Jak dlouho před nárkozou nekrmit?

16694
1.2.10 09:20

jak dlouho před nárkozou nekrmit?

Já vím, že mi to ve špitále řeknou, ale mě to fááákt zajímá. Jdeme na magnetickou rezonanci, takže jen krátká narkoza. Jdeme tam v 11 hod. Mamka mě straší, že nebude moc jíst od večera, což mě prijde jako totální blbost. Jsme na příkrmech, ale stále ještě dost často kojím. Ptám se hlavně proto, abych věděla, na co se připravit. Jestli nebudu moc kojit v noci, tak Luky nebude ani spát. Ale takhle malé dítě se přeci nemůže nechat tak dlouho bez tekutin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21909
1.2.10 09:27

Ahoj,no u dospelych se nesmi pred narkozou jist a pit od pulnoci..u takhle malych deti je to dost drsny,kdyby to tak melo byt..mozna dovolej piti..ja bych tam zavolala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.2.10 09:28

já tam volala, ale prý to se mnou probere anesteziolog, že ona mi nic říct nemůže :roll: Doufám, že kojení nám zakážou až k ránu, jinak se opravdu nevyspíme.

No, hlavně tam nastupujeme o den dřív, takže si nás tam pak už ošéfují, jen mě to dopředu zajímá, protože už teď z toho mám hrůzu, jak ho tam 3 dny budu bavit non-stop (doma se vystřídám s taťkou, dědou a babi) a to nejezení u našeho jedlíka 8-o

Příspěvek upraven 01.02.10 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.10 09:28

Ahojky, já když jsem šla pod nečekanou narkózu, tak mi řekli,že musíme čekat 6 hodin od posledního jídla. Ale u tak malých dětí nevím, ale myslím si, že vadí tuhá strava, tudíž jestli jenom kojíš, tak by to nemělo mít vliv, ale nevím. To se jich raději zeptej. pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
1.2.10 09:38

Ahoj,Eliška byla ve 2 měsících na operaci a nesměla jíst 4 hodiny před narkozou,po narkoze mohla jíst až po delší době,nepamatuji si za jak dlouho,ale to bylo myslím kvuli tomu zákroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.2.10 09:43

Právě že si říkám, že když to nebude žádný zákrok, nebudou dávat nic proti bolesti a prý to bude tak na 10 minut, tak toho do něj nebudou cpát tolik. Jen tolik, aby se jim při MR nehýbal a pak ho hned budou probouzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21909
1.2.10 09:49

No ja ti uplne rozumim..v listopadu jsem s malou byla v nemocnici pet dni,byla na kapackach a udrzet v klidu tak maly dite,neuveritelne temperamentni byl fakt zahul,ty kapacky mela temer nonstop prvni dny,takze se nemohla ani probehnout,fakt napor na nervy,jeste k tomu asi v pulce pobytu zakazali navstevy,takze to to byla posledni kapka.uf..

Ale zvladnete to,drzim palce!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
1.2.10 09:58

Ahoj,

my jsme byli v nemocnici, když byl Matyášovi rok. Dostal za dobu pobytu celkem 7 narkóz, chodil na sál tak kolem 11 a mám pocit, že jsem mu dávala mlíko v 6 ráno (sestřička mě vždycky přišla probudit). Potom už nesměl nic. Po narkóze nesměl 2 hodiny vůbec nic, potom čaj (mlíko ne) a jíst mohl až večer. Bylo to nepříjemný, ale zvládnout se to dalo.
Záleží taky na délce nakózy. Pokud dostanete jenom lehkou (což asi ano, když nejdete na zákrok), tak v noci určitě budeš moct kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
1.2.10 10:27

Ahoj, já pokud si dobře pamatuju, tak malej nesměl jíst 4 hodiny před. To bylo u kratší narkozy. U té delší, to nevím. Má jich za sebou asi 10. Nejhorší je to probouzení, prý je to jak absťák. Pořád brečel, nevnímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
1.2.10 10:38

Ahoj piškot měl v létě 2× kratší narkózu (řezání píštěle ve 2 a 3 měsících) v tu dobu byl jenom kojenej a naposled se mohl nakojit kolem 6h a šli jsme mezi 11h a 12h. Probouzení naštěstí bylo bez problémů, přivezli ho a byl vzhůru, vnímal, myslím po 1,5h neho 2 hodinách jsme dávali čaj stříkačkou a když se nepozvracel (nepoblil se, snášel to fakt dobře) tak za hodinu, hodinu a půl jsem mohla nakojit 1/2 dávky (samozřejmě se to nedá poznat, kojila jsem o chvíli míň než normálně) a zase když to zvládnul, tak už normální kojení. Nejhorší bylo, že před tím i potom mi řval hlady (byl zvyklej kojit se po 2 hodinách), takže několik hodin pochodování a nošení řvoucího mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
1.2.10 11:06

Od večera určo nee.
Moje starší dcera ve 3 a půl letech byla na op. pupeční kýly.
V půl 5 ráno mohla ještě naposled vypít celý hrníček čaje a na sál šla v 8h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.2.10 11:09

souhlasím, byla jsem nedávno s malým v nemocnici a říkali čtyři hodiny před tím, než půjde na sál. ALE byly jsme taky hospitalizovaný před tím a sestřičky mi radily, abych to raději dala na těch šest hodin, že je to jistější, takže ve dvě v noci mě přišly vzbudit a v osm si malýho brali na sál a měl taky slabou narkozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
1.2.10 19:20

Ahoj,
na operaci jsme byli pred 14 dny, Madlenka smela jist naposledy 6 hodin pred zakrokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivie9
20.2.10 11:45

prosbicka

ahojky, eldo
hledam jak silena na netu clanky, ktery mi pomuzou a nasla jsem ten tvuj…nase mala laurinka jde v pondeli na operaci triselne kyly. teprve ji budou tri mesice, takze to bude asi stejne, jako u vasi elisky.
na pohotovosti nam jen rekli, ze mame prijit v pondeli v deset a pujde na operaci. o kojeni ani ranu.dovolat se nada. jak jsi to udelala ty? dala jsi male najist mlicka a jeli jste do nemocnice? A jak dlouho nemohla pit po tom, co se probudila z narkozy. mam strach :cry: d
dekuju. oli, jihlava
olina.tesarova@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
4077
31.7.14 08:42

Od 5:00 se nesmí pit mleko se nesmí od 3:30. Prvni deti jsou na sal v 8:00 (Fakutlni nemocnice kralovske vinohrady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí