Jak dlouho jste po RD hledaly práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak dlouho jste po RD hledaly práci
Ahojky, zajímá mě, jak dlouho jste po RD hledaly práci, v případě, že jste se neměly kam vrátit. Mě teď končí RD, musím se přihlásit na ÚP a začít shánět, strašně se bojím toho, že nic neseženu, spoustu takových maminek, co jsou už třeba rok na pracáku mám v okolí nebo potkávám ve školce. Jak dlouho jste hledali? Ještě mě zajímá, jak jste to řešily z pracovní dobou, já můžu dělat od 7 tak do 3,max půl 4,abych stihla školku, ve většině inzerátů ale bohužel pracovní dobu vůbec neuvádějí, takže předpokládám, že se ji člověk dozví až na místě. Vzali by jste místo i s nevyhovující pracovní dobou a pak teprve řešili vyzvedávání nebo rovnou tuto práci odmítnete. Já jsem bez babiček, manžel se vrací v 7 večer, mě zbývá jen si hlídání platit,2 děti, to asi bude slušná pálka a navíc ten stres, že je mám dát nikomu cizímu. Už teď mám depky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě mateřská končí za 2měsíce, po práci se dívám už od června, zatím jsem byla jen na jednom pohovoru:-(.
Já naštěstí prac.dobu řešit nemusím, děti chodí do školky, která je 200m od babičky (v jiné vesnici, než bydlíme my), manžel je učitel, pro děti jezdí po práci k babi on.
Vzhledem k vysoké nezaměstnanosti bych práci vzala a hlídání řešila až poté (pokud teda bydlíš v regionu, kde si práci nemůžeš vybírat).
Pokud máš v okolí maminky, které znáš a jsou bez práce, zkus domluvit hlídání s nimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak to ti závidím, že máš aspoň to hlídání zajištěné, ale koukám, ž i tak je to obtížné, já taky bylana jednom pohovoru, ale bylo to na živnosťák, tak to jsem nechtěla, koukám každý den na internet, ale někdy mi přijde, že snad hledají samé obch. zástupce, nebo pojišťováky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě končí RD v březnu. Už teď práci sháním. Sleduji weby, ptám se po známých. Zatím jsem nikam neodpověděla, vybírám si.
Babičku mám naštěstí doma a děti ve škole a školce.
Omlouvám se za anonym.
L.
- Citovat
- Upravit
Mě RD skočila v červenci a stále jsem na ÚP.
Největší problém je právě v pracovní době, bud je to od rána do večera, někde i noční, nebo pak poloviční úvazek, ale za takový peníze, že se to snad ani nevyplatí pro mě dojíždět… Já nemam moc možnost hlídání takže prostě na dvě věci… a já to mam komlikovaný ještě s tim dojížděnim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketafo přesně tak, samý realitný makléř, finanční poradce, pojišťovák a nejlíp umět 5 světových jazyků atd.
Anonymní, pokud si můžeš vybírat, to ti závidím. Tady u nás je taková nezaměstnanost, že já si nebudu moct vybrat ani pracovní dobu, ani finance.Budu ráda, že bude NĚCO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mě nejvíce štve, že já měla u zaměstnavatele smlouvu na dobu neurčitou, firma nezkrachovala, ba prosperuje, ale maminky zpět nevezmou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky sleduji net, noviny, ptám se po známých, prostě, co se dá, závidím těm, co mají ty hlídací babičky, moje mamča je ještě pracující a navíc bydlí dál od nás a prostě má ještě svůj život, takže mi řekla, že mi bohužel pomoci nemůže. Já naštěstí bydlím ve městě, takže mi odpadá to dojíždění, to ti Alíku vůbec nezávidím, dříve jsem bydlela na vesnici a vím, jak to tam maminy měly složité. Já už jsem se koukala v nejhorším i po nějakých fabrikách, atd, ale chtějí 3-směnný provoz…Už z toho pomalu depkařím, navíc jsem pak nepříjemná i na děti a manžela, snažím se udržet si pozitivní přístup, ale nějak se nedaří, když vím, že nebudou peníze ( ne že by jsme se při RD měli, jak prasata v žitě:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alíku a na tom ÚP, posílají tě aspoň někam nebo si práci hledáš jen sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mně končil rodičák v lednu a práci jsem si začala hledat už v červnu, protože jsem věděla, že od září mám pro holku školku. Kdybych práci našla, zrušila bych rodičák a holka by chodila do školky celý měsíc. Práci jsem teda takhle brzo nenašla, ale fakt intenzivně jsem začala hledat až někdy v listopadu.
Nakonec jsem byla doma na pracáku jen měsíc, což považuju fakt za úspěch. A to jsem si ten volný měsíc ještě dodělávala rekval. kurz, díky kterýmu jsem nakonec tu práci našla.
Pracovní doba byla taky problém, mohla jsem nastoupit do Škodovky (protekčně do skladu
), ale na tři směny a s manželovýma 12kama bysme to prostě nezkloubili. Hlídání taky nemáme.
Nakonec jsem teda nastoupila do jiný práce, kde dělám většinou noční. Manžel pracuje převážně 7-19 a já 19-7. Mám vstřícnýho zaměstnavatele, který mi píše směny tak, abysme se s manželem nesešli.
Je to sice blázinec, málokdy se sejdem doma (třeba já mám teď volno a manžel má denní. Zítra má taky denní, ale večer se neuvidíme, protože já mám noční a tak furt dokola).
A když má manžel denní a já noční, tak na tu hodinu, než on se vrátí z práce, máme holku na hlídání. Ale vychází to tak, že chodí max. pětkrát do měsíce, takže se to nechá zaplatit.
@Marketafo - co taky zkusit hledat práci na noční, možná by to bylo lehčí ji najít než 7-15. To je u nás utopie. A je to super i s nemocnýma dětma, nemusím si brát paragraf, vždycky jsem buď doma já nebo manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik píše:
A co mě nejvíce štve, že já měla u zaměstnavatele smlouvu na dobu neurčitou, firma nezkrachovala, ba prosperuje, ale maminky zpět nevezmou
A co je zkusit trochu prudit, že musí… ono pokud prosperují tak není zas až tak úplně jednoduché dát ani tu výpověď pro nadbytečnost, kor pokud za tebe po nástupu na MD někoho přijali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ Tak o té noční už jsem taky přemýšlela, ale vůbec nevím, kde takouvou práci, kde se dělá jenom v noci hledat, zkoušela jsem to do vyhledávače a nic, vím, že kamarádka takhle doplňovala zboží v kauflandu, ale to byla jen brigáda, kdy si je zavolali, když je potřebovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketafo píše:
@PetraJ Tak o té noční už jsem taky přemýšlela, ale vůbec nevím, kde takouvou práci, kde se dělá jenom v noci hledat, zkoušela jsem to do vyhledávače a nic, vím, že kamarádka takhle doplňovala zboží v kauflandu, ale to byla jen brigáda, kdy si je zavolali, když je potřebovali.
Možná nějaký obchody, co jsou otevřený celou noc (Tesco expres) - jestli je teda máte poblíž. No a pak hlavně sociální služby. Tam pracuju já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ Máme tu Albert, Kaufland Lidl,,celou noc nemají otevřeno-bohužel a sociální služby tím myslíš co? A kde jsi na tu práci narazila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit