Jak dostat dítě do školky před 3. rokem?

146
25.1.16 19:02

Jak dostat dítě do školky před 3.rokem

Preji vsem pekny vecer,
rada bych se zeptala, jestli je mozne dostat do skolky syna, kteremu budou 3roky teprve v rijnu? Konkretne jsme z Prahy 9 Proseka. Slysela jsem, ze nektere skolky o tom nechteji ani slyset a jine by ho treba od listooadu vzali, kdyby se uvolnilo misto.
Pokud mate nektera konkretni zkusenost' jak jste sve ditko dostaly do skolky, tak budu vdecna :-)
Jeste bych chtela dodat, ze na soukromou skolku penize nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silwinka87
25.1.16 19:06

Obejít školky, třeba se někde místo najde, jinak leda asi do soukromé.
Z Prahy nejsem, ale u nás, když se ve školce uvolní místo, mají přednost děti, které byly na posledním zápisu..

• Citovat
  • Upravit
31672
25.1.16 19:09

U nás v Řepích by se dostal, tady berou děti narozený do konce října, místní vzali všechny, i některý z jiných měatských částí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
25.1.16 19:10

@SylvieC Nevím jak Praha 9, ale na Praze 14 nebyl sebemenší problém, normálně jsme šli k zápisu a nastoupil od data, kdy mu byly 3, dříve tedy nechtěli, pouze jsme tedy hned od toho září platili školkovné. Teď jsme mimo Prahu a tady nebyl problém aby listopadová nastoupila už rovnou od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
25.1.16 19:14

Nejsem z Prahy, ale záleží na zřizovateli školky jak mají nastavené pravidla, někde berou děti až od 3 let, někde i mladší. My dceru před 4 lety do školky dostali i když měla 3 roky v říjnu daného školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.1.16 19:14

@SylvieC V jiném městě se mi podařilo umístit dceru už od května i přestože měla 3 roky až v prosinci. Samozřejmě ten květen - červen nechodila, ale platila jsem plné školné. Velkou roli v tom ale hrál ten fakt, že do školky chodila už starší dcera, takže mladší měla body za to, že je sourozenec. Dřív se tato kritéria zohledňovala, nevím, jak dneska. Takže určitě plošně neplatí, že školky mladší děti neberou. A taky to byla státní školka.

• Citovat
  • Upravit
2054
25.1.16 19:15

Nahlásila jsem ho ve dvou letech a platila jsem školné, ve 2,5 letech se uvolnilo místo a hned mohl chodit alespoň na 4 hodiny. Když, ale není místo tak se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.1.16 19:15

@SylvieC : záleží na školce a obsazenosti. Pokud ti řeknou, že ti ho vezmou až od 3 let, tak s tim nic neudelas, bohužel neexistuje zákon, který to přikazuje. Ano, pokud mají místo, tak můžou brát děti už od 2 let, ale nijak to vynutit nejde. Kamarádka bydlí u rajské zahrady a měla problém dostat do školky dceru, které bylo v listopadu 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
25.1.16 19:18

Planuju obejit skolky a mluvit primo s reditelkou. To mi pripada asi nejlepsi. Nekdo mi i rikal, ze pry muzu podat prihlasku max.do dvou skolek nebo se to zmenilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.1.16 19:18
@ady01 píše:
Nahlásila jsem ho ve dvou letech a platila jsem školné, ve 2,5 letech se uvolnilo místo a hned mohl chodit alespoň na 4 hodiny. Když, ale není místo tak se nedá nic dělat.

Ty jsi platila místo od 2 let, ale místo se uvolnilo až ve 2,5 letech 8o, buď si platis místo a mas ho tam hned a nečekas na uvolnění a nebo cekas na místo a neplatis nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.1.16 19:28

@myskalucka ano platila jsem si místo. Bylo to riziko, nemuselo se místo vůbec uvolnit, ale brala jsem to z pohledu-peníze eventuelně zůstanou školce do které bude chodit moje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.1.16 19:36
@ady01 píše:
@myskalucka ano platila jsem si místo. Bylo to riziko, nemuselo se místo vůbec uvolnit, ale brala jsem to z pohledu-peníze eventuelně zůstanou školce do které bude chodit moje dítě.

tvoji motivaci chapu, ale jak si skolka muze tohle vyuctovat by me zajimalo.
chapu, kdyz nekdo plati od zari za dite, kteremu jsou 3 az v rijnu a nastoupi od listopadu. tak plati za to ze mu drzi jedno prazdne misto. ale pokud byla skolka plna, tak jako to maji kapacitu treba 25 deti a platilo jim 26 rodicu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.1.16 19:41
@SylvieC píše:
Planuju obejit skolky a mluvit primo s reditelkou. To mi pripada asi nejlepsi. Nekdo mi i rikal, ze pry muzu podat prihlasku max.do dvou skolek nebo se to zmenilo?

Já myslím, že můžeš jít do kolikati školek budeš chtít..Akorát zaplatíš u pediatra za vyplnění přihlášek, evidenčního listu. U nás se platí 100,– za jednu přihlášku

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.1.16 19:43
@myskalucka píše:
Ty jsi platila místo od 2 let, ale místo se uvolnilo až ve 2,5 letech 8o, buď si platis místo a mas ho tam hned a nečekas na uvolnění a nebo cekas na místo a neplatis nic.

Jo, tak jsme to měli u malého, přijatý byl od září, nastupoval až v prosinci, ale platili jsme školku normálně od září..

• Citovat
  • Upravit
8112
25.1.16 19:48

@Silwinka87 : tak to chapu, ale to místo bylo volné, místo něho tam nebylo jiné dítě, ale @ady01 píše, že místo platila a čekala, až se místo uvolní, takže oni tam měli 28 děti, ale měli placeno min. od 29 rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin