Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsechny snazilky, tehulky a maminky, mela bych jeden takovy dotaz :-/.
Jsem 9+4tt a jsem ve zkusebni dobe, chteji me propustit kvuli tehotenstvi, tak se chci zeptat jak mam pak pokracovat dal? Asi zrejme pujdu na pracovni urad, ale kde vsude se budu muset jeste zastavit a oznamit ze jsem tehotna? Vubec nevim jak mam postupovat az me propusti. Predem dekuji za rady a zkusenosti ![]()
@Digi20 záleží jakou máš smlouvu, ale jako těhotnou tě nemůžou vyhodit
Nemusíš to říkat nikde, těhotenství není žádná nemoc nebo tak…ani v práci jsi to říkat nemusela, a mohla jsi pracovat dál.
@Digi20 co bych udělal já je, že bych nastoupila na neschopenku, od zítra.
Jako těhotnou tě vyhodit nemohou, jestli jim podepíšeš dohodu, tak jsi fakt trdlo
Ty tam z nějakého důvodu nechceš být?
Jo ty jsi ve zkušebce, blbě čtu.
Příspěvek upraven 16.02.16 v 13:28
A pokusila bych se v práci domluvit, že budeš marodit, aby ti nechali dojet smlouvu, jinak nemáš nárok na PPM. Byla velká chyba jim o těhotenství říkat.
@radkka píše:
Jako těhotnou tě vyhodit nemohou, jestli jim podepíšeš dohodu, tak jsi fakt trdloTy tam z nějakého důvodu nechceš být?
ve zkušebce mohou
@slavuska1 píše:
Nemusíš to říkat nikde, těhotenství není žádná nemoc nebo tak…ani v práci jsi to říkat nemusela, a mohla jsi pracovat dál.
Mam smlouvu na dobu neurcitou ale porad jsem ve zkusebce, tehotenstvi jsem zjistila 4 dny po nastupu do prace a musela jsem to rict aby me pustili k doktorovi, kdyz jsem oddelala dohromady asi 14 dni a pak jsem potrebovala k doktorovi…mysleli by si ze se chci jen ulejvat…a rekla jsem to v praci taky proto, aby videli ze jsem proste ferovej clovek…ale jak se rika…pro dobrotu na zebrotu…a to jsem jim i rekla ze budu pracovat dokud to proste pujde ![]()
@terinka4444 píše:
ve zkušebce mohou
Před chvílí jsem si toho všimla a editovala, špatně jsem četla.
@alenka84 jj to ano, ptala jsem se zakladatelky jakou má smlouvu, nevšimla jsem si, že psala o zkušební době,
jinak samozřejmě když by měla smlouvu na dobu určitou, tak jí dojede smlouva a asi těžko jí to prodlouží
Příspěvek upraven 16.02.16 v 13:32
Nárok mít nebudeš, když půjdeš na neschopenku, tak tě po 14ti dnech vyhodit můžou. Ve zkušebce těhotenství neomlouvá, neměla jsi to říkat.
@Digi20 hm to už jsme v minulé diskuzi říkaly všechny že Tě nejspíš vyhodí ve zkušebce
![]()
Ve zkusebce te muzou vyhodit i jako tehotnou i na nemocenské, sla bych na nemocenskou hned ![]()