Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A uznávám, že to hodnotím hodně podle sebe, já bych chtěla vědět kdybych měla podezření, že je bere dítě tak zaprvé proč a řešit to (výchovný efekt, nekrade se, všechno se dá řešit komunikací) a hlavně na co (jesli není nějaký prblém, který je potřeba řešit kromě krádeží). Kdyby to bral muž, bylo by mi to fuk, však jsou to naše peníze.
@arinecka píše:
Myslíš, že by to dělal manžel, a nechal vinu na dětech? To snad ne.
Ptaktikuju běžně, jedná - li se o čokoládu ![]()
@debra.morgan píše:
to, že někdo krade je celkem problém a je potřeba to řešit, ikdyby kradl jen po korunách…a ke zbytku, evidentně nemáš absolutně žádnou zkušenost s lháři a manipulátory. Buď ráda.
Samozřejmě krádež peněz je potřeba řešit, ale myslela jsem to v návaznosti na ten případný chlast, kde se v první řadě řeší pití a pak to, že se ztrácí peníze (protože pití je důvod a krádež následek).
A prosím tě, nebuď tak útočná. Použiju tvůj způsob: EVIDENTNĚ o mě nic nevíš. Krádež i lháře jsem zažila ve vztahu dva roky zpět. Takže brzdi se svými soudy. Jsi v diskuzi, kde nikoho neznáš.
@medvidka píše: …Mně přijde ujeté, že by oba doma nechávali hotovost, když ví že se tam krade. …
Hlídat si věci - tohle se logicky praktikuje ve veřejném prostoru. Ale hlídat si věci doma? Jakože i doma má mít člověk oči na šťopkách? To snad ne… Co je to potom za domácnost, kde si nemůžu odložit desetikorunu, abych neměla strach, že ji někdo šlohne? Problém není v penězích. Problém je v lidech. Řešením není peníze schovávat a pořád na to myslet. A navíc to není ani výchovné. Schováváním peněz akorát podnítíš v dětech prohrabování věcí, když nejsi doma.
@Birds píše:
Samozřejmě krádež peněz je potřeba řešit, ale myslela jsem to v návaznosti na ten případný chlast, kde se v první řadě řeší pití a pak to, že se ztrácí peníze (protože pití je důvod a krádež následek).
A prosím tě, nebuď tak útočná. Použiju tvůj způsob: EVIDENTNĚ o mě nic nevíš. Krádež i lháře jsem zažila ve vztahu dva roky zpět. Takže brzdi se svými soudy. Jsi v diskuzi, kde nikoho neznáš.
Brzdit nebudu, takový zvast nemůže někdo kdo to zažil napsat. ![]()
Zajímavé a divné je, že vždycky mizely padesátky z krabičky a najednou zmizela stovka manželovi z peněženky? ![]()
kde má peněženku, že k ní mají volný přístup děti?
když nainstaluješ kameru v místnosti s kasičkou, jak se pokryje kamerou krádež z manželovy peněženky?
@Birds píše:
Hlídat si věci - tohle se logicky praktikuje ve veřejném prostoru. Ale hlídat si věci doma? Jakože i doma má mít člověk oči na šťopkách? To snad ne… Co je to potom za domácnost, kde si nemůžu odložit desetikorunu, abych neměla strach, že ji někdo šlohne? Problém není v penězích. Problém je v lidech. Řešením není peníze schovávat a pořád na to myslet. A navíc to není ani výchovné. Schováváním peněz akorát podnítíš v dětech prohrabování věcí, když nejsi doma.
Jedna známá měla dospívajícího, co kradl doma peníze a stejně, ač to do něj lili horem dolem, že se nekrade, tak si cennosti schovávala. Ono totiž nechceš přijít do obchodu a zjistit, že máš prázdnou šrajtofli. On se srovnal, ale rodinu to dost poznamenalo.
Mě tedy na celé diskusi nejvíc zarazila ta jediná stokoruna v peněžence manžela, můžeš nám to zakladatelko vysvětlit? Systém, kdy chlap odevzdal doma výplatu do koruny, nebo mu chodily peníze na účet, od kterého měla kartu jen manželka a potom dostával od manželky „kapesné“ na svačiny, jsem zažil naposled v generaci našich rodičů. I to, kdy chlapi chodili tajně na melouchy, aby měli bokem pár korun, o kterých žena neví. V takovém případě bych manžela úplně nevyloučil jako možného zloděje.
@rmot píše:
Mě tedy na celé diskusi nejvíc zarazila ta jediná stokoruna v peněžence manžela, můžeš nám to zakladatelko vysvětlit? Systém, kdy chlap odevzdal doma výplatu do koruny, nebo mu chodily peníze na účet, od kterého měla kartu jen manželka a potom dostával od manželky „kapesné“ na svačiny, jsem zažil naposled v generaci našich rodičů. I to, kdy chlapi chodili tajně na melouchy, aby měli bokem pár korun, o kterých žena neví. V takovém případě bych manžela úplně nevyloučil jako možného zloděje.
Nebylo to tak, že si byl jistý, že měl v peněžence stokorunu? Někdy to tak mám, když třeba potřebuju na druhý den drobné na autobus a dám si tam drobnější bankovku.
A ta zmizela.
@rmot píše:
@Kfětoslava píše:To jsou úvahy jak od retarda. Můj manžel má věčně prázdnou peněženku. V dnešní době, kde se dá všude platit kartou, hotovost využíváme velmi sporadicky. Jsme takoví chudáci s prázdnýma peněženkama. Já tam mám zrovna asi 42 kč
Já taky. Tuhle na mě přišla kolegyně, že vybírá na jubileum jiné, a já nula peněz. Teda jen na bus. Kartu nepřijímala ![]()
@Russet píše:
Já taky. Tuhle na mě přišla kolegyně, že vybírá na jubileum jiné, a já nula peněz. Teda jen na bus. Kartu nepřijímala
Jj nebo dítě do školy 200,– apod. Snažím se občas vybrat a něco v šuplíku mít, ale můj má vždy h…
. To jsme třeba došli do kina a karty nebrali. Já u sebe asi dvě stovky, on nic. Naštěstí byl blízko bankomat.
@rmot píše:
Zrovna tohle mne třeba nepřekvapuje vůbec, právě v dnešní době ne… Můj muž má u sebe také max. stovku, občas ani tu ne a jen pár mincí někde po kapsách… ![]()
Většinou s sebou vůbec nenosí peněženku - 99% věcí platí kartou, kterou má v mobilu (spolu s tramvajenkou a občankou), čili větší hotovost si bere jen cíleně, když ví, že bude něco platit někde, kde neberou karty.
@Kfětoslava píše:
Jj nebo dítě do školy 200,– apod. Snažím se občas vybrat a něco v šuplíku mít, ale můj má vždy h…. To jsme třeba došli do kina a karty nebrali. Já u sebe asi dvě stovky, on nic. Naštěstí byl blízko bankomat.
To jsme si vyjeli na výlet a já v pohodě, všude karty berou. No nebrali.
@Kfětoslava @Russet @BohunkaP ale já jsem také psala o té stovce, mě nepřekvapilo, že manžel měl jenom stovku,
mě se zdá divné, že zloděj pořád a pořád krade z kasičky padesátky, a najednou ukradne tatínkovi z peněženky stovku?
a jak v tom případě pomůže kamera v místnosti s kasičkou?
dále mi chybí informace, kde měl manžel peněženku, že dítě-zloděj mělo k ní přístup a vědělo? že tam je stovka?
to mi na celém zlodějství nesedí a proto si myslím, že zlodějíček je manžel