Jak dosáhnout, aby dítě jedlo samo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkusila bych jako vtip aby jedla v rukavicích
třeba se u toho zabaví
Já bych hlavně nedelala stres kvůli školce. Většina dětí ve školce začne jist normálně. Dcera taky moc nechtěla, ale když jsem nandala nám oboum do stejného talíře a dala ho před ní, tak jsme se krmily navzájem a pak se nějak sama naučila krmit i sebe. Nebo prostě že nejdřív jsem ji dala já do pusy a pak ona sobě.
Dcera je i hodně líná se najíst, moc to nechápu, ale není to celkově jedlik. Takže ještě ve 3.5lwtech abych toho do ní dostala víc, ji občas s jídlem pomůžu. Ale hlavně teda buď ráno když máme jít do školky a vstává v 6h nebo večer kdyz už je unavená u večeře.
Ve školce ji prej normálně a všechno. Doma vybíravá a musíme ji dlouho přesvědčovat aby jedla. Uvidíš, že školka určitě spíš pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec tohle neznám, děti s první lžičkou prostě jedly. Nejprve jsem je krmila a když udržely lžičku v ruce, učily si nabírat jídlo samy. Jogurty, omáčky, polívky. Jednu lžičku oni, druhou já, pak dvě lžičky oni, třetí já… Od roka jedly to samé co my, jen bez koření. Normálně vždy trochu polévky a pak druhé jídlo.
Jedině zkoušet, motivovat, být důsledná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám synovi k jídlu ubrousek a ukázala jsem mu, jak si má otřít ruce, když si je ušpiní. Jinak se proste musíš kousnout a nekrmi. Ze začátku sice nic nesni, ale časem jí to doteče, ve dvou letech jsou ty deri chytré jak opice. Taky se mi hodně osvědčilo kolem toho jídla nedělat moc haló, když nechce, nenutim, nekrmim, nenabízím, prostě se zeptám, jestli ještě bude jist, a buď jí a nebo ne. Však hlady dobrovolně nezhyne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to zase tak nehrotila… dcera taky sama nechtěla moc jíst obědy.. tak jsem ji nakrmila a hotové… neřešila jsem to. Dala ji lžičku ja si vzala druhou a něco si vzala i sama a když nee tak jsem ji nakrmila a bylo… hlavní bylo že snědla oběd. Noo a vajíčko nechce tak ji ho nedávej no… moje dcera vajíčka nikdy nechtěla od malička takto tak je prostě nejí.. v jjídle různě zapečené joo, nebo chleba ve vajíčku atd pohoda… ale vaječina, na tvrdo prostě to nejí… noo a doma jsem ji krmila, ve školce normálně jedla a ted právě když to tu píšu je jí osm sedí u stolu a jí sama polévku… nenechala by se už krmit
.
a do školky jde za rok, nee? To je fůra času a prostě se to samo různě mění… nehroť zbytečně a nestresuj se, buď ráda že sní oběd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netrápila bych se tím. Ve školce se naučí.
Já krmila a krmila až jednoho dne už syn nechtěl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus udělat z jídla hru, třeba jí nabízej malé kousky na dětském talířku a nech ji vybírat, co chce sníst sama. Ušpinění ručiček můžeš vyřešit tím, že jí nabídneš vlhčený ubrousek, aby se cítila čistě. S vajíčkem to zatím nehroť, třeba časem změní názor – u dětí je to běh na dlouhou trať.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je krásná diskuze. Mám jednoduchou radu, pokud dítě nechce jíst nebo nechce jíst samo, udělejte z jídla hru… Určitě nedoporučuju dávat dětem k jídlu tablet a mobil a pak ho krmit, když se na jídlo nesoustředí…
A jít mu příkladem. Jíst současně s dítětem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny maminky. Mám takový problém že moje dvouletá dcerka nechce jíst samo
… třeba když má nějaký suchý jídlo třeba rohlík s nějakou pomazánkou k tomu zelenina nebo ovoce tak to sní samo, ale když přijde čas třeba na oběd tak vůbec se toho nedotkne. Zkusí to ale hned jak si ušpiní ruce tak přestane jíst, a sní to jen když jí nakrmím … S vidličkou papá krásně i ovoce ale maso třeba vůbec. A co mě ještě štve že vajíčko vůbec nechce jíst, uvařím ji natvrdo, nakrájím ji, jenom se toho dotkne a jako by se toho hnusila, a ani neochutná. Jsem už docela zoufalá, mám strach že co bude až přijde čas jet do školky..