Jak dodělat Bc. Když jsem Dis.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
6.12.23 09:03

@If88
Kde jste přišla na to, že je toto studium nižší úrovně? Dle ISCED (mezinárodní standardní klasifikace vzdělávání) je úroveň vzdělání na vyšší odborné škole na totožné úrovni jako studium na VŠ v oboru bakalář - tedy úroveň 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.12.23 09:18
@Veveří píše:
Dcera se chystá na návazné studium po SZŠ a doufám, že jí vyjde bakalář, je to určitě výhodnější. Holky, je těžké se dostat po SZŠ na bakaláře „všeobecné ošetřovatelství“? Celkem by mě zajímalo, jestli tam bývá nával :nevim:

@Veveří
Výhodnější je pouze v případě, že dcera plánuje navázat magisterským studiem. V praxi není rozdíl mezi platem všeobecné sestry s titulem DiS. a Bc. Čím lépe se dcera připraví na přijímací zkoušky, tím větší bude mít šanci na úspěch. V posledních letech má zájem o tento obor stoupající tendenci. Dle mého názoru je těžší studium dokončit, než se na něj dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
6.12.23 09:49
@Veveří píše:
Dcera se chystá na návazné studium po SZŠ a doufám, že jí vyjde bakalář, je to určitě výhodnější. Holky, je těžké se dostat po SZŠ na bakaláře „všeobecné ošetřovatelství“? Celkem by mě zajímalo, jestli tam bývá nával :nevim:

Tohle jsou výsledky letošních přijímaček na 2. lékařskou fakultu UK.

Bakalářský studijní program Všeobecné ošetřovatelství

*K přijímacímu řízení bylo přihlášeno 195 uchazečů. 14 uchazečům bylo zastaveno přijímací řízení usnesením. K přijímacímu řízení bylo pozváno 181 uchazečů. K písemným testům se v řádném a náhradním termínu přijímacího řízení dostavilo 117 uchazečů.

Ke studiu bylo přijato 62 uchazečů*

Moje holka by tam ráda na pediatrické ošetřovatelství, tam to je ještě lepší, na přijímačky se dostavilo 65 lidí a vzali jich 55.
Vím, že máš holku taky ve třeťáku jako já, tak si budem příští rok držet palce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
6.12.23 09:51

Akorát jsem teda ještě chtěla napsat, že tady je to studium jenom kombinované, takže by u toho musela pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
6.12.23 18:56

@PetraJ moc děkuju za užitečné info, budeme holkám držet palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
6.12.23 18:58
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je tu někdo, kdo je Dis. Všeobecná sestra a dodělával si Bc.?
Já bych chtěla ale údajně to nejde. Prý bych musela na VŠ od prváku, je to tak?

Pouze některé školy mají smlouvu, že DIS nastupuje třeba do druháku, ale děláš rozdílovky a ne vždy tam studenta pustí.

Mám kamarádku, která třeba studovala Trivis prevencí kriminalistiky a pak šla na UJAK na bezpečnostní management rovnou do druháku. Ale obě soukromé školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
6.12.23 22:55

@Nikii23 nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat magistra. S magistrem a pedag. minimem můžeš jít třeba učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.23 09:13

@Veveří
To určitě nerozporuji 🙂. Pro toho, komu však stačí všeobecná sestra je titul Bc. zbytečný. A paní v dotazu takové ambice nezmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
7.12.23 18:38
@Nikii23 píše:
@Veveří
To určitě nerozporuji 🙂. Pro toho, komu však stačí všeobecná sestra je titul Bc. zbytečný. A paní v dotazu takové ambice nezmínila.

Za stejný čas i prakticky stejnou námahu je Bc. o level výš. A nikdy nevíš, co ti život přinese za výzvy za deset, dvacet let. Takže dceru podpořím spíš v tom Bc. Třeba jednou fakt půjde učit, kdo ví. Jí ve škole učí Mgr. sestřičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.23 21:24

@Veveří
O žádný level výše to není, v tomto případě je DiS. i Bc. na stejné úrovni, jak jsem již popsala výše 🫣(viz ISCED). Nemluvně o tom, jak je to v praxi. To, že má Bc. výhodu v navazujícím vzdělávání neznamená, že je o level výše. Samozřejmě má Bc. výhody, ale to už bylo řečeno. Pořád dokola… Přeji, ať to dceři vyjde, ale nešiř bludy, prosím tě. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
8.12.23 06:13

@Nikii23 myslím, že to beru vcelku prakticky. Prostě po Bc. se dá navázat magisterským studiem, po DiS. ne. To je celé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat