Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se ano rekla jsem jim to asi tyden po tom co jsem to zjistila…kvuli tomu ze jsem chtela jednat ferove…kdybych jim to rekla az po zkusebce udelala bych lip…ze ja musim bejt takovej dobrak…
@Digi20 píše:
Mam smlouvu na dobu neurcitou ale porad jsem ve zkusebce, tehotenstvi jsem zjistila 4 dny po nastupu do prace a musela jsem to rict aby me pustili k doktorovi, kdyz jsem oddelala dohromady asi 14 dni a pak jsem potrebovala k doktorovi…mysleli by si ze se chci jen ulejvat…a rekla jsem to v praci taky proto, aby videli ze jsem proste ferovej clovek…ale jak se rika…pro dobrotu na zebrotu…a to jsem jim i rekla ze budu pracovat dokud to proste pujde
a co jsi čekala, Nikdo by si tam těhotnou nenechal. To by byli sami proti sobě
No rpávě dokud to půjde, takže max pár měsíců ![]()
Nárok na lékaře je i ve zkušební době a nejsi povinna nikomu říkat, proč potřebuješ k lékaři ![]()
@Digi20 píše:
@martina.se ano rekla jsem jim to asi tyden po tom co jsem to zjistila…kvuli tomu ze jsem chtela jednat ferove…kdybych jim to rekla az po zkusebce udelala bych lip…ze ja musim bejt takovej dobrak…
njn, tak co už.. půjdeš buď na nemocenskou nebo na úp a pak rovnou rodičák - přes chlapa můžeš volit částku i délku - pokud on splňuje.
Takže ti nezbývá, než se pokusit domluvit s doktorem na neschopence. A s PPM se rozluč.
Achjo, pamatuji si i tvé předchozí diskuze, mrzí mě, že tě teda nakonec vyhodí… asi ted teda přihlásit na Úřad práce? Nejsem si jistá… snad někdo poradí
@Susan23 píše:
Ve zkusebce te muzou vyhodit i jako tehotnou i na nemocenské, sla bych na nemocenskou hned
To ja vsechno vim, jen me zajimalo jestli to po propusteni musim nekde hlasit…treba na pracaku, aby mi nehledali nejakou fyzycky namahavou praci, a myslim ze PPM dostanu, musim mit odpracovano neco pres rok a to mam…sice ne u jednoho zamestnavatele ale mela bych to mit. ![]()
A ano jsem hloupa ze jsem to v praci rekla, ale uz jsem to vysvetlovala…alespon vim ze pro priste mam drzet zobak ![]()
@Digi20 píše:
To ja vsechno vim, jen me zajimalo jestli to po propusteni musim nekde hlasit…treba na pracaku, aby mi nehledali nejakou fyzycky namahavou praci, a myslim ze PPM dostanu, musim mit odpracovano neco pres rok a to mam…sice ne u jednoho zamestnavatele ale mela bych to mit.
A ano jsem hloupa ze jsem to v praci rekla, ale uz jsem to vysvetlovala…alespon vim ze pro priste mam drzet zobak
je hezké, že myslíš, že PPM dostaneš, ale nedostaneš. Pokud nebudeš mít pracovní poměr nebo nebudeš v ochranné lhůtě a to nebudeš. Jen mít odpracováno nestačí.
@terinka4444 píše:
je hezké, že myslíš, že PPM dostaneš, ale nedostaneš. Pokud nebudeš mít pracovní poměr nebo nebudeš v ochranné lhůtě a to nebudeš. Jen mít odpracováno nestačí.
Souhlas, nárok na PPM nemáš, ty si teďka můžeš vybrat mezi nemocenskou nebo pracákem. Podle mě je to prašť jako uhoď, na úp nebudeš alespoň omezena na vycházkách.
@terinka4444 píše:
Ach jo…proc je vsechno tak na nic…jsem to pekne podelala fakt ![]()
@magdickakocicka píše:
Souhlas, nárok na PPM nemáš, ty si teďka můžeš vybrat mezi nemocenskou nebo pracákem. Podle mě je to prašť jako uhoď, na úp nebudeš alespoň omezena na vycházkách.
jenže s nemocenskou si vystačí až do konce šestinedělí a bude mít právo volit tříletý rodičák. pravda, bude mít vycházky.
A co kdybych sla na pracak a na brigadu?…nebyla bych omezena vychazkama a ani uplne bez penez…kdyz stejne materskou teda nedostanu..
@Digi20 brigada na černo a nebo max do těch 4000,ale pokud budes na brigade tak se ti vyplata peněz pozastaví z pracaku. Popremyslej co se ti vyplatí a hlavně zda te na brigadu jako tehuli nekam vezmou, upřímně bych volila nemocenskou to mas jiste penize na delsi dobu, drzim palce.
@Digi20 píše:
A co kdybych sla na pracak a na brigadu?…nebyla bych omezena vychazkama a ani uplne bez penez…kdyz stejne materskou teda nedostanu..
Na pracáku máš omezený výdělek do 4 000 Kč a je mi líto, ale myslím, že s rostoucím bříškem asi budeš brigádu hledat hůř. A pokud se nepletu, tak při brigádě nebudeš mít podporu.
Tak když už jsi teda měla tu potřebu jít na to férově, tak bych se třeba snažila se domluvit se zaměstnavatelem, že by on mohl být teda na oplátku férový k tobě a nechal tě projít zkušebkou s tím, že bys buď dál pracovala nebo šla na neschopenku (určitě bych se nesnažila si vydupávat nějaký zůstávání doma na 100 %, že nemůžeš vykonávat práci) a že byste spolu podepsali dohodu o ukončení pracovního poměru k takovému datu, aby ses vešla do ochranné lhůty nebo šla rovnou na PPM
Jinak toho opravdu už moc nevymyslíš ![]()