Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, prosím o zkušenosti, když vám lékař vypíše žádost o interupci, kdy jste šli na zákrok? Třeba hned druhý den nebo i déle?
V pondělí jsem dostala papír a vynechala vyšetření, na sál jsem šla ve stredu
@hospodki A můžu se zeptat, boli to potom hodně? Myslím fyzicky, psychika je na tom blbe už teď… A hodně jste krvacela? A kdy vás pustili? Děkuji
@katyska fyzicky ne, mas léky a do hodinky jsem nic necítila, možná jako bych byla podrena. Brzy jsem i vstala a šla se projít, tak dva dny spineni jinak žádné krvácení. Psychicky jsem se ze všeho dostávala skoro rok
@hospodki Promiň že se pořád tak ptám, je to citlivé, ale byla to interupce na Tvou žádost nebo indikovana lékařem? Ještě jednou se omluvám, už se na nic potom ptát nebudu
V pátek zjištěné ZT, hned návštěva a odběry v nemocnici a zákrok v úterý, dřív neměli místo.
@katyska zamlkle těhotenství, takze nucena revize. Ono je jedno jestli to názvem interrupci nebo revizi, princip je stejný. Krvácení skoro není a psychicky to odrovna každého jinak.
Já jsem šla k lékaři v pátek, na utz nebylo jasně vidět ještě, Dr si mě pozvala za týden, že na miniinterrupci je pořád dost času. Ale mně to nedalo, chtěla jsem to vyřešit co nejdřív. O víkendu jsem napsala na soukromou kliniku, v pondělí ráno mi volal tamní lékař, odpoledne jsem s ním měla schůzku, v úterý ráno předoperační vyšetření a dopoledne zákrok. Takže od zjištění // to bylo 8 dní. Oni zákroky dělají vždy v úterý. Takže buď jsem mohla jít druhý den po schůzce nebo za týden.
Fyzicky mi bylo úplně dobře, žádné bolesti, krvácení žádné velké, sotva jako ms. Ale byla jsem opravdu brzy, v 5+2.
No a mám zkušenost i se zamlklým. To jsem šla hned druhý den. Průběh v podstatě stejný, bolesti žádné, krvácení silnější. Byl to rozdíl, u zamlkleho byla revize a byla jsem ve vyšším týdnu. U miniinterrupce šlo o místní odsátí a byl tam jen flíček ( dutinka).
Záleží asi i na důvodu.
Já měla interrupci ve 2. trimestru z důvodu úmrtí plodu, takže zamlklého těhotenství, a v takhle pokročilém stupni by to asi mohl být průser to zjistit pozdě. V den zjištění jsem nastoupila do nemocnice a ten den mi dali večer čípky na otevření čípku, hned další den mi vyvolávali potrat. Někdy se ještě dělá kyretáž, u mě nebyla potřeba. Krvácela jsem potom 2 týdny a měla jsem poporodní kontrakce, jestli jsi v 1. trimestru, tohle asi řešit nebudeš.
Ahoj… Tak minulý čtvrtek jsem měla jít na miniinterupci, ale byla jsem nachlazena a ještě mi doktor dal antibiotika, aby se zahnal případný zánět (prý). Už zítra budu 7+0 tt. Myslíte že když už půjdu zítra k obvodakovi, vezme mi krev na predoperacni? Atb ještě beru, ale sama lékařka v nemocnici, která bude zákrok dělat říkala že by se to nemělo moc odsouvat, ale záleží zda mě pustí obvodak. Cítím se už dobře, ale nevadí ty atb? Myslím na výsledky krve…