Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
objednala jsem si dětský věci z číny za účelem prodeje třeba na MMB a podobně. V balíku je přes 100ks oblečení. A dneska mi napsali z celního toto :
Dobrý den,
Jendá se nám o zásilku která je ceste z HKG. V příloze máte letecký nákladový list a FA kterou nám zaslal odesilatel.
Pro celní odbaveni potrebujem vedet zda je tato zásilka soukromá, nebo zda ji máte k podnikání, nebo k dalsímu prodeji.
Pokud k podnikání, prosím o sdelnei IC, DIC.
Prosim i o zaslni konkretniho popisu co je v zasilce.
Napr.: tricka divci 5 ks, bunda panska 2 ks, kalhoty 6 ks atd…
Podle Vámi zaslaných informací budeme dále postupovat, podle toho Vám poslu další podklady.
Děkuji
A tak se chci zeptat, jestli v tomhle případě je nějaká možnost CLU se vyhnout? Je mi jasný, že asi ne, ale jak ho co nejvíc snížit? Mám jim napsat, že jsme si prostě s kámoškama objednali věci na děcka? Nebo tak něco? Nevíte? ![]()
Mne kdyz chodili občas balíčky s oblečením tak jsem vzdy řekla pro soukromé účely a vymerili mi jen rozdíl DPH, ktery jsem na míste uhradila a šla na odbavení, vyzvedla zásilku a mizela. Vím jen ze pri 3.balicku v měsíci, mne varovali, ze by mi dalsi uz zabavili, ale nevim proc
.. Určitě tedy soukromé účely, tzn oblečeni pro tvé deti a deti kamarádek. Kdybys jim dala IČO tak se nedoplatis za to clo= rozdíl DPH. Držím palce.
No ja ani ičo nemám, takže jim nemám co dat
ten balík má 10kg tak mi to snad budou věřit ![]()
Clo je většinou 3-12% TAKŽE ŽÁDNÁ hrůza, spíš to DPH 20% je pálka. A to se počítá i z dopravy.
@pccolor píše:
Aha takže nelegální podnikání, daňový únik… pěkně jedeš.
No jééééžiš… bych chtěla vědět, kolik prodávajících na MMB to dělá legálně!