Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkusila bych zařadit do jídelníčku víc zeleniny - to čas nezabere a té váze a celkové kondicii to strqšně pomůže. Banán nebo jabko je nakonec nejjednodušší svačina, ale i třeba zeleninovej salát je hotovej raz dva. A zkusit jíst pravidelněji - nastavit si upozornění a mobilu a aspoň to jabko si dát.
Než fasr food, to bych asi klidně volila spíš jenom studený jídlo - rohlíl (třeba i celozrnej) s něčím - šunka, sýr a zase třeba kousek okurku.
Rychlý je taky hodit maso do trouby, třwba jenom posypat kořením, podlít vodou. K tomu klidně chleba, nebo ideálně brambory, ale ty se musí škrábat. Ale když koupíš velký, tak je to taky hned. Nebo téstoviny s tuňákemm z konzervy, kukuřice, nějaká zelenina, případné kečup…
Někdy jsou celkem fajn hotovky co mají v obchodech - lasagne, pizza, omáčky. Úplně zdravý to není, ale furt asi lepší než fast food.
@c.sun no jo, mě ake třeba spalo jen v jedoucim kočáře, zase 2 hodiny klidu se nekonaly, jen chodit a chodit ![]()
Každé dítě je jiné, já první tři měsíce rozhodně nevařila (když už, tak jen když zrovna měl malou manžel a jedli jsme pečená kuřecí stehna furt dokola
), malá měla koliky, od mala málo a špatně spí, vyžadovala nošení a houpání i hodiny v kuse, nebylo možné si sednout, jinak ohromný pláč, kdo takové miminko nezažil, nejsem si jistá, zda si to dokáže představit. Bylo mi jí strašně líto, taky jsme dost lítali po doktorech. Do toho se nepřisávala a první tři měsíce jsem strávila co tři hodiny skoro hodinu na pumpě, ve dne v noci, přičemž prostě moc dalšího fakt nezvládáš. Nějaké „ať na mě vidí“ by teda FAKT neprošlo ![]()
Na úklid máme paní jednou týdně, jinak jsme se prostřídali s mužem nějak. U tebe mi přijde problém že se otec dítěte vymlouvá na práci a zašívá se tam, protože moc dobře ví, že jinak by dostal dítě/domácí práci. Toto nemůže fungovat, na dítě a domácnost musí být dva, zvlášť u takhle malého. Pokud kvůli práci skutečně nestíhá, ať zařídí paní na úklid a takeout jiný, než fast food - dá se objednat například Pho Bo, to je výživné a dobré, nebo nějaká tortila s kuřetem. Tvarohové pomazánky s něčím zaberou deset minut, dá se toho udělat kotel a je to zdravé, má to bílkoviny.
@johanka.1987 píše:
@c.sun no jo, mě ake třeba spalo jen v jedoucim kočáře, zase 2 hodiny klidu se nekonaly, jen chodit a chodit
Přesně, skoro v jedenácti měsících mi POPRVÉ dítě usnulo tak, že jsem mohla s kočárem zastavit a dát si na zahrádce u hospody čaj. Já byla jak v Jiříkově vidění ![]()