu nemuze byt bezpecne urcen.Kdo vsechno vi o plechovce?
Neni mozne, ze penize jenom prachobycejne sezrala inflace?
Kde je ulozena?
Jak casto se do ni ukladaly penize a kym?
Kdy naposledy?
Kolik celkem zmizelo penez?
K cemu je plechovka urcena?![]()
@stinga píše: úplně všude ne, pořád jsou obchody, kde karty neberou - nebo v pekárnách často mají, že terminál je mimo provoz, v opravně botů také kartou nezaplatím, na tržnici také ne
Dobrá, tak skoro úplně všude kde nakupuju já. A moc nenakupuju, chodím normálně do Alberta, případně drogerky a jiný věci nakupuju na eshopech. Max na vánoční trhy. A jo, tam se platit kartou nedalo. V pekárně u nás bez problémů, ale moc často tam nechodim, páč bych musela odolávat čokoládovým kobliham a chlebíčkům.
@Azeretereza píše:
Já taky. Podle mě tam je tak 7 kaček, protože tam nemám ani drobný na mlsky z automatu z práce, což dobře pro mě. Jinak jsem taky chudák. Dnes už se dá platit kartou snad úplně všude.
Ja jsem na tom stejne
Kolikrat me spis prekvapi, ze nejaky cash mam. A vybiram vetsinou jen kvuli detem, kdyz neco plati ve skole. Syn uz ma kartu nahranou v telefonu a dcera vlastne sama nic neplati. Penize, co ma, vetsinou ani neutrati. I kdyz ma vzdycky tak dve stovky v penezence v aktovce pro vsechny pripady ![]()
A jsi si jistá, že zloděj je jeden? Co když kradou dvě děti, nebo rovnou všechny tři. To víš přišel s tím jeden. Třeba si ten nejstarší vzal jednu padesátku na sváču. Byl načapán mladším ten si řekl Hmm tak proč ne. A nakonec se přidal i nejmladší co nemůže být pozadu. Takhle se najednou rozebrala půlka plechovky. A ve výsledku si manžel stovku do peněženky mohl zapomenout dát. Ale vzhledem k okolnostem ho okamžitě napadlo ha další krádež.