Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, jak máte vyřešené spaní pro rodiče v pokojiku. Chystáme se dát malého do svého a je mi jasné, že tam s ním občas budu muset přespat a až se narodí druhé, tak tam bude spávat manžel. Takže žádná matrace na zemi a ráda bych se vyhnula i posteli s přistýlkou. Nějaké jiné návrhy? Pokoj je docela malý.
No kdyz nechcete postel s pristylkou tak snad jedine palandu, nevim jak jinak dat vic posteli do maleho prostoru, mi meli pristylku ze se vysoupla z pod postele a bylo to dobry, jako normalni postel akorat trochu nizsi a pak sme to vyuzivali treba kdyz u nas spaly kamaradky.
Matraci na zemi nechceš, postel s přistýlkou nechceš..pak ti zbývá plnohodnotná postel nebo patrová postel.
My máme takovou skládací matraci z Lidlu, stála asi tisícovku, vypadá dobře i když není rozložená, dítě si to někdy rozloží a jen tak si lehne nebo si na tom hraje a dospělý se taky příležitostně vyspí… jinak ti není co radit když prakticky nic použitelného nechceš ![]()
Vysouvaci pristylka je zalozni plan. Ale budem malemu nechavat delat postel ve tvaru domecku a s pristylkou to proste nebude ono. Mela jsem spis namysli neco jako rozkladaci taburet, futon, malou sedacku…
Kdyz je potreba tak se vyspim na jedne posteli s nim, ale nevyzaduje to casto.
Postel ve tvaru domečku musí být pro dítě super, ale nevím jestli to je dvakrát praktické když tak rychle rostou
my kdysi měli takovou jednomístnou sedačku která se rozložila na jednolůžko, ale i tak to zabírá dost místa
@Zuja no tak než rozkládací taburet a podobné, na tom se fakt ultra blbě spí, tak to je lepší nafukovací postel, ta nezabírá místo, nafouklé je to za tři minuty a spí se na tom celkem dobře. Ale znamená to v noci nafukovat
popřípadě mít nafouklé, přes den dané na zvednuté dětské posteli, na noc při rozestýlání sundat, aby byla v pohotovosti na noc. Pak nezabere žádné místo
Asi bych tedy šla do křesla, co se rozkládá dopředu na jednolůžko. Jinak jsem asi ras - já žádné prilezitostne spaní v pokojíku u dcery nemám a dcera naopak nikdy nespala u nás. Když je nemocná, zapínám i ve vyšším věku chuvicku a zaslechnu každé zamrčeni. Taky při horečkách mám budíka a chodím kontrolovat, ale je pravda že není nijak často nemocná. Jiná věc je spaní manzela- to teď taky budem mít tak, očekávám mimino každou hodinou. Je jasné že manžel musí fungovat do práce, ale u nás je to takto- bude spát v pokoji pro miminko na zemi na matraci. Přes den s v pokoji budu o kluka starat- nechci žádný pult, pliny a smrady od rybilek a zásypu v ložnici, ani tam na to není absolutně misto- ale postýlka pro malyho je zatím v ložnici. A po nějakých 6 měsících nejpozději se malej a velkej zas prohodí a všechno bude zas jak má být;) hodně spoléháme na chůvičky…
Příspěvek upraven 23.01.17 v 16:25
@Paralenka červená je to nudle cca 2,5×4,5 - na jedne kratke strane velke okno a dvere jsou naproti, ale na te delsi strane, takze prostor dost naprd. Ale nastesti neresim psaci stul ani zadne skrine. Takze fakt jen hraci prostor a spani.
@Zuja Nějak nechápu proč by tam měl spát manžel, až se narodí mimino… ale jinak neporadím, já t řešila matrací na zemi, ale měla jsem ji tam na kojení, nikoliv na spaní, nikdy jsem tam s dítkem nespala.
@j.a.n.i1 píše:
@Zuja Nějak nechápu proč by tam měl spát manžel, až se narodí mimino… ale jinak neporadím, já t řešila matrací na zemi, ale měla jsem ji tam na kojení, nikoliv na spaní, nikdy jsem tam s dítkem nespala.
U nás to bude proto aby se chlap vyspal do narocne práce, když budu mít miminko v postýlce na dosah ruky soupnu ho k prsu asi dřív než manžela v jiném pokoji probudí, on ten řev nabíhá postupně;) ono je hezký takový to že patří rodina krasne pospolu, ale šéf by měl na nevyspaleho otravného chlapa asi názor hned hotový;) a ty finance z nebe nepadají;) stejně občas už teď manžel na té připravené matraci hostuje, začal nějak udesne chrápat a já potřebuju v devátém měsíci taky trochu spát;) nevidím v tom problém, spíme dle situace spolu nebo zvlášť a máme se rádi…;)
@j.a.n.i1 důvody jsou různé, u nás je to proto, že manžel pracuje na záchrance. Některé služby mívá od 3 od rána, někdy končí o půlnoci, slouží čtyřiadvacítky, v noci mívá pohotovost a potřebuje se vyspat. Asi nikdo by nechtěl, aby ho zachraňoval unavený a nevyspaný záchanář
takže pokud bude mít náročnou službu a mimčo se bude budit každou hodinu, půjde se vyspat k malému.
My máme vysouvací přistýlku a jsem fakt ráda, že jsem já pořídila. Je to záložní plnohodnotné lůžko, které se jenom vysune, když je to z jakéhokoliv důvodu potřeba. Jinak je zasunuté pod normální postelí a nezabírá žádné místo.