Jak dělá slon?

184
30.5.10 18:09

Jak dělá slon?

Akorát jsme řešili s kamaradkou jak mame řict naším ratolestím jak dělá slon? Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
30.5.10 18:10

U nás slon troubí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
30.5.10 18:12

Troubí jasně ale jakými zvuky to napodobujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.5.10 18:24

U nás taky troubí :-D ..

Máte fajn,že zatím řešíte slona.My už s Adámkem řešíme,jak dělá např.žirafa,pakůň,antilopa,zebra,lev,tygr,gazela,liška,nosorožec,hroch,ptakopysk..Prostě všechna možná i nemožná zvířata :zed: :zed:

Vždycky se mu to snažíme přiblížit zvířetem známým,které je mu nejbližší,např.zebru přirovnáme ke koníkovi,lišku k psovi :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.5.10 18:25

slon mue taky dupat :-)

kamoska nedavno resila jak dela zelva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 18:28

Jak dělá slon to nevím, ale zajíc prý dělá - PLAYBOY, PLAYBOY… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.5.10 18:56

Tutůůůůůůů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 19:00

Já dělám slona tak, že si zacpu nos a zatroubím - takové nosové tůůůůůůůůůů :lol: :lol: :lol: Někdy i druhou ruku prostrčím „okem“ v té první a udělám chobot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
30.5.10 19:05
Angua píše:
Já dělám slona tak, že si zacpu nos a zatroubím - takové nosové tůůůůůůůůůů :lol: :lol: :lol: Někdy i druhou ruku prostrčím „okem“ v té první a udělám chobot :mrgreen:

:palec: přesně takhle to dělám taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 19:08

To jste mně děvčata připomněly - před dávnými lety jsem dostal od neteřinky zákeřnou otázku, kolik že chobotů má chobotnice… :lol: :lol: :lol:

Té neteřince už bude letos sedmnáct… to to letí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.5.10 19:11
Jura007 píše:
To jste mně děvčata připomněly - před dávnými lety jsem dostal od neteřinky zákeřnou otázku, kolik že chobotů má chobotnice… :lol: :lol: :lol:Té neteřince už bude letos sedmnáct… to to letí… :oops:

Tak to my jsme nedávno řešili, proč má chobotnice osm chapadel a sépie deset :mrgreen: . To teda fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 19:19

Je to kvůli způsobu pohybu ve vodě - sépie používá těch osm z deseti jako stabilizátory a pohybuje se „vystřelováním“ vody, ty dvě delší jsou k podávání potravy. A ještě hrajou jakousi roli při páření, pokud si pamatuju z biologie (spíš nepamatuju). Kdežto chobotnice spíš „leze po dně“ a k podávání potravy používá libovolné chapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.5.10 19:23
Jana206 píše:
U nás taky troubí :-D ..Máte fajn,že zatím řešíte slona.My už s Adámkem řešíme,jak dělá např.žirafa,

Tak slon troubí tfůůůů, tfůůů no hodně špatně se to píše :wink: A žirafa je podle dětské encyklopedie jediný savec který nevydává absolutně žádné zvuky, tuším totiž nemá hlasivky :wink: (taky mě to překvapilo, ale tuším jsem je v Zoo neslyšela ani mlaskat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.5.10 19:23

Díky :palec: . Teď budu doma zase za chytrou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.5.10 19:28
Tak slon troubí tfůůůů, tfůůů no hodně špatně se to píše :wink: A žirafa je podle dětské encyklopedie jediný savec který nevydává absolutně žádné zvuky, tuším totiž nemá hlasivky :wink: (taky mě to překvapilo, ale tuším jsem je v Zoo neslyšela ani mlaskat :lol: :lol: :lol:

zirafa prave vydava strasne moc zvuku :
Jak „dělá“ žirafa? Tedy jak se hlasově projevuje? Žirafy byly velmi dlouho považovány za němé, vlastně až do poloviny minulého století, kdy chovatelé v jedné zoo zaslechli hlasy samice s mládětem. Žirafy se skutečně hlasově projevují jen výjimečně a většinu života „mlčí“. Vokální komunikace u nich není rozvinuta tak jako u jiných savců. Přesto mají neobvykle širokou škálu zvukových projevů. Jejich hlasy se podobají chrochtání, chrapotu, bručení, kýchání, kašlání. Dokonce vydávají i velmi nízké tóny podobné bučení. Při vzrušení mečí a mručí. Výstražným signálem je pak frknutí či sykavé chrápnutí. Bylo zaznamenáno i jakési „fňukání“ a také zvuky podobné pískání či jemné flétnové tóny. Mláďata bučí podobně jako krávy a kojící samice vydává zvuk, který lze zapsat jako „wa-ray“.
zdroj: http://www.savci.upol.cz/faq/_kapsa.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect