Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak si do budoucna představuje střídavku?
Obávám se, jestli k tomu nedojde tehdy, až se k němu nastěhuješ.
Někteří tatínci to tak mají, chtějí střídavku, ale péči o děcko hodí na novou přítelkyni nebo babičku.
I diskusí o tom tady bylo dost.
Ty máš naštěstí možnost volby, nemusíš toto absolvovat, když nechceš ![]()
@Nickita402 píše: Více
Jestli jí přítel nechá, aby si dělala co chce, tak to je jeho problém, a tvoje zbytečná starost. Vychovávat nesmíš, ale věnovat se musíš? Máš tohle zapotřebí? Šla bych od toho, tohle bych nedala.
To je těžký, když si partner nechce nic připustit. Jeho ex žije sama? Ta malá mocdobře ví, co na tátu platí. Prochází jí to bez problémů, tak proč by se tak nechovala že jo. On by jí měl nastyvit hranice, vysvětlit váš vztah. Jestli to neudělá, tak to fakt nemá cenu. Mně by z ní kleplo asi. Začni tím, že jí budeš se vším posílat za tátou, on se jí má věnovat, ne to házet na tebe.
Píšeš, že se znáte rok, to je opravdu brzo na stavění domu, taky bych na to nespěchala.
Co na to říkají Tvoje děti, mají zájem o nějaké sestěhování?
Je jasné, že s novým domem by chtěl, aby ses víc starala a začal by zařizovat střídavku, když už ted o tom mluví.
Já bych neměla problém mu nechat prostor pro dceru, at si víkend užijí po svém a spolu, co říká na tuhle možnost?
Nebo trvá na tom, že budeš vždycky s nimi?
V takovém vztahu by byla svatba to úplně poslední na, co bych myslela.
To bych nedala. Dítě potřebuje hranice a tady otec selhal a ty to máš odnášet? Bud se vídat bez dcery nebo vůbec.
Ono už takhle podle toho, co píšeš to vypadá, že budeš další postava z nekonečného příběhu:
„Chlap sám s dítětem.“
Otázka je, jestli ji chceš být.
Jak bylo řečeno je tu plno příběhů o tom, jak si chlap našel novou partnerku. Děcka problémová. Chlap, aby byl hezký, hodil péči o ně na novou ženu. Ta to nedávala. A ex toho chlapa je zásadně alkoholička, fetuje, střídá chlapy…
Tak jistě že ona za to nemůže, ale přítel s tím nic asi nehodlá dělat. Vůbec se ti nedivím, že tě to nebaví. Já bych šla od toho, to se nezlepší. Představ si, že by jste měli spolu dítě, to by bylo opravdu peklo.