Jak dlouho jste učili dítě na kolo?

Anonymní
26.7.22 15:44

Jak dlouho jste učili dítě na kolo?

Ahoj, prosím jen vaši zkušenost, za jak dlouho se vaše dítě naučilo jezdit na kole bez postranních koleček. Byla jsem se synem asi potřetí nebo počtvrté venku, a pořád nedrží rovnováhu a musím ho celkem hodně držet za sedadlo, jinak by se poroučel k zemi. Na začátku i za řidítka, jako je to mnohem lepší, ale rozhodně ne, že bych ho mohla na chvilinku pustit. Šlapat se naučil na kole s kolečky, na odrážedle má rovnováhu, ale dát to dohromady se nám to nedaří. Nemáme to ještě nechat až třeba za rok? Jsou mu ctyri. Taky je fakt, že já moc dlouho nevydržím tlačit, protože nemám tu vodící tyč a je to fakt hrozné chodit tak dlouho ohnutá k tak malému kolu. Starší dítě se naučilo hned během odpoledne, ale bylo o rok starší.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
26.7.22 15:52

Jedno dítě si v podstatě sedlo a jelo (ve třech a půl). Za druhým se asi 14 dní běhalo a přidržovalo se za sedlo a pak už drandilo samo. To mu byly tři.
Postraní kolečka nikdy neměly ani jeden, šly z odrážedla rovnou na kolo.

Oboum pak ještě chvilku trvalo naučit se samy rozjíždět a brzdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
26.7.22 15:55

Syn se to naučil až v šesti letech..asi za 4 odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.22 15:55

Taky mám v plánu příští léto, kolem těch 4,5.etos v zimě poprvé lyže a brusle. Vrcholového sportovce nechci. Stejně bych měla nervy kde vjede pod auto nebo si odre nohu do krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.7.22 16:02

Dceři byly čtyři, postranní kolečka neměla nikdy a samostatně jezdila asi po třech týdnech, chodili jsme ven s kolem skoro obden tehdy. Takže to chvíli trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820

My po zkusenosti se starsim bagristou najeli hned bez kolecek. Stravila jsem sehnuta drzenim za sedlo nekolik dni. Oni hosi jeli i sami, ale pokusne se naklaneli do boku, zkouseli, jestli drzime. Presne si to pamatuju s prckem. Mame to do mesta do mirneho kopce. Tam jsem ho drzela/tlacila a zpatky se rozjel z toho kopce sam. Tak rychle jsem nikdy predtim ani potom neutikala.

Příspěvek upraven 26.07.22 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241

Obe dcery jsme ucili az v 5,5 letech. U mych deti hodne pomohlo naucit je drzet balanc s nohama dole - jako na odrazedle, pak se prestaly bat. Starsi jsem ucili asi natrikrat, mladsi asi hodinu? Uz jsem vedela jak na to..
Ale ve ctyrech letech jsme jim jeste nechali first bike.. me to prijde jedno jestli ve trech/ctyrech/peti letech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.7.22 16:05

Trvalo to asi dva roky. Rok nám trvalo ho naučit šlapat a rok jsme ho učili jezdit bez koleček. Vždycky jsme za ním běhali celý vikend, pak jsme si dali týden pauzu a znovu. Naučil se v pěti. Starší se naučil ve 4, sundala jsem kolečka a jel hned sám.

• Citovat
  • Upravit
2404
26.7.22 16:05

My jsme vůbec kolečka nedávali a bylo to hned - nebo teda, jasně, nejdřív jsme přidržovali sedlo, nějaké pády byly, ale v zásadě za odpoledne. Ta kolečka zbytečně odnaučují rovnováhu, která je vrozená. Ale učili jsme až o prázdninách před 1. třídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.22 16:13

U nejstarší to trvalo dýl. Prostřední je šikovná na sporty. Ta sedla a jela. To samé nám udělala u bruslí na ledě i kolečkových. Stačilo ukázat a chytla se. A mladší má výhodu krapet starších sester. Takže tomu se daří, že taky umí dost okoukat. Takže u dvou mladších to bylo rychlé. Zas je fakt, že nejstarší neměla to koloodrážedlo vůbec. A mladší jo. Takže to mohlo u nich být ovlivněno i tenhle, že to bylo rychlé :nevim:. A učili se na starém, malém kole, aby se dobře dostalo nohou na zem. Nic moderního. Jak moje sestra vybírala to nejlehčí na trhu, ať se jim líp šlape. Tak moji měli ten starat těžší a šlo to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
26.7.22 16:16

Třeba starsi jezdil na odrazedle v pohode i s nohama nahoru a vselijak. Ale dat dohromady rovnovahu a slapani celkem trvalo. Meli jsme tyc.
Mladsi lepsi, ten zacal jezdit bez drzeni rychleji (takze bez tyce, pac neni kam dat) ale neumi brzdit slapanim dozadu.
U mladsiho bych rekla, ze to byly tri ctyri dny. Na nasedani a rozjezd chce jeste drzet.
Starší fakt relativne dlouho, hrozne se naklanel a taky cumi kde co lita a ne kam jede. Ale ted ho to zase chytlo a jezdi jak drak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.22 16:19

Minulý týden jsem viděla video spolužačky na fb. Její malý měl teď 3r. a naučil se taky jezdit na starším prdítku. Válí hned normálně bez koleček. Taťka prva držel sedlo kola a utíkal za ním. A pak nestíhal, když za ním utíkal, jak se jim rozjel. Takže ono to spíš záleží na dítěti. Někdo se snaží a nejde to dýl. A někde se sedne na kolo a za pár zkoušení to jde. Litá na kole jak šíříón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
26.7.22 16:29

Dcera tak za 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.7.22 16:30

Dcera ve třech letech a třech měsících se naučila jezdit sama během asi 15 minut. Na odrážedle (Firstbike) toho moc nenajezdila, na kolo si sedla a po chvilce jezdila sama. Určitě hraje roli na jakém kole jezdí, my pořídil lehké zn. Woom a tak jsme ani kolečka nedávali, přišlo mi to zbytečné a jako krok zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.22 16:35

Je možné, že ty boční kolečka způsobí, že to učení fakt dýl trvá. Starší je měla. A taky se pak dýl učila bez nich.
Mladší ty boční kolečka vůbec neměli a naučili se velice rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí