Jak jste prožívaly rozpad rodiny?

elišška
18.8.12 22:00

Jak jste prožívaly konec

Chtěla bych se zeptat těch, co se jim rozpadla rodina a musely se vším vyrovnávat, jak to zvládaly a co jim pomohlo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.8.12 22:14

Já mám za sebou rozpad rodiny nedávno, pomohlo mi chodit mezi lidi. Pomohly mi kamarádky a pak jsem poznala někoho… A ten člověk mi vlastně ukázal, že jsem dlouho lepila něco co vlastně nemělo smysl. Že můžu být jedině ráda, že se má původní rodina rozpadla. I naše dítě je teď spokojenější, že má tátu i mámu kteří na sebe denodenně neřvou :roll: :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.12 22:23

Mě nejvíce pomohl psychiatr…šla jsem k němu sama, i když se mi okolí snažilo hodně pomáhat prostě to bylo málo. :(
Je to těžké zvládnout, ale jde to…chce to hlavně čas :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
2214
19.8.12 17:45

Mě pomohla rodina a pocit, že tu teď jsem hlavně pro dceru, bo tatínek se jí neměl čas věnovat
A taky pomohla rodina a čas
Navíc tady opravdu platí přísloví Co tě nezabije to tě posílí
Jednou budeš na sebe pyšná že si všechno zvládla a je jedno zda sama nebo s pomocí lékařů, léků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.12 13:38

Taky ted prožívám rozpad rodiny :,( a snažim se ale zatim nic moc bude to měsíc a je to ještě hodně citlivý máme spolu dvouletou dceru tak se snažim věnovat jí a hodně chodíme ven a k rosičům ale ty večery a rána o samotě sou nejhorší :,( chce to zaměstnat mysl aby se na toho člověka moc nemyslelo, ale moc to nejde kor když vim že je ted sjinou :,(

• Citovat
  • Upravit
21703
20.10.12 13:46

Z pohledu dítěte

Mým rodičům se rozpadlo manželství, když jsem byla malá. A popravdě mi to bylo šumák, byla jsem ráda, že můžu být u maminky :-) a Ještě později jsem byla ráda, že se rozvedli, protože jinak by se celkem hádali.
Vůbec žádné trauma z toho nemám, myslím, že se to přeceňuje s těmi dětmi, jak je to pro ně hrozné atd. Pro ně je spíš hrozné vidět ty hádky, to ano, to bylo příšerné! Takže radši rozvod! Dětem je to pak šumák :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.14 14:12

Právě tohle prožívám. Sice jsme bez dětí ale i tak je to něco hrozného. 4 dny zpět vše ještě tak nějak klapalo. Před tím byl takový dost velký rozpor ale nějak jsme si po tom řekli že tomu dáme šanci.
No a utekli 4 dny a já jsem vystěhovaný, odevzdane kliče od bytu manželky, podepsana žádost o rozvod. A v hlavě totální zmatek, bezmoc. Naděje na návrat nulové, objevil se tam její dřívější milenec. U mě jen výčitky co jsem udělal špatně.

• Citovat
  • Upravit
915
18.8.14 01:48
@Anonymní píše:
Právě tohle prožívám. Sice jsme bez dětí ale i tak je to něco hrozného. 4 dny zpět vše ještě tak nějak klapalo. Před tím byl takový dost velký rozpor ale nějak jsme si po tom řekli že tomu dáme šanci.
No a utekli 4 dny a já jsem vystěhovaný, odevzdane kliče od bytu manželky, podepsana žádost o rozvod. A v hlavě totální zmatek, bezmoc. Naděje na návrat nulové, objevil se tam její dřívější milenec. U mě jen výčitky co jsem udělal špatně.

Bude líp. Spraví to čas. Neklapalo to, nebyli jste šťastní a hlavně, nemáte děti, tak rozchod byl tou správnou volbou. Čeká tě nový začátek. Jen se teď vylízat z toho špatného konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 01:58
@PaníBovaryová píše:
Mým rodičům se rozpadlo manželství, když jsem byla malá. A popravdě mi to bylo šumák, byla jsem ráda, že můžu být u maminky :-) a Ještě později jsem byla ráda, že se rozvedli, protože jinak by se celkem hádali.
Vůbec žádné trauma z toho nemám, myslím, že se to přeceňuje s těmi dětmi, jak je to pro ně hrozné atd. Pro ně je spíš hrozné vidět ty hádky, to ano, to bylo příšerné! Takže radši rozvod! Dětem je to pak šumák :oops:

Díky za tento příspěvek! Nejsou tu, prosím, i jiné uživatelky (uživatelé), kterým se v dětství rozešli rodiče a chtěly/i o tom něco napsat? Ptám se kvůli svému dítěti. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
18.8.14 09:31
@Timara píše:
Díky za tento příspěvek! Nejsou tu, prosím, i jiné uživatelky (uživatelé), kterým se v dětství rozešli rodiče a chtěly/i o tom něco napsat? Ptám se kvůli svému dítěti. Děkuji moc.

Tak naši se rozvedli až v mých 24 letech, takže to nemohu asi správně posoudit, ale asi záleží na tom, jak je dítě staré a jaký má vztah s otcem. U někoho je to jedno, jestli má tátu nebo ne, pokud se tomu dítěti nevěnuje..ale já měla se svým tátoujako malá velmi úzký vztah a neumím si představit, vyrůstat bez něj a stejně tak si to neumím představit teď u svých dětí, že by byli bez táty, on je na ně hrozně fixovanej, věnuje se jim, hrajou si a děti by to bez něj taky nepřežili. Takže záleží vždy na vztazích v té konkrétní rodině.

• Citovat
  • Upravit
32941
18.8.14 09:34

@Sonarka ale přece to že se rodiče rozejdou neznamená, že děti přijdou o otce. Pokud se jim věnoval předtím, měl by se jim věnovat i poté. Pokud rodičům záleží na dětech a jsou schopni spolu komunikovat, budou bydlet poblíž, aby děti nestratily kontakt s žádným z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.8.14 09:37

Moji rodiče se rozvedli když jsem měla rok. Takže jsem to nevnímala vůbec. Mrzelo mě že nemám otce, nezajímal se o mě, časem jsem zjistila jaký byl a tak..určitou dobu jsem si vymýšlela jaké by to bylo ho potkat, jestli by mě poznal a tak, to bylo v pubertě. V 18 jsem se s ním viděla a došlo mi, že rozvod bylo to nejlepší co se mi mohlo stát. Moje mamka to bere dodnes jako prohru, rozvádět se nechtěla. Vím že to pak měla těžké a vždycky jsem si jí za to vážila a obdivovala. Popravdě tím že se rozvádět nechtěla (což jsme zjistila nedávno) u mě dost klesla..to by jako radši s ním žila a nechala se ponižovat jen aby zachovala zdánlivě funkční rodinu? Blbost jak mraky. Takové dětství bych zažít nechtěla. Chválabohu aspoň pro mě jako dítě, že s náma otec nežil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 15:04

@Sonarka @andelka83 Holky, děkuju za vaše zkušenosti. Kvůli dítěti přemýšlím o návratu k partnerovi. Ale rozhodně bych nechtěla, abych u dítěte v dospělosti za to jako člověk klesla.

Budu ráda, pokud se ještě někdo podělí se svými zkušenostmi. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 15:09

@andelka83 Ještě mě napadá…a řekla jsi to mamince? Nejspíš to manželství chtěla udržet kvůli tobě. Pokud jí život bez otce jakoby schválíš, tak se jí třeba nějakým způsobem vnitřně uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
18.8.14 15:17

@Timara Ja tu zkusenost nemam, ale kolem maturity jsem mela pritele, kteremu se rodice rozvedli az v dospelosti a sam rikal, ze byla chyba, ze se to snazili roky udrzet jen pro formu kvuli detem, protoze x let napeti a stazeneho zaludku za to nestalo. Navic oba pak, pokud vim, zustali sami a mozna kdyby se rozvedli drive, meli by oba vetsi sanci najit si k sobe vhodnejsiho partnera.
Je to jen prenesena zkusenost, ale treba ti pomuze :kytka:

Příspěvek upraven 18.08.14 v 15:18

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria