Jak je to možné - spolupracovnice pobírá důchod i plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6956
9.3.12 23:05

Tak jsi za posudkovym komisarem a rekni mu ze pani opravdu dobre znas a ze ji nic neni :mrgreen: a ten nekolika miliardovy schodek se urcite spasi tim ze ji duchod vezmou :lol: i kdyby ho vzali vsem co ho pobiraji nezakonne, nepomuze ani minimalne statnimu dluhu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.3.12 23:07

Bisu: jasne ze zavidi, co jineho by to bylo?! Kdyby to nebyla zavist tak je ji to u prdele a neresi to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
9.3.12 23:07

Mozna si vzpomen jeste o neco driv, treba az budes doma na nemocenske s normalne probihajicim tehotenstvim. Mozna o tobe budou kolegyne, ktere budou pracovat za tebe a jeste ti budou tu nemocenskou platit ze svych dani, smyslet stejne, jako ty ted o sve spolupracovnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
9.3.12 23:11

Tak ono taky hodně záleží co je myšleno tím „částečný důchod“. částečný důchod může být I. a nebo II. stupeň, záleží na dané nemoci, a peníze samozřejmě na délce pojištění, že. Kamarád měl důchod I. stupně a měl nějaké 3 000,– takže to zas tak horentní sumy kolikrát nebývají, jak si hodně lidí myslí. Nehledě na to, že kdyby jí nic nebylo, tak jí důchod nikdo jen tak nedá. To je lékařská zpráva od doktora, podání žádosti, přeskoumání žádosti posudkovou komisí, popřípadě i „osobní pohovor“ s komisí. A i kdyby měla plný důchod, tak pracovat může, pokud jí to dovolí zdravotní stav, a oš. lékař. Vím o čem mluvím, sama mám taky důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.3.12 23:11
Bisu píše:
Kallkapa píše:
Bisu píše:
Ale holky!! Tady jde o to, zda má na ty peníze od státu vůbec nárok/oprávněně!! Bolest se přeci těžko dokazuje. Pokud má někdo třeba úraz a stále běhá po doktorech, má hromadu zápisů, časem to prostě někdo vyhodnotí jako trvalé následky a ID je tu. Kdybychom to takhle udělali všichni, kam dojdeme.. A bohužel ze svého okolí vim, že to takhle jde udělat. (ne že to tak chodí!!!!)
No a vlastně jsem ráda, že se někdo ozve. Tím, že všichni drží ústa a krok, ti nahoře si dovolí to, co si dovolí..
Tak jako promiň ale diagnózu by měl posoudit doktor a né závistivá spolupracovnice.. pokud doktor určitl, že jí dávka náleží tak nechápu proč máte potřebu se v tom hrabat. Těhotné, kterým vystaví doktor neschopenku na rizikové těhotenství taky budete posílat na překontrolování, protože se Vám nezdá, že by bylo až tak rizikové? Nerozumím Vám :nevim:
Samozřejmě že stav posuzuje doktor!! Proč jste nabyly dojmu, že závidí?? Zakladatelce je divné, že má ID na ruku a tou rukou stále máká!! Nic proti vydělávání při ID!!

No a co, že na ní stále maká? Třeba se láduje ibalginama. Je to čistě její věc a Vám po tom nic není. A co je zakladatelce divné napsala ona dost jasně. Je jí divné, že bere plat, který si odpracuje a ještě invalidní důchod na nemoc. Dokonce si dovoluje pracovat přesčasy a má tak peněz ještě o cosi více než zakladatelka. A to už chce někoho, kdo by to překontroloval. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
9.3.12 23:12

tak já teda zakladatelku chápu. Pokud je paní nemocná má to oprávněně a maká ať má svůj důchod i plat a klobouk dolů. Ale kolik je lidí kteří jakékoliv dávky pobírají neoprávněně a pak nejsou peníze pro ty co to opravdu potřebují chápu že pak má vztek a vadí jí to to není o závisti to je prostě o poctivosti a vypočítavosti.
A propo i mě doktor s naprosto pohodovým těhotenstvím nabídl neschopenku stačilo říct ano a divil se že doma být nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.3.12 23:14
Romikt píše:
no bohužel lékaři nejsou všude tak poctivý..ale už to nebudu řešit.V pondělí mi na daních strhnou další prachy na ty chudáky co jsou tak strašně nemocní jako ona.Nemyslím tím opravdu nemocné!Dobrou!

A kolik ti na daních strhnou? Máš tak vysoký plat, že ti ještě strhávají i daně? Nejvíc mě jednou pobavilo, jak se takhle rozčilovala kočenka, která ani žádné daně neplatila… kolegyni nezáviď, víš kolik je třeba i tady ženských, co nepřiznají, že žijí s otcem svého dítěte a pobírají tak navíc i přídavky, porodné nebo jiné dávky? Kolik jich neoprávněně pobírá příspěvky na bydlení? To by ses musela jít z fleku pověsit na prvním mostě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
9.3.12 23:14

Jo a z tveho popisu je zcela zrejme, jak MALO toho o jeji nemoci vis. Takze nechapu z ceho soudis, ze nesmi pracovat rukama. Treba ma problemy se zady nebo s necim uplne jinym a bolest rukou je nasledek, nebo uplne vedlejsi zalezitost.. :roll:
A nebo ho mozna ma neopravnene, stejne jako velka cast tehotnych neschopenku a nikdo je za to nepranyruje. Vsadim se, ze kdybys mela tu moznost, na tu neschopenku v tehotenstvi bys sla taky, kdyby ti ji dr, nabidl, i kdyz by k tomu zadny nemocensky duvod nebyl… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
9.3.12 23:15

Nepletla bych sem těhotenství. Za tu se nepobírá důchod(nemocenská dočasně) ani se nadá nasimulovat..nebo jo?? :mrgreen:
No a vzhledem k tomu že mám jeden takový odběhaný ID (po úraze) ve velmi blízké rodině, tak vim, že to závist fakt být nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
9.3.12 23:16
nevada píše:
tak já teda zakladatelku chápu. Pokud je paní nemocná má to oprávněně a maká ať má svůj důchod i plat a klobouk dolů. Ale kolik je lidí kteří jakékoliv dávky pobírají neoprávněně a pak nejsou peníze pro ty co to opravdu potřebují chápu že pak má vztek a vadí jí to to není o závisti to je prostě o poctivosti a vypočítavosti.
A propo i mě doktor s naprosto pohodovým těhotenstvím nabídl neschopenku stačilo říct ano a divil se že doma být nechci

Jenže zakladatelka nezjistí, jak to je. Určitě nemůže přijít na komisi a říct jim, že ta paní lže atd. Podle mě by jí slušně vyprovodily. :nevim: Já nevím, třeba bere důchod, má teda něco s rukou, ale třeba má problémy s financemi a musela to nějak řešit (stát se to může) a bere nějaké léky na tu bolest a pracovat může. :nevim: Zakladatelka se může rozčilovat jak chce, ale stejně nic udělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
9.3.12 23:17

A proc bys do toho nepletla tehotenstvi? Pri tom se taky pobira nemocenska neopravnene, stejne jako z toho podezira ona spolupracovnici. A taky to muze byt docasne, od toho jsou prezkouseni. A pani taky nejaky problem ma, to je bez pochyb jen mozna nemusi bzt tak vazny, prirovnani k tehotenstvi mi prijde naprosto v poradku( dr, vam taky musi prisouit nejakou diagnozu. kterou nemate, protoze na bezproblemove tehotenstvi se nemocenska nebere ;)

Příspěvek upraven 09.03.12 v 23:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Nihal
9.3.12 23:19

četla jsem jenom první a poslední stranu, ale přijde mi, že ty, co tady píšou zakladatelce ať nezávidí a podobný nesmysly, dělaj asi něco podobnýho, co zmiňovaná paní..to je jak kdybyste napsaly, ať nezávidí někdo těm co maj x dětí a celej život nemakaj, pobíraj sociální dávky, mají zdarma školky, léky, různý příspěvky na všechno atd.,za co normální člověk musí platit a ještě se maj ve finále kolikrát líp než pracující člověk, to není chytrost, ale vychcanost… a taky by mě ta paní pěkně štvala, nevím jestli bych ji sama udala, to asi ne, nejsem žádnej udavač, ale doufala bych, že na to příjdou a peníze bude muset vrátit…

• Citovat
  • Upravit
8566
9.3.12 23:22
nepřihlášená Nihal píše: četla jsem jenom první a poslední stranu, ale přijde mi, že ty, co tady píšou zakladatelce ať nezávidí a podobný nesmysly, dělaj asi něco podobnýho, co zmiňovaná paní..to je jak kdybyste napsaly, ať nezávidí někdo těm co maj x dětí a celej život nemakaj, pobíraj sociální dávky, mají zdarma školky, léky, různý příspěvky na všechno atd.,za co normální člověk musí platit a ještě se maj ve finále kolikrát líp než pracující člověk, to není chytrost, ale vychcanost… a taky by mě ta paní pěkně štvala, nevím jestli bych ji sama udala, to asi ne, nejsem žádnej udavač, ale doufala bych, že na to příjdou a peníze bude muset vrátit…

Dochází mi slova.. teda spíš je nechci plýtvat zbytečně. Nejsem zastáncem zneužívání sociálních dávek, to v žádném případě, ale invalidní důchod je snad trochu jiné kafe ne? Jak na to může mít někdo vůbec žaludek, řešit to, jestli člověk, který ho bere je dostatečně nemocný či nikoliv.. :nevim: Asi se klidím zavčasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35357
9.3.12 23:24

Problem je, ze zakladatelka vubec nemusi mit pravdu a pani muze mit ten duchod zcela opravnene. Doporucuju zajit za posudkovym lekarem, rict mu, ze pani simuluje a uvest duvody.Bud budes hrdina, nebo budes chodit kanalama :mrgreen: (spis soudim na druhou variantu) ale budes mit jasno a nebudes se uzirat :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.03.12 v 23:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
9.3.12 23:24
nepřihlášená Nihal píše: četla jsem jenom první a poslední stranu, ale přijde mi, že ty, co tady píšou zakladatelce ať nezávidí a podobný nesmysly, dělaj asi něco podobnýho, co zmiňovaná paní..to je jak kdybyste napsaly, ať nezávidí někdo těm co maj x dětí a celej život nemakaj, pobíraj sociální dávky, mají zdarma školky, léky, různý příspěvky na všechno atd.,za co normální člověk musí platit a ještě se maj ve finále kolikrát líp než pracující člověk, to není chytrost, ale vychcanost… a taky by mě ta paní pěkně štvala, nevím jestli bych ji sama udala, to asi ne, nejsem žádnej udavač, ale doufala bych, že na to příjdou a peníze bude muset vrátit…
:think:
Ani bych neřekla. Původně jsem to psát nechtěla, ale co už. Můj strejda má schizofrenii, doktorka mu nabídla invalidní důchod. Jak jsem psala - táhne se to už půl roku. Pořád mu nic nepřiznali. A makat může, takže bude pobírat důchod + to, co si vydělá. Taky ho někdo může obvinit z toho, že lže a tak, jenže on bere prášky, kdyby je nebral, tak nemůže vylézt ven.
Nevíme, co ta paní s rukou má nebo s čím.. Já kdybych svého strejdu neznala, tak neřeknu, že něco takového má. Prášky dělají hodně. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat