Jak moc je VŠ důležitá pro společnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PaníKadrnožková No jo no. Vždyť taky mám pokaždé dilema když se mě někde ptají, zdá mám titul. To je jako chlubit se trabantem.
No ale pár let úsílí mě to stálo zase. Ale myslím, že se bakalář nepíše nebo jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hvezda70 píše:
Muj manzel mel VS u sebe ve skladu. Nebyl schopnej pracovat. Byl to nejaky fylozof. On by nebyl schopnej asi ani delat v kanclu faktury. Tim chci rict, ze zadny titul nedela cloveka lepsiho.
Ale nedělal hrubky, viď…
A proč by měl dělat faktury, když měl vystudovanou filozofii??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelen píše:
@PaníKadrnožková No jo no. Vždyť taky mám pokaždé dilema když se mě někde ptají, zdá mám titul. To je jako chlubit se trabantem.No ale pár let úsílí mě to stálo zase. Ale myslím, že se bakalář nepíše nebo jo?
Jasne, ze se píše. Ja bych se za nej neomlouvala ![]()
- Citovat
- Upravit
@jizvíková píše:
Ale nedělal hrubky, viď…
A proč by měl dělat faktury, když měl vystudovanou filozofii??
Tak on chtel asi dokazat vyrok: „i skladnik si muze precist Vergilia v originale“ ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já mám Mgr. titul a spíš se stýkám s tím, že na mě ti, co žádný nemají, koukají skrz prsty, protože když mám ten titul, tak přece automaticky nic manuálního neumím a jsem nepoužitelná ![]()
Mě osobně je fuk, kdo má jaký titul. Já ho mám, protože mě ta škola bavila, díky ní jsem studovala půl roku v Anglii, poznala spoustu lidí, naučila se spoustu věcí, co tě prostě naučí jen ta VŠ a praxi jsem si dělala už při škole
stejně jako jsou potřeba uklízečky, dělníci, prodavačky, tak jsou potřeba i inženýři, doktoři, právníci, učitelé, atd. Jsou potřeba jak manuálně pracující, tak i vysokoškoláci. A mám zkušenost, že nikdy žádný vysokoškolák neříká, že VŠ udělá v dnešní době každý a nesnižuje to vzdělání. Vždycky to říkají ti, co VŠ nemají.
Každopádně je mi to fuk, mám kamarádky vysokoškolačky i středoškolačky. Se základním vzděláním teda nikoho neznám, ale to má asi dnes málokdo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci zakládat nové téma, nejedná se o VŠ, ale dneska mě zaujalo tohle:"Agentura pro sociální začleňování přitom spočítala, že stát zaplatí za člověka s nedokončeným středoškolským vzděláním 13 milionů korun za jeden pracovní život. "
https://www.seznamzpravy.cz/…regace-82654?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Nechci zakládat nové téma, nejedná se o VŠ, ale dneska mě zaujalo tohle:"Agentura pro sociální začleňování přitom spočítala, že stát zaplatí za člověka s nedokončeným středoškolským vzděláním 13 milionů korun za jeden pracovní život. "
https://www.seznamzpravy.cz/…regace-82654?…
A protože příroda nemá ráda prázdnotu, tak jsem rád, že ty s tou dokončenou vysokou školou na to musejí vydělat. Stát žádný peníze nemá, ne né. 😜
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samá práce píše:
A protože příroda nemá ráda prázdnotu, tak jsem rád, že ty s tou dokončenou vysokou školou na to musejí vydělat. Stát žádný peníze nemá, ne né. 😜
rádo se stalo ![]()
- Citovat
- Upravit
@Micaella22 píše:
Pro me jsou lidi s VS k nicemu, pokud se nejedna o vedce, doktory a pravniky. Bez kucharu, hajzbab, prodavacek, postacek, autoservisaku by se to tu stejne neobeslo. Ja svoje deti pozenu hezky na remeslo. Nikdo red rukama poradne nic neumi. Kdo je sikovnej, ma se jak prase v zite i bez blbyho titulu. Ja jako servirka uz v 19 vydelavala 40k a pak jsem zdrhla na chvili do ciziny. Videlala jsem si na poradny auto, byla jsem v nekolika exotickych zemich, mluvim tremi jazky. Je mi 26, mam 2 deti, super chlapa. Moje ex kamosky si ted sotva dodelavaji VS. Nemaji nic. Ani chlapa, ani zazitky. Tak treba jim ten titul sam o sobe udela dobre
no mozna, kdyby jsi mela alespon maturitu, tak nemas takto omezeny nazor
a uvedomila jsi si, ze v zivote nejde o zadne tituly, ale jaky je kdo clovek.
ntb. plno lidi co ma VS, ma obdobne zazitky jako ty, ne-li mnohem lepsi, no a vzhledem ze jsi si do 26ti uz upachtila 2 deti, tak jsi toho moc videt nestihla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem starší ročník, tehdy mělo vysokoškolské vzdělání daleko menší procento populace než je tomu dnes. Dneska má vejšku kdekdo. Že by naše společnost byla najednou tak inteligentní a chytrá? Nevím, no… Tím chci říct, že jsem změnila názor a vidím to takto: Jsou chytří lidé, použitelní pro život jak v práci, tak v partnerském životě. Dále jsou blbci, kteří jsou hloupí a ještě se vedle nich nedá žít ani pracovat. Pak jsou chytří lidé, kteří mají encyklopedické znalosti, ale v mezilidských vztazích jsou nepoužitelní a vyjím s nimi je těžké. A naposled jsou lidé, kteří nemají bůhvíjaký znalosti, ale jsou empatičtí a pracovat a žít vedle nich je v pohodě. Vysoká škola není záruka chytrého a dobrého člověka, stejně tak nemusí být abosolovent učebního oboru zedník úplně hloubý člověk bez empatie a sociálního IQ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VŠ mám, učila jsem pred mateřskou 10 let na gymnáziu a bez školy to nejde. Myslím si, že ač mi spousta věcí nejde, tak učím (AJ) opravdu dobře a díky několika letům prožitým v zahraničî umím anglicky jak česky, prostě druhá rodná řeč, ale z toho, co jsem musela drtit na škole (dělala jsem anglickou filologii), k učení nepoužívám nic, prostě jsem potřebovala ten diplom k tomu, abych mohla dělat, co chci. Pokud tedy ho k práci nepotřebuješ, proč ho mít. Soukromé VŠ generují mraky absolventů v pro mě úplně lichých oborech. Osobně dovedu ocenit, že někdo dosáhl na titul, ale taky ocením jakoukoli práci, co kdo dobře dělà, i kdyby měl jen ZŠ. Jiná věc je, že prostě se člověk tak nějak pohybuje v kruzích, co jsou mu blízké a manžel je stavař inženýr a musím říct, že nedůžité pro mě jeho vzdělání není, ale nedělá to z nás lepší lidi, spousta lidí s diplomem bude lidsky naprosto šílených a naopak někdo se ZŠ bude úžasný člověk
ale lhala bych, kdybych řekla, že pro mě nebylo důležité najít partnera inteligentního (nemyslím nutně s VŠ, jen prostě s přehledem) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit