ZŠ PORG - zkušenosti s přijetím i studiem

670
21.1.16 15:54

ZŠ PORG - zkušenosti s přijetím i stsudiem

Ahoj, je tu někdo, kdo má děti na ZŠ Nový PORG.
Zajímaly by mne zkušenosti s přijímacím procesem (prý je tam pohovor, motivační dopis rodičů) a spokojeností s výukou. My ho totiž máme opravdu kousek od domu, tak o něm uvažuji, byť máme ještě čas. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9658
21.1.16 15:59

Taky by mne zajímala zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
17.3.18 23:30

Ahoj, prave jsme se dnes vratili z prijimacek na ZS na Novy Porg. Motivacni dopis se uz nepise. Prijimacky trvaly 2 hodiny, deti delaly ukoly a pak si je odvedli to telocvicny, kde formou her pozorovali jejich socialni dovednosti. Za 4 dny budou vysledky o prijeti, jsem napnuta jak struna. Berou celkem 44 deti, letos 2018 se hlasilo kolem 240 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.18 21:13

Delali jsme letos prijimacky, i kdyz ja osobne mam o PORGu vselijake reference (prislisny tlak na vykon, snobske prostredi apod.), cast rodiny to prosazovala, ale ja jsem nakonec rada, ze syna neprijali. Testy spocivaly 1. v tvorbe vystrihovanek z papiru, syn rikal, ze mu musela pani ucitelka pomoci s kruzitkem (to jsem se dost divila u predskolaku :think: ), 2. v ruznych ukolech, napr. odpovedet na otazku, co patri k domu, syn si vzpomnel jen na strechu a hned si ucitelka psala krizek, ze nezodpovedel dostatecne. :nevim: Pak meli opsat neco vazanym pismem co nejlepe to dovedou napodobit… 8o Rodice u toho nejsou, tak tezko rict, co z hodinoveho testu ve skupine po 6ti detech muzou zjistit. Pak litali v telocvicne a to jsem uz vubec nechapala, co tim zjistuji :nevim: Podotykam, ze syna oznacila ucitelka z NS jako jednoho z nejsikovnejsich ve tride, takze zadny nouma to neni. Ale pri zajmu 1:5 je to tezke. Poditykam ze na prihlasku se pise zamestnani rodicu - takze urcity filtr tam asi bude taky. Asi tak. Mne se silne ulevilo, ze nemusime resit, zda tam ma jit nebo ne, protoze to mam z ruky na dojizdeni a jak rikam, ten koncept vychovavat „genie“ mi uplne nesedi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
366
22.3.18 12:45

Tak muj syn je prijaty, jsme cela rodina nesmirne za to rada. Anonym tu pise o kruzitku???…kruzitko k dispozici nemeli, jen meli vystrihnout telo cmelaka, domalovat oci, pusu, p. ucitelka pak pricvakla hlavu a to byl takovy uvod…testy se nesly na tema vcelek a ruznych ukolu o nich, aby to bylo pro deti lepe stravitelne, detstejsi. To povolani se na prihlasku pise, coz me take zarazilo. Vic mi ale vadilo, ze na Opengate chteli rodna cisla zakonnych zastupcu, to uz vubec nevim, k cemu a to se mi nelibilo. Ja to neberu jako koncept vychovavat genia…beru to jako moznost nabidnout svemu diteti kvalitni vzdelani, nauci se anglicky, nabidka krouzku bohata. Moc se mi napr libi, ze ve tride je 22 deti a na ne ucitela + asistentka…deti, ktere umi cist, si vezme asistentka a cte s nima a se zbytekm se ucitelka toto uci. Velky rozdil, nez kdyz ma ucitelka pred sebou skupinu 25 deti. Snobkse prostredi?…nevim, my bydlime v podnajmu, auto mame obycejne…za snoby se nepovazujeme a ani rodice, kteri provedli sve deti na me nepusobili nijak snobsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
22.3.18 12:49
@softee píše:
Tak muj syn je prijaty, jsme cela rodina nesmirne za to rada. Anonym tu pise o kruzitku???…kruzitko k dispozici nemeli, jen meli vystrihnout telo cmelaka, domalovat oci, pusu, p. ucitelka pak pricvakla hlavu a to byl takovy uvod…testy se nesly na tema vcelek a ruznych ukolu o nich, aby to bylo pro deti lepe stravitelne, detstejsi. To povolani se na prihlasku pise, coz me take zarazilo. Vic mi ale vadilo, ze na Opengate chteli rodna cisla zakonnych zastupcu, to uz vubec nevim, k cemu a to se mi nelibilo. Ja to neberu jako koncept vychovavat genia…beru to jako moznost nabidnout svemu diteti kvalitni vzdelani, nauci se anglicky, nabidka krouzku bohata. Moc se mi napr libi, ze ve tride je 22 deti a na ne ucitela + asistentka…deti, ktere umi cist, si vezme asistentka a cte s nima a se zbytekm se ucitelka toto uci. Velky rozdil, nez kdyz ma ucitelka pred sebou skupinu 25 deti. Snobkse prostredi?…nevim, my bydlime v podnajmu, auto mame obycejne…za snoby se nepovazujeme a ani rodice, kteri provedli sve deti na me nepusobili nijak snobsky.

Tak ale rozhodně tam nebudou řešit Demtera, co mu maminka neplatí obědy a Aranku, co nemá na pastelky, Jan, kterého maminka neposílá do školy.
A ted nechci řešit, jestli je to dobře nebo špatně. Ale ty děti v sociální bublině prostě jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 13:45
@Anonymní píše:
Delali jsme letos prijimacky, i kdyz ja osobne mam o PORGu vselijake reference (prislisny tlak na vykon, snobske prostredi apod.), cast rodiny to prosazovala, ale ja jsem nakonec rada, ze syna neprijali. Testy spocivaly 1. v tvorbe vystrihovanek z papiru, syn rikal, ze mu musela pani ucitelka pomoci s kruzitkem (to jsem se dost divila u predskolaku :think: ), 2. v ruznych ukolech, napr. odpovedet na otazku, co patri k domu, syn si vzpomnel jen na strechu a hned si ucitelka psala krizek, ze nezodpovedel dostatecne. :nevim: Pak meli opsat neco vazanym pismem co nejlepe to dovedou napodobit… 8o Rodice u toho nejsou, tak tezko rict, co z hodinoveho testu ve skupine po 6ti detech muzou zjistit. Pak litali v telocvicne a to jsem uz vubec nechapala, co tim zjistuji :nevim: Podotykam, ze syna oznacila ucitelka z NS jako jednoho z nejsikovnejsich ve tride, takze zadny nouma to neni. Ale pri zajmu 1:5 je to tezke. Poditykam ze na prihlasku se pise zamestnani rodicu - takze urcity filtr tam asi bude taky. Asi tak. Mne se silne ulevilo, ze nemusime resit, zda tam ma jit nebo ne, protoze to mam z ruky na dojizdeni a jak rikam, ten koncept vychovavat „genie“ mi uplne nesedi :mavam:

Synovi musela p. u. pomáhat s kružítkem? Tak očividně Tvůj syn má problém rozeznat kružítko od nůžek :lol:, žádný kružítko totiž děti neměly!!! Takhle se dělaj drby a fámy. Jsi zhrzená matka, který dítě nevzali na výběrovou školu a ted plive všude kolem a hledá chyby, kde nejsou. Místo aby sis přiznala, že syn nebyl přijat, protože na to nemá a bylo tam spoustu daleko šikovnějších dětí než je on. A už vůbec nechápu větu, že se ti ulevilo, když ho nepřijali…tak proč jste tam chodili??? Aby ho nevzali? haha. Tak at si užije státní školu, tam tlak na genie, jak píšeš, určitě nezažije a ty můžes být spokojená. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81495
23.3.18 14:18
@Anonymní píše:
Synovi musela p. u. pomáhat s kružítkem? Tak očividně Tvůj syn má problém rozeznat kružítko od nůžek :lol:, žádný kružítko totiž děti neměly!!! Takhle se dělaj drby a fámy. Jsi zhrzená matka, který dítě nevzali na výběrovou školu a ted plive všude kolem a hledá chyby, kde nejsou. Místo aby sis přiznala, že syn nebyl přijat, protože na to nemá a bylo tam spoustu daleko šikovnějších dětí než je on. A už vůbec nechápu větu, že se ti ulevilo, když ho nepřijali…tak proč jste tam chodili??? Aby ho nevzali? haha. Tak at si užije státní školu, tam tlak na genie, jak píšeš, určitě nezažije a ty můžes být spokojená. :mrgreen:

Hele, po fakticke sttancw castecje souhlas. Ale proc ten utok a jeste anonymni hrdinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
21.5.18 16:47
@Anonymní píše:
Synovi musela p. u. pomáhat s kružítkem? Tak očividně Tvůj syn má problém rozeznat kružítko od nůžek :lol:, žádný kružítko totiž děti neměly!!! Takhle se dělaj drby a fámy. Jsi zhrzená matka, který dítě nevzali na výběrovou školu a ted plive všude kolem a hledá chyby, kde nejsou. Místo aby sis přiznala, že syn nebyl přijat, protože na to nemá a bylo tam spoustu daleko šikovnějších dětí než je on. A už vůbec nechápu větu, že se ti ulevilo, když ho nepřijali…tak proč jste tam chodili??? Aby ho nevzali? haha. Tak at si užije státní školu, tam tlak na genie, jak píšeš, určitě nezažije a ty můžes být spokojená. :mrgreen:

rekla bych, ze problem mate Vy a zbytecne pani napadate. Ptate se, proc tam chodili s tremi otazniky. Asi jste necetla prispevek a hned jste si „zanadavala“. Pani popisuje sve pocity z prijimacek a rika, ze si od zacatku neni jista, zda je to pro jeji dite vhodna skola, ale na zaklade tlaku rodiny se prijimacek zucastnili. Nechte ji pravo na jeji subjektivni pocity, neurazejte ji a jeji dite. Je to zbytecne a nedustojne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 18:43

@tereskacz nikoho neurážím, nikoho nenapadám. To, co jsem napsala, jsem možná napsala drsně, ale pravdivě. A promin, ale vadí mi, když někdo šíří nepravdivé informace jako paní toho nepřijatého dítěte. Ty máš radši lež než pravdu?

• Citovat
  • Upravit
1
6.4.23 21:13

@softee dobrý den. Podělite se prosím o vaše zkušenosti se školou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin