Jak jsou spokojené vaše větší děti na vesnici?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.23 21:58
@PaníBovaryová píše:
58 lidi? Nase vesnice ma 2500, vedlejsi 4000. To nemate ani vlastni samospravu, ne?

Mimochodem nefunguje tu nic jako komunita, nebi tak. Lidi zlý, nenávidí se, sledují se, udávají se. A to jsem byla příznivcem vesnic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.23 22:01
@PaníBovaryová píše:
To je na prd. Protoze cizi zastupitelé se na vas vys. Kulturak nikdy neopravi, busove spoje nezavedou, novou vystavbu nenaplanuji atd. Nejste jejich hlavni volici.

Nemáme vodovod, ani kanalizací..a ani to nejde, protože si přes nás město vzdálené 18 km natáhlo optiku a tak blbě, že nelze rozkopat silnici :mrgreen: jinak ano kašlou, investuje se ve spádové vesnici…ale…mě osobně život zde stál zdraví,

• Citovat
  • Upravit
445
17.9.23 22:01
@Anonymní píše:
Mimochodem nefunguje tu nic jako komunita, nebi tak. Lidi zlý, nenávidí se, sledují se, udávají se. A to jsem byla příznivcem vesnic.

A jak velké máte děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 22:04
@mamadvou píše:
A jak velké máte děti?

6,4 a skoro 2 roky…musí si vystačit sami. Nejstarší má sice kamarádky ve školce, ale po školce už nic. Já taxikářům od samého příchodu na vesnici. Zajistila jsem teď kroužky ve vzdáleném městě, ale jak to budu dělat při práci nevím. Bez auta nelze fungovat. Jo kdyby člověk věděl jak to bude, radši by šel do městyse. Nebo aspoň někam, kde je základní vybavenost. Protože i nákupy se musí plánovat tak, aby se nakoupilo ve městě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.23 22:06
@mamadvou píše:
A jak velké máte děti?

Do toho jsme si bohužel s místními užili své. Takže něco jako pozdrav tu neznáme, ale to už je jiné téma.

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.9.23 23:16

Holky, uvědomujete si, že nejsou jen pr. delákovy a lidi na všech vesnicích nežijou jak zapadlý vlastenci? Že záleží na tom, kde žijete? My jsme na vesnici, ale dostupnost kroužků a kultury tu máme lepší než ve velkoměstě. Do patnácti minut MHD mají děti na co si vzpomenou. Nebo vy máte ve městech všechno blíž? To pochybuju….

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.9.23 23:18
@Aglája75 píše:
Na malem meste a vesnici skoro vsichni… ve mestech sotva 0,1%, ale ve vysledku to na pocet bude stejne to jo:). Myslim, ze to neni dane jen rou vesnici, ale prave tou povahou lidi, kterym se na te vsi libi :)… ti, kterym tohle vadi jdou pryc z vesnice :)

Bože holka, zkus taky trochu žít a nekoukat jen na ty seriály, co pro vás velkoměšťáky dávají v televizi, aby vám ukázali vesnický život…. ;). Musíš občas mezi lidi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.23 23:26

Já můžu mluvit za naše dva syny (16,14). U nás na vesnici je největší vyžití fotbal a kostel. Ani jednomu mě děti neholdují :lol: Takže vyjíždějí do města. Kino, bazén, kavárna, knihovna… Starší je teď na intru ve větším městě a je spokojený. S menšími dětmi super, život na vesnici…to si myslím, kluci užili…Ale teď „utíkají“. Ale mám oba kluky spíše knihomoly, takže se nezapojují právě třeba do fotbalu apod…No a ten kostel, to je tady už na jiné téma…

• Citovat
  • Upravit
574
18.9.23 09:12
@Janli píše:
Holky, uvědomujete si, že nejsou jen pr. delákovy a lidi na všech vesnicích nežijou jak zapadlý vlastenci? Že záleží na tom, kde žijete? My jsme na vesnici, ale dostupnost kroužků a kultury tu máme lepší než ve velkoměstě. Do patnácti minut MHD mají děti na co si vzpomenou. Nebo vy máte ve městech všechno blíž? To pochybuju….

Žiju v Praze a máme i pár nemovitostí na vesnicích. Tady v Praze máme všechno paradoxně nejdál a všude jezdíme autem. Když jsem na vesnici, doběhnu si všude pěšky. Kulturní vyžití jak kde, ale na venkově, kde se občas vyskytujeme, se to dost zlepšuje. Pořád nějaké akce, festivaly apod. V Praze je samozřejmě všechno - my ty možnosti ale využíváme tak 1× za dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
18.9.23 10:42
@markytka3 píše:
ale ona se nepta na pohled dospelaka, ale pohled dospivajiciho ditete :zed:…autorko, u nas to dopadlo tak, ze jsme se prestehovali do mesta :mavam:

Dobře, tak mám bývalé spolužačky, které bydleli do 20 km od města. Nebyl problém, vždy dojely ony sem nebo my k nim. Podle. l toho, co jsme chtěly podniknut. Stejně tak znám holčinu od kamarádky, která dojíždí spíš na vesnici za kámoši a domů se pomalu jezdí jen vyspat. :)
Takže se omlouvám, že jsem to nenapsala víc rozepsaně - ale z pohledu dospívání vidím jedinou nevýhodu v dojíždění. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.9.23 10:44
@miri_z píše: Žiju v Praze a máme i pár nemovitostí na vesnicích. Tady v Praze máme všechno paradoxně nejdál a všude jezdíme autem. Když jsem na vesnici, doběhnu si všude pěšky. Kulturní vyžití jak kde, ale na venkově, kde se občas vyskytujeme, se to dost zlepšuje. Pořád nějaké akce, festivaly apod. V Praze je samozřejmě všechno - my ty možnosti ale využíváme tak 1× za dva roky.

Minuly týden mi psala moje spolužačka, protože se plánuje sraz. Ona žila v Praze, pak ve Vídni s manželem. Při covidu se vrátili do Prahy. Psala, že má pocit, že furt něco nestíhají, jsou uhonění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí