Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás to je jak kdy. Když nesnídáme, tak to zvládáme za 20 minut, ale někdy máme co dělat abychom to stihli za hoďku (autobus nepočká). Někdy se malé prostě snídat nechce, tak tam jen tak sedí a čučí z okna. Pak jde ještě kakat a musí se rozloučit s hračkama atd…
Za 40min i s vyvenčením psů. Ale nutno dodat, že mladší je necelých 10m, takže se sama nenají, neoblékne..Starší se nají sama, oblíkne se částečně, teď poslední dobou ale zdržuje, protože musí všecko sama a nevysvětlím jí, že tkaničku si vážně nezaváže
Osvědčilo se mi vypravování se na etapy- nejdřív vstanu já, udělám psy, dám se do pucu, pak vzbudím starší- najíst, resp. vrazit do sebe flašku mlíka, oblíknout, zuby a nakonec mladší.
Vstávám v 7:45 - dřív to nedávám. Syn asi v sedm - pustí se telku, vezme si z lednice jogurt a kouká, pak se budím já, dávám mu oblečení, čistí si zuby…no asi ve čtvrt vycházíme. Já si dávám kafe a snídám až když přijdu domů. Do školky to mám asi 200m a malýmu je 4,5 roku
Já chystám dvě děti a zvládáme to do půl hoďky
Nesnídá se, jen se oblečeme, učešeme a vyčistí se zoubky ![]()
Nám to trvá půl hodiny, víc ani nemůže, protože syna vozí do školky autem manža, když jede do práce. Takže já vstanu 5:30, uvařím čaj a kafe, nachystám snídani. 5:45 cloumám synem, jde jíst, pak vstává manžel. Nejdýl trvá samozřejmě jídlo, 6:10 čistit zuby, umýt a obléct, 6:20 odchod. Vozí ho do vesnice 2 km od jeho práce. A já jdu zase pokračovat ve spaní, než se vzbudí 10měsíční dcerka. ![]()
V šest vstáváme, v 6:45 s mladším odcházíme do školky a do práce, starší se do školy vypravuje sám v 7:20. Já chystám snídani a svačinu, hygiena, snídaně, oblíkání to vše si zařizují kluci sami (věci si chystají večer - opět sami, jen zkontroluju, jestli tam mají všechny kousky), maximálně pomůžu zapnout knoflík na kalhotech a zavážu mladšímu tkaničky. Pak asi 15 - 20 minut pěší chůze přes město, po sedmé předávám dítě ve školce. Rychleji už to u nás nejde, pomaleji se sice kluci snaží, ale mají smůlu. ![]()
Nám to trvá hodinu - hlavní zdržení představuje jídlo - půl hodiny se čeká než se probudí žaludek, pak do sebe 20 minut souká snídani. ![]()
Já vstávám v 6:30, děcka vstávají v 7h, nesnídají, jen vypijou kakao. pak si vyčistí zoubky, oblečou, Adélku učešu a kolem 7:30 odcházíme do školky.
Jestli zůstáváš doma a pouze vypravuješ dcery, tak bych čas řešila podle tatínka, který je vodí do školky a dobu zkrátila o 15 minut, ta hodina je fakt dlouho, ale zas jestli ho netlačí čas, tak bych to zatím neřešila.
Já vypravuju sebe do práce a syna do školky do 45 minut, musíme stíhat autobusy. 20 minut je pro me, 20 minut pro něj a 5 minut na přezutí a zamknutí.
Mě každý den jen děsí, že před odchodem bude chtít kakat, to by nám ujel bus, takže se tak 15 minut před odchodem furt ptám, do školky se totiž dostanem až za 1 až 1 a 1/2 hodiny než tam docestujem a jiný bus nám nejede.
Synovi do skoly to trvá hodinu, ale on je zpomalenej
a já mu chystám pouze snídani, zbytek jako aktovka, oblíkání mytí atd. dělá sám a je schopen snídat jeden jogurt i 20minut
neresim, on musi vstavat brzo, já vstávám tak či tak s miminem.
Jinak holky budím o půl 8 a v 8, někdy i dřív vyrážíme do školky - mám dopředu nachystané oblečení pro obě, snídaně je rychlá(a na snídani teda trvám, kdybych je měla budit o hodinu dřív) - jogurt nebo cornflaky v mlíku. Za půl hodiny není co řešit.
Ahoj my vstáváme v půl 7 a někdy máme co dělat abysme stihli do školky dojít do půl 9,takže nám trvá výprava do školky přes hodinu a půl
Ahoj, u nás je to přesně hodina. Na sebe mám půl hodinu a na malou taky půl hodinu. Najíst, vypít čaj, oblíct, učesat, vyčistit zuby (opravdu jí to trvá 30 minut). A já se teda po ránu ještě sprchuju. Takže tě úplně chápu. Pod hodinu bych to prostě nestíhala, pokud chci jít do práce jakžtakž upravená. No a malý teda dávám snídani i když ve školce taky mají svačiny, ale ona toho moc nesní.
@doriang píše:
Synovi do skoly to trvá hodinu, ale on je zpomalenej![]()
a já mu chystám pouze snídani, zbytek jako aktovka, oblíkání mytí atd. dělá sám a je schopen snídat jeden jogurt i 20minut
neresim, on musi vstavat brzo, já vstávám tak či tak s miminem.
Jinak holky budím o půl 8 a v 8, někdy i dřív vyrážíme do školky - mám dopředu nachystané oblečení pro obě, snídaně je rychlá(a na snídani teda trvám, kdybych je měla budit o hodinu dřív) - jogurt nebo cornflaky v mlíku. Za půl hodiny není co řešit.
Super
, mas to zmaknuty, pri tom poctu potomku ![]()
Ahoj
U nás ráno vozí syna manžel autem když jede do práce. V 6:00 mu zvoní budík, v 6:15 vylézáme z postele( já mám sice nakázáno zůstat v posteli, ale většinou se mi už spát nechce a chci si kluky ještě chvíli užít, takže vylézám též), manžel se osprchne, oblékne, někdy se syn vzbudí sám, jinak je v 6:30 vzbuzen, jdeme snídat (syn každý den aktivie s lupínkama, nic jiného nechce), pak zuby, syn se převlékne a v 7:00 je připraven u TV a kouká na pohádku. V 7:15 kluci odjíždí a já někdy ještě na chvíli zalezu do peřin. Odpolko vyzvedávám syna já.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.