Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Řeším stejný problém u mé roční holčičky. Bohužel jsem z hrůzou zjistila, že mi paní doktorka předepsala Maltofer, který obsahuje (viz složení v příbalovém letáků) velmi ŠKODLIVÉ látky…jako např. různé druhy PARABENŮ. Ty prokazatelně, na testech u zvířat, vyvolávají alergie a změny v hormonální soustavě. Jsem v šoku, že dávají takové látky dětem do jídla. To maličké určité nebudu dávat jist. Vyhýbám se jim i v krémech.
Ahoj
, mám obdobný problém, který už delší dobu řeším. Gynekolog mi v doporučil novinku, jmenuje se Globifer forte. Údajně mnohem lepší vstřebatelnost a bez nežádoucích účinků. Užívám týden a ťukám, vše vpořádku, žádné bolesti břicha a zácpa ![]()
Aha, takže zácpu nezpůsobují všechny typy železa? Od té doby co ho beru, mám totiž tady ty problémy, ale nikdo mě na to teda neupozornil..
Nechci dělat reklamu určitě jsou na trhu i jiné produkty mě pomohol sirup od just brusinkovy a nedělal zácpu. Třeba maltofer už nikdy nechci vidět.
Maltofer jim, uzivala jsem i 3 denne a zadnou zacpu nemam. @rena621
@shadowbabe píše:
@rena621 Spis je lepsi boruvkovy, kdyz jsme u zeleza
Vlastně jo přesně. boruvkovy
@dyňa píše:Šťastná žena ste…mě stačí 3 dni používát.
Maltofer jim, uzivala jsem i 3 denne a zadnou zacpu nemam. @rena621
Jedině po čem jsem neměla problémy, tak byl captafer, ale to kvůli tomu, že železo neobsahuje, ale funguje na principu, že pomáhá tady tu složku vstřebávat z potravin.
@Karolinka95 přesně tak, sestra ho bere kvůli chudokrevnosti, předtím brala klasické železo, ale po něm měla problémy se zácpou, takže jakmile se začalo dělat tohle, tak začala brát tady ten doplněk a problémy odezněly
@DrahusN no vidíš to.. to jsem si vůbec neuvědomila, že to musí brát někdo dlouhodobě.. to je mi upřímně líto těch co berou železo tak dlouho a bojují dlouhodobě tady s těma problémama
Ono je problém, že z toho Aktiferrinu a tomu podobných se skoro nic nevstřebá a většina zase vyjde ven, teda z mojich zkušeností spíš vyjít nechce. Po Aktiferrinu od doktorky mi bylo blbě a ještě mi vůbec nepomohl
Od nedostatku železa mě brněly nohy v těhotenství a po tomhle se to nezměnilo. Ale opravdu rychle mi zabrala kombinace tkáňových solí a těchto sáčků od Ferrotone . Je to tekutina z čistě přírodního pramene z nějakého národního parku ve Skotsku, takže opravdu přírodní zdroj. A je v tom přidaný jablečný džus, zvládala jsem to v pohodě vypít i když moje chutě nebo spíš nechutě v těhotenství byly všelijaký ![]()