Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@iggy.piggy zasuvku ti vyriznou na miru - prijdou, premeri celou kuchyn (my ji mame za celou pracovni deskou, nejen za varnou) a tam, kde bude zasuvka ti udelaji primo v tom skle otvor - ale cim vice zasuvek, tim je to drazsi. Jak rikam, my mame mlecne sklo z Ikey a kazdy vyrez stal cca 6tis (mame dve dvojzasuvky), ale podle me se to proste vyplati, protoze mysti kachlicek, spary, ktere se casem proste zanesou, to sklo jemne otres a parada, nic neresis, takze tak za nas ![]()
My jsme meli treba kuchyn hotovou uz 5 let a teprve ted jsme si to sklo porizovali. Byla potreba na to nasetrit, tak jsme predtim vymalovali jen to misto, kam prislo sklo, at jde na cistou zed a ted uz mame vse a fakt super ![]()
@iggy.piggy píše:
@Lamicka @skritek Petra holky a jak se tam dá zásuvka? není to problém? a kolik vás to stálo?
Mrkni sem , tohle mi vyplivl vyhledávač. Zásuvky určitě nejsou problém, když se to dobře změří ![]()
@skritek Petra píše:
@Nelisa my mame v rohu kitchen aid a vypada to moc hezky!
To je můj sen pro letošek, už šetřím ![]()
My máme roh vyvýšený, takový ten trojúhelník a na tom mám drátěnou mísu s ovocem a vedle drátěný držák na papírové utěrky ![]()
V rohu mam pracovni plochu (roh mam zkoseny, ne do rohu), je to me nejcastejsi pracoviste, v rohu mam vyvysenou policku, kde mam chlebnik, za nim dozu na varechy, solnicku, peprenku, jar + misto na odkladani (kdyz valim, dam tam dozu s moukou, nebo si tam ruzne odkladam, co mi zrovna na te pracovni dole zavazi)
Tak my máme úplně v rohu Dolce gusto, viz foto ![]()
A mám dotaz: máte někdo na stěně dřevěnou (nebo spíš asi laminovou
) desku? Jaké s ní máte zkušenosti, hlavně s údržbou za sporákem? ![]()
@Ivaninka Já tam mám lamino. A deska je pořád „zasviněná“, jde tam vidět o hodně více mastnota než na obkládačkách (měli jsme matné), ale zase se mi to čistí lépe než spáry obkládaček, které jsme měli ve staré kuchyni ![]()
@MrsDuck a jde ti z toho dolu i ta mastnosta za sporákem? Čím to čistíš? ![]()
taky mám za varnou deskou lamino (a z boku sklo) a nijak náročný na údržbu mi to nepřipadá… když myju sklokeramiku sprejem na to, tak tím vezmu i tu desku zatím i sklo a je to ok…
@Ivaninka No, přiznám se, že pár „nesmyvatelných“ fleků už tam zase mám
Vlhčeným hadříkem to přetírám skoro po každém vaření. Ale vždycky při velkém úklidu (párkrát do roka) to vyloženě vydrhnu jarem a čistícím pískem a pokaždé to pustí a chvíli je klid. Manžel je truhlář, naše kuchyň je jeho práce. A když mě posledně viděl, jak to vztekle čistím, tak mi řekl, že tím, jak to drhnu pískem z toho můžu vydřít i tu barvu. Kuchyň máme ale asi tři a půl roku a zatím tam žádné světlé místa nebo tak tam nejsou.
Děkuju všem za reakce
, mám nad čím přemýšlet. ![]()
@kocourka170 píše:
Tak my jeden roh máme využitý jako dřez a za ním vyvýšená plocha, kde máme maličký koš na odpadky a mycí prostředky a na okraji druhého rohu máme masivní oválnou desku, která je připevněná k tomu rohu (muž je kuchař a přál si to) no a vzadu máme mikropečku (ne mikrovlnka), nože ve stojanu.
Prosím tě, co to je mikropečka?
Nelisa píše:
Ahoj, potřebovala bych inspiraci. Budeme dělat kuchyň do U, nad jedním z rohů budou horní skřínky, nad druhým ne a já přemýšlím, jak rohy dobře využít - mám na mysli plochu pracovní desky. Teď máme v jednom rohu dřez, prostor za ním je totálně zabitý.V druhém rohu trůní mikrovlnka, ta ale bude v nové kuchyni vestavná nad troubou.
Jak jste to vyřešili vy?
Máme dva rohy, oba zkosené a v jednom máme dřez, ve druhém kávovar a pekárnu.
Já mám jen „L“ a obývá ho konvice a dolce gusto + do 3/4 krátké stěny jsou skříňky a na konci jen police, dole rohová skříňka s výsuvným sdátěnym programem - otočný mi moc nesedí.
Nicméně jak spousta lidí psalo o dřezu do rohu - chtěla jsem ho taky - ale se svojíma 158cm pro mě nemyslitelné se někam natáhnout ![]()