Jak jste prožívaly rozpad rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
18.8.14 15:18

@Timara řekla, poté co mi navážno sdělila, že se nikdy rozvádět nechtěla, že u soudu chtěla aby se vrátil a aby je nerozvedli. Otec je úplný magor (teda byl, už je po smrti), lhal, podváděl, byl nevěrný, o mě se nezajímal vůbec a v dospělosti když jsem s ním musela komunikovat sama, tak jsem se od něj ničeho dobrého nedočkala. Naopak, při první setkání jsem byla v psychickém šoku. Nakonec mě vydědil, že prý jsem se v jeho nemoci o něj nestarala. Blbost jak mraky. Nikdy neodpověděl na dopisy (a když tak mi je poslal červeně opravené),na fotky, neposlal nikdy nic navíc, ani blbej pohled. Viděli jsme se jen 2× u soudu. Vždycky budu šťastná že s námi nežil. Řekla jsem jí že to snad nemyslí vážně, že jsem naopak byla vždycky ráda, že s námi není, i když vím že to bylo těžké. Rozvod jsem u našich vždycky pokládala za jediné správné rozhodnutí (i když mi logicky otec chyběl).
Nevím proč ho chtěla udržet, když by se trápila ona a já taky. Dneska po vlastních zkušenostech vím, že návrat nebo udržování manželství kvůli dětem je nesmysl, tohleto obětování neocení. Ocení fakt že sebou člověk nenechá orat a že má dost síly odejít ze vztahu v němž není šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
18.8.14 15:19

Stalo se mi něco podobného před 3 roky. Jediné co můžu poradit je, že to chce opravdu čas. Chodila jsem mezi lidi. Děti to moc nechápaly co se děje. Bylo jim 6 a 8. Nechápaly, že najednou tu táta není. Hlavně na ně berte ohled. Nebrečet před nima a nehádat se. Hodně si to berou ikdyž to nedají najevo. Je to těžky. Držím ti palečky. Bude líp uvidíš. Taky jsem to brala za největší zradu světa, ale věř že pokud ti toto udělal, tak za to nestojí aby jsi se trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
18.8.14 15:31
@Timara píše:
Díky za tento příspěvek! Nejsou tu, prosím, i jiné uživatelky (uživatelé), kterým se v dětství rozešli rodiče a chtěly/i o tom něco napsat? Ptám se kvůli svému dítěti. Děkuji moc.

Moji rodiče se rozvedli když jsem začala chodit do školy, byly v tom hodně emoce, takže to pro nás nebylo úplně v pohodě, rozhodně nemůžu říct, že by mi to bylo fuk. Bylo mi to líto, nechtěla jsem být jen s mámou nebo jen s tátou, chtěla jsem být s oběma, pořád. Při jedné hádce jsem dokonce utekla z domu (před barák, chytili mě :mrgreen: ). Myslela jsem si, že moje dítě / děti tohle nikdy nebudou muset zažít, nepovedlo se. Dceři bylo skoro 9, když jsem se rozvedla, vypadala že je v pohodě, bývalý se odstěhoval, žádné velké hádky nebyly ani před tím, snažili jsme se neřešit před ní, ale přesto šrámy zůstaly. V pubertě si sama řekla, že jí není nejlíp, že si potřebuje s někým promluvit, chodily jsme k psychologovi a vyplynulo z toho, že jí to zasáhlo dost, bylo to ale taky v době, kdy se jí měl narodit sourozenec z mého druhého manželství a tatínek se měl ženit :nevim:. Nejsem na to pyšná, ale to manželství nebylo dobré, snaha byla, ale bohužel jen z jedné strany :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 15:47

@Chocoloco Určitě pomůže. Rozhodnout si to budu muset sama, ale chci vidět, jak to chodí. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 15:54

@andelka83 U vás opravdu není pochyb, že za to otec nestál. Já se cítím vina za to, že jsem si ho vybrala, tolerovala náznaky toho, že to nebude úplně ok a udělala si s ním dítě. Bylo to moje špatné rozhodnutí, ale odnese to to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.8.14 15:59

@Timara no neboj, já se teď taky rozvádím. Podobný důvod jako ty. Snažila jsem se, nešlo to. Bohužel děti máme dvě. Druhé z doby kdy po roční krizi to začalo vypadat nadějně a věřila jsme že máme šanci, že se budeme oba snažit. Ale opak byl pravdou. Dneska se mi všichni diví jakto že jsem nevěděla dřív jaký je..no, jsem blbá, naivní, neviděla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 16:00

@varenat Snažila jsem se nebrečet, ale někdy to nešlo. Před dítětem se k sobě chováme hezky a nehádáme se. Neházíme na sebe špínu. Určitě z toho nemá nějaké trauma, i když je vidět, že jí tatínek chybí (už spolu nejsme). Já už jsem se se vším tak nějak srovnala, jen ne s tím, jaké to bude pro dítě, až mu bude postupně vše docházet, až se bude porovnávat s okolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 16:02

@andelka83 A o děti se stará dobře? Chce jim být na blízku i po rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.8.14 16:04

@Timara jestli se jen kvůli tomu chceš k ex vrátit, tak myslím že to je nesmysl. tohle se dá řešit až to přijde, empatií, komunikací, případně se obrátit na odborníky. Já mám teď přítele který má dítě, s jeho matkou se rozvedli když mělo 2roky. Teď je mu 9, a taky přišly období kdy se ptalo proč spolu rodiče nejsou, co znamená rozvod, jestli se k sobě nevrátí apod. Časem se to dítku v hlavičce utřídí, důležité je aby mělo kontakt s oběma rodiči a ti spolu vycházeli. Dnes má jeho ex už pár let druha, bydlí spolu, dítko ví i že tatínek má přítelkyni a všechno je zatím v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.8.14 16:05

@Timara teď se stará dobře, před rozchodem mu byly ukradené. Máme je ve společné péči. A budou nás mít oba vždycky blízko, nehodláme se odstěhovat aby druhý měl méně kontaktu s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 16:08

@samida A jak je na tom dcera teď? A jak jsi na tom ty s novým manželem? Já jsem si říkala, že teď (kdysi) jsem si našla toho pravého po předchozím ex, který nebude dělat to, co dělal ten předchozí. A nakonec si byli celkem podobní. Tak proto mě zajímá, jestli s novým partnerem přišlo zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 16:17

@andelka83 Díky za tvá slova. Je pravda, že těch pár lidí v okolí, kterým se v dětství rozpadla rodina, nejsou zoufalí jedinci, jimž se hroutí život pod rukama. Když si ale člověk přečte články na toto téma (o dopadu na děti), tak má pocit, že jim strašně ubližuje. Nevím úplně, jak vypadá společná péče. Bohužel nebydlíme ve stejném místě, tak by to u nás asi nešlo. Asi se zaměřím na to, jestli je mezi námi ještě něco víc, krom dítěte, co by nás spojovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
18.8.14 16:25

@Timara Moji rodiče se rozvedli, když jsem byla ještě úplně malinká. S tátou jsme si našli vlastní typ vztahu, i když s námi nebyl pořád, protože o mě i bráchu měl zájem. Když mi bylo asi 14, rozvedla se mamka znovu, protože ji otčím podváděl. Tenkrát už jsem to vnímala, ale nemělo to na mě skoro žádný vliv. Pamatuju si, že maminka chodila smutná, ale dělala všechno pro to, abychom to nepoznali. Víc už dneska nevím.. Myslím si, že je lepší, když má dítě dva milující rodiče, kteří se jen nemilují navzájem, než snášet nějaké jejich rozpory. V dospělosti bych si neodpustila, kdybych zjistila, že spolu rodiče zůstali jen kvůli mě, místo toho, aby byli šťastni každý zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
18.8.14 16:26

@Timara je dospělá, troufám si říct, zdravá, sebevědomá ženská ;). Chápe proč jsme šli od sebe nebo to aspoň tvrdí, dneska už i vidí jaká jsem já, jakej je její táta. Máme myslím dobrý vztah - tedy my dvě spolu. Bydlí sama (s přítelem) a jezdí navštěvovat jak nás, tak svého tátu a my jí. A já… jsem šťastná, s manželem jsme 13 let ve spokojeném svazku. Jen mě občas mrzí, že to nemohl být už ten první, ne kvůli chlapovi, ale právě kvůli dceři :nevim:. Ale udělala jsem dobře, trápili bychom se navzájem všichni, minimálně já s dcerou určitě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.8.14 16:33

@Borůvka16 Děkuju, tohle mě přesně zajímá. Hodně si z toho beru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie