Jak je to s daní? Nákup a prodej nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
petra995
20.4.15 11:00

Ahoj,

v práci děláme výzkum na tému prodeje nemovitostí přes realitní kancelář a zajímají nás zkušenosti konkrétních prodejců. Pokud by jste měli zájem se výzkumu učastnit, samozřejmě za odměnu, napište mi prosim na adresu vyzkum2015@gmail.com.

Mockrát děkuju! :)

• Citovat
  • Upravit
61
4.1.16 11:03

Ahoj,

moc prosím o radu: chceme kupovat stavební pozemek od společnosti, která je plátcem DPH, jak je to prosím s daní od nového roku 2016? Někde jsem se dočetla, že daň z nabytí jde od 1.1.2016 automaticky za kupujícím, což by měly být 4% a dále jsem se dočetla, že prodávající, pokud je to právnická osoba, tak by měl zaplatit daň 21%. Ví prosím někdo, jak to tedy je? Jde mi hlavně o to, aby jsme nekoupili pozemek a pak nechtěl stát po nás 4 a ještě 21% daň. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
6.1.16 02:08

@Moonkie Zdravím, ta změna - tj. že daň z nabytí nemovitosti bude na kupujícím, neplatí od 1.1. 2016, ale předpokládá se platnost až od dubna 2016. ;) Tj. pokud smlouvu stihnete podepsat do dubna a nebude v ní uvedeno, že poplatníkem daně je kupující, tak je to na prodávajícím a kupující ručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.1.16 20:03

Dobrý den, poprosím mám dotaz. Nemovitost koupená za 2 300 000 v roce 2012, teď prodáváme dům za 3 700 000 a chceme hned kupovat jinou nemovitost za 2 500 000. Budeme tedy platit daň z příjmu 15 % z rozdílné částky tedy z 1 200 000,– Kč? Tedy 180 000,– Kč. Do domu cca 1 500 000 investovali (doklady již nedohledám, dost jich bylo i levným pracovníkům na roku + materiál). Děkuji za odpověď Helena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.16 19:57

Ahoj, vůbec se v tom nevyznám :oops: koupily jsme v dubnu rodinny dům, samozřejmě jsme zaplatili i daň. Teď máme podat daňové přiznání, a to právě z čeho, za co, co k tomu potřebujeme všechno, známá říkala, že na financaku jsou ochotný a pomůžou nám, ale stejně chci být alespoň malinko v obraze :oops:

• Citovat
  • Upravit
66845
18.1.16 19:59

*Pokud je daď z nabytí nemovitosti zaplacena, doložíte to fú a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
4.4.19 19:33

@Kadlecovka v čem je výhoda prodeje přes RK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
4.4.19 19:49

Daň z nabytí nemovitosti platí kupující.
Prodávající platí daň z příjmu v případě, když nesplní test dle §4 odst. 1a, b zákona o dani z příjmů.
Přiznání k dani a návrh na vklad práva do KN představuje vyplnění jednoduchého interaktivního formuláře, k nejbezpečnějšímu uložení peněz stačí levný zajišťovací účet.
Pro práci na několik desítek minut a pár tisíc za poplatky si není potřeba najímat za desetitisíce překupníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
6.4.19 23:51
@JTom píše:
Daň z nabytí nemovitosti platí kupující.
Prodávající platí daň z příjmu v případě, když nesplní test dle §4 odst. 1a, b zákona o dani z příjmů.
Přiznání k dani a návrh na vklad práva do KN představuje vyplnění jednoduchého interaktivního formuláře, k nejbezpečnějšímu uložení peněz stačí levný zajišťovací účet.
Pro práci na několik desítek minut a pár tisíc za poplatky si není potřeba najímat za desetitisíce překupníky.
:palec:

@Haneskajana případně pokud prodáváte dřív než po 5 letech vlastnictví, platíte daň z příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 11:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat