Jak funguje převlékání ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
2.10.15 10:18
@janiczka82 píše:
U nás to bylo oddeleně v takové chodbičce. Spís myslím, že by mohlo být hodně nehygienické, kdyby si děti ty kartáčky měnily, což se určitě může klidně stát :)

Pokud je známo mně (ale nejsem MŠ učitelka), tak je to opravdu z důvodu záměny kartáčků mezi dětmi + půjčování, ale taky proto, že děti si kartáčky ani neumí pořádně vypláchnout, hlavně teda menší děti, takže je to semeniště bakterií. Navíc ještě vymývání kelímků. Je toho dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.10.15 13:52
@janiczka82 píše:
Hm, kvůli hygieně, to mi teda příjde zvláštní… Že by se jim tam z těch kartáčků šířily nějaký nebezpečný bakterie? :)

No jistě…třeba ty na zemi, když prckovi upadne kartáček… ;) Chodí tam v bačkůrkách v kterých byl před chvilkou čůrat…stál u záchodku, kde je na zemi čerstvě načůráno od jiného kloučka co se jaksi netrefil :nevim:…než si toho někdo všimne (učitelka je ještě u oběda nebo pomáhá převlékat ty co už jsou u postýlek), našlape si na bačkůrky to čůrání…přejde k umyvadlům, umyje si ruce (možná) a jde si čistit zuby…jejda! Pepík do něj strknul…kartáček je na zemi 8o Nevadí…šup s ním do pusy 8o!!! A čistíme…chuťovka, co? A to není všechno…v půlce čištění zoubku si všimne, že Honzík má úplně úžasňákovej kartáček s Mimoněma…!!! 8o 8o 8o Ten svůj vrátí a šup do pusy ten Honzíkův… :jazyk:
No…zuby ve školce nečistíme, hygiena má rozum a plně s ní souhlasím!!! Učitelky nemají čas, ani možnosti dětem zuby dočišťovat a být tam s nimi po celou dobu, už z důvodu, že děti odcházejí od oběda PRŮBĚŽNĚ…někdo dojí dřív, jde se vyčůrat, umýt, převlékat do pyžamka…další se loudá a dorazí k čištění za čtvrt hodiny. A školnici mají školky jen jednu…těžko se rozčtvrtí.
To co popisuju je realita ve většině školek, kde se čistí zuby…zažila jsem obojí, i čistící školku i nečistící…po zkušenosti jsem PROTI čištění, je to hnus. Ale je to každého volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
2.10.15 14:18

Hlavně dítě předškolního věkku si není samo schopné správně si vyčistit zuby. má to dělat pod přímým dohledem dospělého a být dočištěno. To ve školce nikdo není schopný zajistit. Takže kromě návyku to nemá žádný pozitivní dopad na chrup, zůstavají však všechny negativa již zde zmíněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.10.15 13:38

U nas ne, ze začatku jsem taky dceru bravala s domu v hracím že si pak jen boty přezula a přitom ve školce mela na převlečení veci na spani i ven, a pani učitelka nas sprdla že nemuže chodit do školky v tom v čem byla i venku, a když sem ji řekla že tam ma na převlečeni veci tak zmlkla, od te doby se asi dcera musí převlikat, ale řeknu vam je to kříž, sem na nervy, ma tam 2 bundy jednu domu a druhou ven a nechapu to ale vždy si vezme bundu na chozeni do školky ze školky a samozřejme de domu jak čune umazana :( bunda zničena na vyhazov, nevím jak to už řešit nemužu ji přece kupovat co tyden novou bundu? :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
19.10.15 13:41

@Kofinka20 To bych asi paní učitelce důrazně vysvětlila, že v tom nebyla venku, ale pouze v autě… a díky tomu, ani žádnou druhou bundu děti nemají, jedou jen v mikině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.15 13:43

@Kofinka20 Nevim,proč se to řeší muj syn má jedno oblečení v kterém, když spak tak i spal. CHodí v něm i ven a je relativně čistý. Bundu rozhodně nezničil. To nechodí v teplacích, ale riflích nebo kalhotech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.15 13:45

@SIMONA1234 U nás děti všichni sedí u stolečku než se dojí a pak si jdou všichni čistit zuby a stojí u toho učitelka. Pak jdou někteří spát někteří si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.10.15 17:28
@annaei píše:
@SIMONA1234 U nás děti všichni sedí u stolečku než se dojí a pak si jdou všichni čistit zuby a stojí u toho učitelka. Pak jdou někteří spát někteří si hrát.

No…ve většině školek je v umývárce cca 5 umyvadel…to musí být mazec, když si tam čistí třeba 25 dětí zuby naráz…jak se tam všichni míhají, ten chce pastu, ten vodu, ten čůrat, ten ručník, další kakat…hmm…to že tam učitelka stojí nezajistí, že si v tom „davu“ víc jak 20 dětí nikdo nevymění zubní kartáček…nebo, že mu nespadne na špinavou zem… ;) Učitelka zrovna bude utírat zadeček nebo dávat jiným dětem pastu a nevšimne si toho…a šup do pusy… ;) NIKDY to nebude 100% ošetřené. Jsem proti čištění zubů…kdybys věděla do čeho všeho za den na wc děti šlápnou, co na té podlaze je…a uklízečka vytírá až když děti spí a umývárka je volná…a pak až večer…
Ale je to vaše školka, vaše volba…já píšu své zážitky z čištění zubů ve školce…není to o lenosti učitelek, je to o selském rozumu.
Doma je to něco jiného…stojíš v koupelně a ohlídáš si to jedno, dvě děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
19.10.15 17:56

@SIMONA1234 Tak já si spíš říkám, že při tom, co všechno ty děti strčí do pusy a o co všechno se s kamarádem podělí, jestli je ten upadlý kartáček zas až takový problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.10.15 18:06

@j.a.n.i1 prave neslysela jsem, ze by to nekoho poznamenalo. U nas maji vsichni stejny kartacek se znackou pochybuji, ze vsichni znaji svoji znacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.10.15 18:13

@j.a.n.i1 @annaei Ale holky…jo, v pohodě…je to vaše volba…já vám to přece nezakazuju, píšu proč s tím já nesouhlasím…nic víc… ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.12.15 17:32

Je to masakr, chapu že to neuhlidají apod, ale aspon by meli mít nejaky ten princip zavedeny u hygieny :roll: Třeba se ted pozastavuju nad mentalitou že sem dceři koupila fakt krasny sponky a gumičky. A oni jak davaji ty decka spat všem to posundavaji nahažou do jednoho kelimku a pak si to maji sami rozebrat co je čí a samozřejmě že si každy nevezme svoji :roll: Takže už sem i praskla s nejakyma hezkyma ozdubkama, pač to ukrade nekdo jiny a moje holka je tak skromna že ji je uplně fuk co ma na hlavě hlavně že to má :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí