Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrnko píše:
Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam.
Je manzel otcem deti?
Myslíš, že by to dělal manžel, a nechal vinu na dětech? To snad ne.
@arinecka píše:
Lidi jsou ruzni.
Ne kazdy je dokonaly rodic. Pak jsou i patologie, takze klidne i rodic muze nechat podezreni na detech, ikdyz je to hnus. Bohuzel.
A proto se taky ptam, jestli manzel je i otcem deti. U nevlastniho by to nebylo az tak nepredstavitelne.
Já bych jim řekla, že jim dávám 24 hodin na to, ať se přizná ten, kdo ty peníze bere. Že za mnou může přijít, ostatní se to nedozví a trestat nebudu, když se přizná a omluví se. Pokud se nikdo nepřizná, že si projdu záznam kamery, kterou jsem tam dala a viník dostane trest a ještě tu kameru, kterou jsem musela koupit, uhradí. S tou kamerou bych blafovala, že ji už mám. Že to můžu zjistit i jinak, ale chci to slyšet od něj
@arinecka píše:
No tak mně třeba kradl rodič kapesné, takže možné je vše
@Anonymní píše:
Někdo nám doma krade. Ztrácí se peníze - tu stovka z peněženky, tu padesátikoruna… během pár měsíců se vypařilo z plechovky na padesátikoruny odhadem polovina mincí. Se 100% jistotou je to jedno z dětí (16, 11, 10 let) a žádné z nich se ke krádežím pochopitelně nehlásí. Všechny mají kapesné a všechny si můžou říct o peníze, pokud nevyjdou. Nouzí netrpíme.
A já se ptám - jak chytit zloděje? Nějaké tipy? Opatření? Zkušenosti? Jak s takovou situací pracovat?
Nejlépe uděláš když si všichni promluvíte
@zrnko píše:
Lidi jsou ruzni.Ne kazdy je dokonaly rodic. Pak jsou i patologie, takze klidne i rodic muze nechat podezreni na detech, ikdyz je to hnus. Bohuzel.
A proto se taky ptam, jestli manzel je i otcem deti. U nevlastniho by to nebylo az tak nepredstavitelne.
To je fakt no. Snad to tak není.
@Amalthea píše:
No prave.
Ja bych teda nedala ruku do ohne ani za sebe. ![]()
Proto mi prijde divne, ze 100% to jsou deti.
O manzelovi nikde ani slovo.
Zakladatelko, kolikrat se ztratily penize primo z penezenky a komu? Nahodou neni v tom nejaka casova podobnost?
Je mozne, ze se ztraci penize i detem? Proc by zase dite bralo penize rodicum a ne sourozencum, kde by to mohlo byt jednodussi. Navic deti o svych penezich nemivaji az takovy prehled, takze si nemusely vsimnout.
Ta plechovka - je jasne dane, ze tam setrite na neco konkretniho a nesmi se na to sahnout? Neni to spis “pro strycka prihodu” s tim, ze to je proste k dispozici? Mozna, jak jsi ted spustila o kradezi, tak se deti lekly, nemysleli si, ze z toho nesmi brat, a ted se to boji rict, protoze nechteji byt za zlodeje.
Detem davate kapesne v hotovosti? A manzel taky dostava kapesne nebo proc ma jenom 100kc na svacinu v penezence?
Kantyny i ve fabrikach uz taky berou karty, co znam z okoli.
A jeste ohledne deti, pred dalsim kapesnym jim neco zustava nebo nemaji ani korunu?
Mne osobne ty pade z plechovky sedi vic na manzela. Proste ze si tu a tam vzal 50 na svacinu. Akorat po nekolika mesicich to vypada, ze se toho ztratilo moc najednou. ![]()
Penezenka muze byt nahoda.
Kolik penez se ztratilo celkem?
@Amalthea píše:
Fakt?
Tak to je masakr.
@zrnko píše:
Lidi jsou ruzni.Ne kazdy je dokonaly rodic. Pak jsou i patologie, takze klidne i rodic muze nechat podezreni na detech, ikdyz je to hnus. Bohuzel.
Jako asi vím, co máš na mysli, ale… to už je přitažený za vlasy. Jakože on sám by si tu stovku z peněženky vzal? Nebo si to celé vymyslel? I s tou báchorkou v bufetu, kde najednou neměl čím zaplatit?
Zmiňovaný rodič, co kradl peníze na chlast, to asi nebude případ zakladatelky. To celkem podceňujete její smysly. A asi by spíš řešila ten chlast (nebo jakýkoli jiný problém partnera), než že se ztrácí nějaké padesáti koruny.
@Birds píše:
Jako asi vím, co máš na mysli, ale… to už je přitažený za vlasy. Jakože on sám by si tu stovku z peněženky vzal? Nebo si to celé vymyslel? I s tou báchorkou v bufetu, kde najednou neměl čím zaplatit?
Zmiňovaný rodič, co kradl peníze na chlast, to asi nebude případ zakladatelky. To celkem podceňujete její smysly. A asi by spíš řešila ten chlast (nebo jakýkoli jiný problém partnera), než že se ztrácí nějaké padesáti koruny.
On s sebou nenosí kartu? Mně přijde ujeté, že by oba doma nechávali hotovost, když ví že se tam krade. Podle mě je to on a historku si vymyslel.
@medvidka píše:
On s sebou nenosí kartu? Mně přijde ujeté, že by oba doma nechávali hotovost, když ví že se tam krade. Podle mě je to on a historku si vymyslel.
Moc nechapu jak by si přilepšil dospělej pracující chlap tím, že šlohne doma padesátikorunu (kterou tam s velkou pravděpodobností sám dal)? Co by si za to jako koupil? Chápu kdyby to šlohl puboš a skládal se s bandičkou na cigára nebo na čučo, či maloši na stomilionté pokémony, ale dospělý chlap pade? Kdyby hrál automaty či cokoliv jiného, mizely by úplně jiné částky než občas padík…
@Maddellinne za dvě pajcky už máš skoro jedny cigára a skoro 3 piva v hospodě, skoro menu na oběd, skoro…cokoli. Nikdo neví, jestli mizí 50 nebo třeba 3×50.
btw, mizí i peníze dětem? já bych nejdřív šla po úsporách sestry a až pak k rodičům teda…
@Birds píše:
to, že někdo krade je celkem problém a je potřeba to řešit, ikdyby kradl jen po korunách…
a ke zbytku, evidentně nemáš absolutně žádnou zkušenost s lháři a manipulátory. Buď ráda.
@debra.morgan píše:
@Maddellinne za dvě pajcky už máš skoro jedny cigára a skoro 3 piva v hospodě, skoro menu na oběd, skoro…cokoli. Nikdo neví, jestli mizí 50 nebo třeba 3×50.btw, mizí i peníze dětem? já bych nejdřív šla po úsporách sestry a až pak k rodičům teda…
Naše mládě si přepočítává peníze furt, ten by si všiml, že mu chybí haléř do dvou hodin, a já třeba vůbec.. jako nevím, ale když pracuje tak asi normálně na pivo má ne? A kdyby prochlastal celou výplatu, tak si toho zakladatelka asi všimne.. jakože je furt na mol
kdyby vzal občas keš, že jde na pivo, tak by to asi normálně řekl ne? Jakože ne, že by hlásil vybírám z naší pokladničky ale když by se zakladatelka po těch drobasech pídila, normálně by řekl, že si vzal na pivo ne? Nevím, vypadá to, podle toho co zakladatelka píše, že jsou z normálních sociálních poměrů, a ne nějaké socky, kde chlap musí natajňačku brát padesátikoruny, aby si zašel potají na pivo.
třeba se mýlím, ale příjde mi to dost nepravděpodobné.. a stím bufetem to může být tak, že někteří nosí karty v takové té dokladěnce a v peněžence jen peníze -což teda nechápu, zvlášt jestli má peněženku prázdnou a spešl si tam musí přendat kilo v hotovosti, ale možné to je. Nebo v tom bufetu kartu neberou, když si musel brát kilo na svačinu
.