Jak na čtyři a lození

Anonymní
10.3.22 09:31

Jak na čtyři a lození

Ahoj maminky :mavam: nemáte nějaký tip nebo cvičení na posílení svalů, které vašemu miminku pomohlo postavit se na čtyři a následné lození? Mám několik kamarádek, které mají miminko v našem věku (my 9,5 m), které se už od půl roku alespoň plazi, od 7m se staví na čtyři a lozí, některé dokonce staví o nábytek. My furt nic, už mě to od kamarádek docela deptá vidět jak mají všechny šikovné děti (máme společný chat, kde sdílíme od narození dětí naše tipy, fotky, videa atd.) a říkám si, jestli něco neděláme špatně? My se od 3m přetáčíme na bříško a od té doby žádný pokrok. Vím, že každé miminko je jiné a některé začínají později, takže si prosím nechte negativní komentáře. Žádám pouze o nějaké tipy/rady, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4615
10.3.22 09:42
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :mavam: nemáte nějaký tip nebo cvičení na posílení svalů, které vašemu miminku pomohlo postavit se na čtyři a následné lození? Mám několik kamarádek, které mají miminko v našem věku (my 9,5 m), které se už od půl roku alespoň plazi, od 7m se staví na čtyři a lozí, některé dokonce staví o nábytek. My furt nic, už mě to od kamarádek docela deptá vidět jak mají všechny šikovné děti (máme společný chat, kde sdílíme od narození dětí naše tipy, fotky, videa atd.) a říkám si, jestli něco neděláme špatně? My se od 3m přetáčíme na bříško a od té doby žádný pokrok. Vím, že každé miminko je jiné a některé začínají později, takže si prosím nechte negativní komentáře. Žádám pouze o nějaké tipy/rady, děkuji :kytka:

Ahoj, hele fakt se nestresuj, nema to cenu a mimco ma svoje tempo - vim o cem mluvim :D nas prcek se plazil v 8 m a lezl a sedl si az v 10,5 m. Chodite na fyzio? Tam by ti meli ukazat cviky, jak mu pomoct. Jake ma druhe vzprimeni? Travi v nem nejaky cas? Dej mu hracky na vyvysena mista, at je nuceny se vzprimit na rukou.. delej mu doma prekazky. Pak jsou ruzne cviky od fyzio na podporu, byt tebou bych tam zasla. Nechavej ho casto nahateho, nebo aspon hola kolinka, at se mu to neklouze. U nas se mu nejlepe darilo prave, kdyz byl nahaty bez pleny. Mrkni treba na ig na ucet detska_fyzio_mama, je tam spousta informaci o lezeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
10.3.22 10:20

Já jsem v 10 měsících šla s dcerou na rehabilitaci, protoze nalezla. Dětská nás poslala. Měla slabý břišní svaly. Tam mě ukázali správný cviky a pak to dohnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
10.3.22 10:22

Nám na kurzu říkali, že plazit se nemá vubec, max par dni. Pokud se plazí dele, tak už jw třeba to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.3.22 10:25
@Tarena píše:
Nám na kurzu říkali, že plazit se nemá vubec, max par dni. Pokud se plazí dele, tak už jw třeba to řešit

Kterej pitomec vám to tam přednášel? :mrgreen:
Neznám mimino, a to mi jich rukama prošlo celkem dost, který by se neplazilo. Některý i dva měsíce. Každý přirozený a symetrický pohyb je v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
35938
10.3.22 10:28
@Tarena píše:
Nám na kurzu říkali, že plazit se nemá vubec, max par dni. Pokud se plazí dele, tak už jw třeba to řešit

To je pěkná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
10.3.22 10:30
@JancaS84 píše:
To je pěkná blbost.

No tak díky za opravu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
10.3.22 10:32

Plazení nepatří do klasického průběhu psychomotorického vývoje, a proto jej u dítěte nevyžadujeme a neměli bychom do něj děti cíleně lákat. Je to tzv. slepá ulička vývoje, což znamená, že na plazení nenavazuje žádná další nová náročnější pohybová dovednost. Pokud se u Vašeho děťátka objeví, je symetrické (střídání obou horních a dolních končetin do kříže), trvá max. 4 týdny a je to jen přechodný pohyb před lezením, nic se neděje.
píší tak měsíc, dcera si taky různě načítá a plazení se nedoporučuje, je lepší, když se tomu dítě vyhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
10.3.22 10:45

Dávej překážky (třeba polštáře) mezi futra a nalákej ho třeba na kuželky, které pak radostně za odměnu zbourá…
Ať leze přes tebe.
Sundej mu tepláky, nebo dej tepláky s protiskluzovýma kolenama.
Máte pěnové puzzle? Nebo koberec, když jsou studené a kluzké podlahy…
Otevřenou dlaní ho lehce pod bříškem přizvedni a klidně lehce pérujte na místě… pozor na dlaně, aby mu správně směřovaly. Pozor na nohy, aby byly ve správném postavení…
Nám vše ukázala fyzio, syn byl hypotonik a zaostával… vše dohnal, jen to dalo víc práce.
Nestresuj se a moc své dítě nesrovnávej! Opravdu každé má své tempo!
Správné cviky ukáže nejlíp fyzio… občas to jde dětem samo, občas potřebují pomoc - ale je třeba pomáhat správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.3.22 11:00
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :mavam: nemáte nějaký tip nebo cvičení na posílení svalů, které vašemu miminku pomohlo postavit se na čtyři a následné lození? Mám několik kamarádek, které mají miminko v našem věku (my 9,5 m), které se už od půl roku alespoň plazi, od 7m se staví na čtyři a lozí, některé dokonce staví o nábytek. My furt nic, už mě to od kamarádek docela deptá vidět jak mají všechny šikovné děti (máme společný chat, kde sdílíme od narození dětí naše tipy, fotky, videa atd.) a říkám si, jestli něco neděláme špatně? My se od 3m přetáčíme na bříško a od té doby žádný pokrok. Vím, že každé miminko je jiné a některé začínají později, takže si prosím nechte negativní komentáře. Žádám pouze o nějaké tipy/rady, děkuji :kytka:

https://janatumova.cz/…te-v-lezeni/

https://evakiedronova.cz/…8-12-mesicu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
10.3.22 11:25
@Janli píše:
Kterej pitomec vám to tam přednášel? :mrgreen:
Neznám mimino, a to mi jich rukama prošlo celkem dost, který by se neplazilo. Některý i dva měsíce. Každý přirozený a symetrický pohyb je v pořádku…

Musím se jí zastat. Samozřejmě děti se plazi, ale není žádoucí, aby se plazily dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
12.3.22 05:26

A jaké máte doma podlahy :)? Takový koberec vs. plovoučka občas umí zázraky!
Tráví prcek dost času „prachsprostě“ na zemi?
Tím myslím, nebývá často v židličce/hamace/lehátku/kočárku..sedačce? Není pasivně posazovaný?
Když tohle nevíme, těžko se hádá.
Ale nic si z toho nedělej-někomu to prostě trvá déle a pokud jsi z toho špatná zajdi na odbornou konzultaci a budeš vědět na čem jste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 08:57
@Kryptozoo píše:
A jaké máte doma podlahy :)? Takový koberec vs. plovoučka občas umí zázraky!
Tráví prcek dost času „prachsprostě“ na zemi?
Tím myslím, nebývá často v židličce/hamace/lehátku/kočárku..sedačce? Není pasivně posazovaný?
Když tohle nevíme, těžko se hádá.
Ale nic si z toho nedělej-někomu to prostě trvá déle a pokud jsi z toho špatná zajdi na odbornou konzultaci a budeš vědět na čem jste :kytka:

Prcek tráví téměř celý den na pěnové podložce (puzzle). Není tam jen když spí, jí (to je v houpatku), koupe se nebo jsme na procházce. Jinak je tam opravdu nonstop a hraje si :roll: neposazujeme ani nic jiného, necháváme vše ať si na to přijde sám. Akorát toto už nás trošku trápí :roll:

Za dva týdny máme preventivní u doktora, tak uvidíme s čím přijde :think:

• Citovat
  • Upravit
65282
13.3.22 09:12
@Anonymní píše:
Prcek tráví téměř celý den na pěnové podložce (puzzle). Není tam jen když spí, jí (to je v houpatku), koupe se nebo jsme na procházce. Jinak je tam opravdu nonstop a hraje si :roll: neposazujeme ani nic jiného, necháváme vše ať si na to přijde sám. Akorát toto už nás trošku trápí :roll:Za dva týdny máme preventivní u doktora, tak uvidíme s čím přijde :think:

no já pořád nechápu, že ted tě strašně trápí, když má sedm měsíců, u staršího dítka píšeš, jak bylo šikovné, když totéž začalo dělat v osmi měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 22:16
@vokishka píše:
no já pořád nechápu, že ted tě strašně trápí, když má sedm měsíců, u staršího dítka píšeš, jak bylo šikovné, když totéž začalo dělat v osmi měsících

Nerozumím. Máme 9,5 m - viz první příspěvek - žádám o tipy na to, jak na čtyři a lozeni. Zatím se jen přetáčíme na bříško, neplazime se, nejsme na čtyřech, nelozime, nesedime, nestavime se atd. Psala jsem pouze o mimi kamarádky, které se od 6m plazi a od 7m lozi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure