Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
Kati - já byla na kontrole den před plánovaným porodem (měla jsem plánovaného císaře, malá byla KP) no a doktor mě prohlížel a říkal že bych nerodila normálně ještě ani náhodou, byla jsem zavřená. no a za půl hodiny mi praskla voda a malá byla na světě za půl hodiny po prasknutí.(císařem). Vím že hodně holek byly otevřený,a kolikrát i přenášely.
Tak držím pěsti ať se Jája v bříšku ještě trošku ohřeje.
Holky, díky za vaše zkušenosti. Vím, jak je to individuální, takže jsem opravdu hodně v klidu. Zatím jsme 2v1 a myslím, že se dočkám i pondělní kontroly (to budu 38+2tt), jen jsem zvědavá, jestli tam bude nějaký posun nebo to bude stejné. Jája sebou pořád dost mrská, tak asi ještě trošku prostoru má, ale už asi nic moc, protože to dost tlačí a dokonce ho cítím hodně nízko, až mám pocit, že už leze ven ![]()
Pa Kati
ahojky, ráda bych se tě zeptala, taky jsem takhle otevřená už od toho 27. týdne, ted jsem 29. týden a bojím se předčasného porodu, mám ležet, a nic nedělat nikam nechodit a tak , jak jsi to měla prosím ty? Díky za radu Verča
@natalkabaruška ahoj, určitě lež a odpočívej, máš ještě spostu času. Také mi od 26 tt vyhrožovali předčasným porodem,i v nemocnici jsem ležela, brala spousty magnézia a bála se kam až to dotáhnem. Teď jsem ve 40tt a nakonec se malý drží jak klíště, když do týdne neporodím tak půjdu na vyvolávání…takže každý to má individuální a ty mimča si dělají co chtěj ![]()
Tak se drž ať to dobře dopadne ![]()
Já jsem otevřená už od nějakého 26 tt. a teď mám aktuálně 36+3 tt. a doktor mi říkal, že porod by viděl až tak někdy za 14 dní
. Jinak mám cs7, čípek necelej cenťák a otevřená jsem na 2 cm. A to mě chtěli několikrát hospitalizovat a říkali, že 100% budu rodit předčasně. Nó moc to nevypadá (kontrakce nula)
.
Takže je to individuální a podle cervix skore se podle mě prd pozná
. S prvorozeným jsem měla cs5 ve 36 tt. a rodila jsem 36+2 otevřená zhruba na půlku tedy na 5 cm
. A na těch 5 cm jsem se otevřela během 2 dní
.
Hrdo 2az 3 cm pro spicku normotie sem 31tt. Prosim co to znamena