Jak chytit zloděje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33694
17.1.23 11:39
@zrnko píše:
Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam :mrgreen:.
Je manzel otcem deti?

Myslíš, že by to dělal manžel, a nechal vinu na dětech? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.1.23 11:50
@arinecka píše:
Myslíš, že by to dělal manžel, a nechal vinu na dětech? To snad ne.

Lidi jsou ruzni. :nevim: Ne kazdy je dokonaly rodic. Pak jsou i patologie, takze klidne i rodic muze nechat podezreni na detech, ikdyz je to hnus. Bohuzel.
A proto se taky ptam, jestli manzel je i otcem deti. U nevlastniho by to nebylo az tak nepredstavitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
17.1.23 11:57

Já bych jim řekla, že jim dávám 24 hodin na to, ať se přizná ten, kdo ty peníze bere. Že za mnou může přijít, ostatní se to nedozví a trestat nebudu, když se přizná a omluví se. Pokud se nikdo nepřizná, že si projdu záznam kamery, kterou jsem tam dala a viník dostane trest a ještě tu kameru, kterou jsem musela koupit, uhradí. S tou kamerou bych blafovala, že ji už mám. Že to můžu zjistit i jinak, ale chci to slyšet od něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8658
17.1.23 11:59
@arinecka píše:
Myslíš, že by to dělal manžel, a nechal vinu na dětech? To snad ne.

No tak mně třeba kradl rodič kapesné, takže možné je vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
17.1.23 12:24
@Anonymní píše:
Někdo nám doma krade. Ztrácí se peníze - tu stovka z peněženky, tu padesátikoruna… během pár měsíců se vypařilo z plechovky na padesátikoruny odhadem polovina mincí. Se 100% jistotou je to jedno z dětí (16, 11, 10 let) a žádné z nich se ke krádežím pochopitelně nehlásí. Všechny mají kapesné a všechny si můžou říct o peníze, pokud nevyjdou. Nouzí netrpíme.
A já se ptám - jak chytit zloděje? Nějaké tipy? Opatření? Zkušenosti? Jak s takovou situací pracovat?

Nejlépe uděláš když si všichni promluvíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
17.1.23 13:17
@zrnko píše:
Lidi jsou ruzni. :nevim: Ne kazdy je dokonaly rodic. Pak jsou i patologie, takze klidne i rodic muze nechat podezreni na detech, ikdyz je to hnus. Bohuzel.
A proto se taky ptam, jestli manzel je i otcem deti. U nevlastniho by to nebylo az tak nepredstavitelne.

To je fakt no. Snad to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
@Amalthea píše:
No tak mně třeba kradl rodič kapesné, takže možné je vše

No prave.
Ja bych teda nedala ruku do ohne ani za sebe. :mrgreen:
Proto mi prijde divne, ze 100% to jsou deti.
O manzelovi nikde ani slovo.

Zakladatelko, kolikrat se ztratily penize primo z penezenky a komu? Nahodou neni v tom nejaka casova podobnost?

Je mozne, ze se ztraci penize i detem? Proc by zase dite bralo penize rodicum a ne sourozencum, kde by to mohlo byt jednodussi. Navic deti o svych penezich nemivaji az takovy prehled, takze si nemusely vsimnout.
Ta plechovka - je jasne dane, ze tam setrite na neco konkretniho a nesmi se na to sahnout? Neni to spis “pro strycka prihodu” s tim, ze to je proste k dispozici? Mozna, jak jsi ted spustila o kradezi, tak se deti lekly, nemysleli si, ze z toho nesmi brat, a ted se to boji rict, protoze nechteji byt za zlodeje.
Detem davate kapesne v hotovosti? A manzel taky dostava kapesne nebo proc ma jenom 100kc na svacinu v penezence?
Kantyny i ve fabrikach uz taky berou karty, co znam z okoli.

A jeste ohledne deti, pred dalsim kapesnym jim neco zustava nebo nemaji ani korunu?

Mne osobne ty pade z plechovky sedi vic na manzela. Proste ze si tu a tam vzal 50 na svacinu. Akorat po nekolika mesicich to vypada, ze se toho ztratilo moc najednou. :nevim:

Penezenka muze byt nahoda.
Kolik penez se ztratilo celkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
@Amalthea píše:
No tak mně třeba kradl rodič kapesné, takže možné je vše

Fakt? 8o Tak to je masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8658
17.1.23 14:18
@arinecka píše:
Fakt? 8o Tak to je masakr.

jo, na chlast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
17.1.23 15:03
@zrnko píše:

Jako asi vím, co máš na mysli, ale… to už je přitažený za vlasy. Jakože on sám by si tu stovku z peněženky vzal? Nebo si to celé vymyslel? I s tou báchorkou v bufetu, kde najednou neměl čím zaplatit?
Zmiňovaný rodič, co kradl peníze na chlast, to asi nebude případ zakladatelky. To celkem podceňujete její smysly. A asi by spíš řešila ten chlast (nebo jakýkoli jiný problém partnera), než že se ztrácí nějaké padesáti koruny.

• Citovat
  • Upravit
2003
17.1.23 17:26
@Birds píše:
Jako asi vím, co máš na mysli, ale… to už je přitažený za vlasy. Jakože on sám by si tu stovku z peněženky vzal? Nebo si to celé vymyslel? I s tou báchorkou v bufetu, kde najednou neměl čím zaplatit?
Zmiňovaný rodič, co kradl peníze na chlast, to asi nebude případ zakladatelky. To celkem podceňujete její smysly. A asi by spíš řešila ten chlast (nebo jakýkoli jiný problém partnera), než že se ztrácí nějaké padesáti koruny.

On s sebou nenosí kartu? Mně přijde ujeté, že by oba doma nechávali hotovost, když ví že se tam krade. Podle mě je to on a historku si vymyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
17.1.23 17:33
@medvidka píše:
On s sebou nenosí kartu? Mně přijde ujeté, že by oba doma nechávali hotovost, když ví že se tam krade. Podle mě je to on a historku si vymyslel.

Moc nechapu jak by si přilepšil dospělej pracující chlap tím, že šlohne doma padesátikorunu (kterou tam s velkou pravděpodobností sám dal)? Co by si za to jako koupil? Chápu kdyby to šlohl puboš a skládal se s bandičkou na cigára nebo na čučo, či maloši na stomilionté pokémony, ale dospělý chlap pade? Kdyby hrál automaty či cokoliv jiného, mizely by úplně jiné částky než občas padík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.1.23 18:29

@Maddellinne za dvě pajcky už máš skoro jedny cigára a skoro 3 piva v hospodě, skoro menu na oběd, skoro…cokoli. Nikdo neví, jestli mizí 50 nebo třeba 3×50.

btw, mizí i peníze dětem? já bych nejdřív šla po úsporách sestry a až pak k rodičům teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.1.23 18:31
@Birds píše:

to, že někdo krade je celkem problém a je potřeba to řešit, ikdyby kradl jen po korunách…

a ke zbytku, evidentně nemáš absolutně žádnou zkušenost s lháři a manipulátory. Buď ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
17.1.23 18:43
@debra.morgan píše:
@Maddellinne za dvě pajcky už máš skoro jedny cigára a skoro 3 piva v hospodě, skoro menu na oběd, skoro…cokoli. Nikdo neví, jestli mizí 50 nebo třeba 3×50.btw, mizí i peníze dětem? já bych nejdřív šla po úsporách sestry a až pak k rodičům teda…

Naše mládě si přepočítává peníze furt, ten by si všiml, že mu chybí haléř do dvou hodin, a já třeba vůbec.. jako nevím, ale když pracuje tak asi normálně na pivo má ne? A kdyby prochlastal celou výplatu, tak si toho zakladatelka asi všimne.. jakože je furt na mol :nevim: kdyby vzal občas keš, že jde na pivo, tak by to asi normálně řekl ne? Jakože ne, že by hlásil vybírám z naší pokladničky ale když by se zakladatelka po těch drobasech pídila, normálně by řekl, že si vzal na pivo ne? Nevím, vypadá to, podle toho co zakladatelka píše, že jsou z normálních sociálních poměrů, a ne nějaké socky, kde chlap musí natajňačku brát padesátikoruny, aby si zašel potají na pivo. :nevim: třeba se mýlím, ale příjde mi to dost nepravděpodobné.. a stím bufetem to může být tak, že někteří nosí karty v takové té dokladěnce a v peněžence jen peníze -což teda nechápu, zvlášt jestli má peněženku prázdnou a spešl si tam musí přendat kilo v hotovosti, ale možné to je. Nebo v tom bufetu kartu neberou, když si musel brát kilo na svačinu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová