Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky. Už dva roky s přítelem řešíme bydlení. Musíme bydlet u rodičů protože bohužel na své bydlení nemáme dostatek prostředků. Já beru rodičovský příspěvek a přítel má normální vyplatu. Zajímá mne, jak je možné, že dnes hodně mladých rodin mají na bydlení a my nic? Ano je pravda, že mame půjčku na auto, protože přítel auto k práci potrebuje…Je třeba možné dostat od města nějaký městský byt? Jsme z toho už zoufali
![]()
@petrushka.2 …nevim zda si neděláš srandu
ale možne to je jedině tak že oba pracují a prostě si na to nejdřív ušetří
no pokud jste si neušetřili ani na auto…tak těžko ušetříte na byt… měli jste na to hlavně myslet před dítětem…
Ja mela stesti, ze jsem si nasla pritele s vlastnim bytem. Ten na cast bytu nasetril a cast mu prispeli rodice. Jinak by to bylvi problem u nas. Nebo bychom se museli zadluzit…
Ja jsem na materske. Bydleli jsme spolu od zacatku vztahu v najmu…na zacatku tehotenstvi jsme si vzali hypoteku. Vychazi to jen o cosi draz nez nakem rpg… A zijem. Podle toho co tady piaou nektere zeny, tak mame strasne malo oenez ![]()
No já myslím, že pokud mladým nepomohou rodiče nebo nemovitost nezdědí, tak jim nezbude než si vzít hypotéku a prakticky celý život ji splácet. Asi málokdo z mladých si koupí bydlení z ušetřených peněz.
No a pokud myslíš bydlení v pronajatém bytě, tak to bych radši bydlela u rodičů, pokud nejsou zásadní spory a šetřila si peníze.
Jo a nemeli jsme nasetreno nic
brali jsme sto pro hypoteku a na auto taky splacime…
Tak třeba nemají tu půjčku na auto.
Pokud má jeden z partnerů průměrný plat a ten druhý rodicak, nejsou na tom zas tak spatne, aby si nemohli dovolit vlastni bydlení (za předpokladu, že teda nesplaci půjčky a nevykouri každý krabičku cigaret denne) ![]()
@petrushka.2 píše:
Jistě je možné získat městský byt. Nemáte ještě žádost? Tak to asi nikdo na městě neví, že máte zájem…
@petrushka.2 Můžeš bydlet v nájmu, nebo si vzít hypotéku. ![]()
Co byste dělali, kdybys rodiče s volným bytem/domem neměla? Přeci byste nebydleli pod mostem, ne?
Uver a splacet nebo mit stesti vyhrat sportku.
My jsme prvni pripad.
My si poridili byt na hypoteku a to az ve triceti( pravda, zacali jsme vydelavat v 25). Auto stare o dva roky pozdeji. Setrili jsme jeste jako studenti. Tazke asi tak to delaji rodiny, co nic nezdedi.
Na hypotéku jsme se byli zeptat a platili by jsme nějakých 8000,–. Plus energie za byt a na to opravdu nemáme.
@axelina: Ne srandu si opravdu nedělám. Ano taky by jsme si dřív zařídili bydlení, ale když jsme miminko neplánovali a přišlo opravdu nečekaně přes antikoncepci tak to si ho mám nechat vzít? A ano bohužel z těch peněz co jsme měli předtím jsme si auto koupit nemohli. Já teda nevím jaký plat máte vy, ale my jsme měli pomalu minimální mzdu! ![]()