Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ja jidlo kupuji vetsinou v akci. Dost se to promitne na cene.
My utracime nejvice za jidlo. Dnes vecere+drink a litr jen to cvaklo… ale neva, zijeme jen jednou
Nezdá se mi že bys nějak zvlášť utracela, já nakupuju jídlo, v tom se nijak neomezuje, drogerii, sem tam oblečení hlavně pro syna, jednou za čas si koupím nějaké knížky, občas synovi hračku, takovej benzín/ nafta taky pár stovek spolkne. Nepočítám kolik utrácím, ale za tohle všechno nějakých 15 000 měsíčně určitě ![]()
Tak těch pět tisíc za 10 dní o ničem nevypovídá - pro někoho je to směšná částka, pro někoho luxus - záleží především na příjmech a na tom, jak s penězi vystačíte. Pokud bys dala pět tisíc třeba jen za hadry, šminky a hračky, tak bych řekla, že utrácíš, ale pokud dáš pět tisíc za deset dní za jídlo, naftu, lékárnu apod. , tak mi to připadá úplně v pohodě.
@Doe_Jane Ano přesně žijem jen jednou
!Jenže manžel je takovej zvláštní šetřílek na určité věci…třeba mu je líto sednout si nekam na zahrádku na pivo, kdyz si muze dat lahvace u nas na zahrade…Ja zila v rodině, kde se zajelo na výlet a tam jsme si dali jidlo,pivo,deti džusy..proste pohoda. No a Ted?ted vse musim většinou tahat sebou připravený.
Obligátní rada - tak si to alespoň 14 dní, nebo ještě lépe 1 měsíc, piš, za co všechno utrácíš. Teď ti stejně všude dávají účtenky, tak si prostě večer na 3 minuty sedni k tabulce v Excelu a hned uvidíš, za co doopravdy utrácíš. Někdy ty peníze tečou za takové drobnosti, u kterých by to člověk nečekal. 5 tisíc za 10 dní mi nepřijde úplně málo, zvlášť, jestli v tom nejsou náklady jako nájem, poplatky za byt atd. ani útrata tvého muže. Ačkoliv nevím, kolik necháváš třeba v té lékárně nebo za naftu. ![]()
Ja utratim mesicne 20-25 tisic, z toho za jidlo tak 3 tisice - zbytek kupuje manzel, pravidelne polozky jako pojisteni jsou tak 1000. A zbytek proste vzdycky za neco, sama nechapu, za co. Utracim tedy opravdu celkem hodne a to se opravdu drzim a snazim setrit. A mam 2 deti.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimalo by mě, jak moc a za co utrácite? Mě přijde, že já skoro za nic, nebo opravdu minimálně. Na sebe si teď uz kupuji opravdu málo kdy cca 1 max.2× do měsíce a někdy ani to ne, dětem kupuji podle potřeby, nebo jim koupíme neco jen tak pro radost.(nic drahého)Jde mi o to, ze zase cumim na účet a tam posledních 100kc.Nejvic necham za blbý žrádlo, člověk ma 3 veci a 200kc v pr…Manzel se zas bude strašně divit, jak to, ze uz tam zas nic neni a za co utrácím! Vzdy se kvůli tomu chytneme…Prosím vás kolik jste průměrně schopni utratit za měsíc a za co?
Je fakt, ze ted jsem musela kupovat různé dárky k narozeni mimin a k narozeninám. Jenze to on nevidí, nejradši by nekoupil nikomu nic, kdyz „teď nemame“
Pak má, ale on nakupující a to najednou nevadí, to začne platit ze své karty mě věci, sobě věci.
Takže já za cca 10dni utratila 5tis.(hlavni položky žrádlo, nafta, lekarna a holce boty za 300)Fakt tak utracim?
Děkuji za anonym z osobních důvodů.
tak člověk by měl hlavně žít „na co má“… já bídou netrpím - čili ani nevím kolik utratím - mě stačí vědět že vyjdu a něco i zbude na nečekane vydaje, dovolený atd … ale i tak prostě nakupuju spousta věcí v bazaru, jídlo ve slevě. maso jíme tak 1× za týden (vaří se moc dlouho a já na to nemam cas
tak zkrátka i když nemusím tak se snažim zrovna na jídle ušetřit..jídlo třeba vubec nevyhazujeme - kupuju tak aby se vše snědlo
Tak záleží, kolik vás je a jak staré máte děti. To, co mi stačilo v množství jídla na 3 dny před dvěma lety dnes spořadaji naší max. za jeden den.
Je nás pět a dvě kočky, denně potřebuji cca 500,–, někdy i víc, to tedy pokud vařím. Což se mi poslední dobou v tom kvaltu, ve kterém žijeme, moc nedaří a každou chvíli jíme někde venku nebo si jídlo objednáme. Čímž utratím mnohem víc ![]()
@Anonymní píše:
@Doe_Jane Ano přesně žijem jen jednou!Jenže manžel je takovej zvláštní šetřílek na určité věci…třeba mu je líto sednout si nekam na zahrádku na pivo, kdyz si muze dat lahvace u nas na zahrade…Ja zila v rodině, kde se zajelo na výlet a tam jsme si dali jidlo,pivo,deti džusy..proste pohoda. No a Ted?ted vse musim většinou tahat sebou připravený.
a tak muj chlap si taky to pivo dá radeji na zahradě doma když muže..já v tom problem nevidím… at si ho dá kde chce a já si ho dám taky kde chci
máme každý svoje finance a byt děti platíme společně napul. jinak já ani nevim kolik vydělává nebo jestli ma neco na učte
Za jídlo nejvic
Na sebe sem si naposled koupila po vánocích ve slevách
Malé sem tam něco. Rodičák 7000 a za pár dní nebude nic
![]()
pokud chces mit prehled, pis si vsechny vydaje. ja mam treba posledni dobou utracivou, takze krome beznych vydaju za domacnost to byly dvoje saty pro me, dost obleceni pro deti a jeste o vikendu obedy v restauracích, protoze se mi nechtelo varit… a ani nepocitam oslavu konce skolniho roku s detmi… ale je to lehce nestandardni, nemame to takto porad. ale nehroutim se z posledni stovky na uctu a manzel mi nic nevycita.
Nejvic samozrejme za jidlo, jenze mi zalezi na tom, co jime, ctu slozeni a nekupuju nejlevnejsi produkty, takze usetrit bych mohla, ale preferuju kvalitu.
Posledni dobou nejvic pada na jidlo domu a vylety nebo dovolene ( + co probendime tam ), nafta ( opet se to promitne v castych vyletech). Momentalne pocituju, ze neutracim velke castky naraz, ale strasne casto po par stovkach.
Musim to ukocirovat sice to neni nutne, ale ta raketa co utratim mi prijde silene velka a je to zbytecny.
Ahoj, zajimalo by mě, jak moc a za co utrácite? Mě přijde, že já skoro za nic, nebo opravdu minimálně. Na sebe si teď uz kupuji opravdu málo kdy cca 1 max.2× do měsíce a někdy ani to ne, dětem kupuji podle potřeby, nebo jim koupíme neco jen tak pro radost.(nic drahého)Jde mi o to, ze zase cumim na účet a tam posledních 100kc.
Nejvic necham za blbý žrádlo, člověk ma 3 veci a 200kc v pr…Manzel se zas bude strašně divit, jak to, ze uz tam zas nic neni a za co utrácím! Vzdy se kvůli tomu chytneme…Prosím vás kolik jste průměrně schopni utratit za měsíc a za co?
Je fakt, ze ted jsem musela kupovat různé dárky k narozeni mimin a k narozeninám. Jenze to on nevidí, nejradši by nekoupil nikomu nic, kdyz „teď nemame“
Pak má, ale on nakupující a to najednou nevadí, to začne platit ze své karty mě věci, sobě věci.
Takže já za cca 10dni utratila 5tis.(hlavni položky žrádlo, nafta, lekarna a holce boty za 300)Fakt tak utracim?
Děkuji za anonym z osobních důvodů.