Jak na cucání palce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.24 11:17

Taky to dělá syn..bohužel je u předškolák(6)..cucá si dva prsty, je to hrozný…a dělá to už i 3letý..to samé…nepomáhá nic. Prosím anonym, je to citlivé a kvuli rodině.

• Citovat
  • Upravit
843
20.3.24 14:01

Nečetla jsem příspěvky ostatních, pouze odpovím, co si myslím já…
Mám 2 děti 3r a 10m.
Starší ještě v 2,5 letech s dudlikem, bylo hodně těžké se ho zbavit, byli jsme nešťastní, pomohla až babička, a i to neprobehlo hladce, trvalo to dlouho, ale povedlo se…
Mladší je bez dudu, cumla palec, z únavy a při spánku… Osobně mi to nevadí… Jsem ráda za palec místo dudlu…
Od dětství mám kamarádku, která s palcem spala ještě asi v 1. Třídě… Teta byla nešťastná… Dnes je jí 30 a palec už určitě necumla. ;)
Osobně si myslím, že lepší palec na spaní v 5 letech, než dudlak celý den ve 3. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.3.24 14:37

Moje zkušenost: dcera si cucala palec v noci a dost často i přes den, když se nudila. Asi v 1,5 roce jsem ji začala přes den zalepovat paleček leukoplastí a opravdu to pomohlo a přes den s tím přestala. Asi po 2 roce jsem nastavila rukávky od pyžama a sešila je aby tu ručičku nevystrčila a cca za 2 měsíce už měla normální pyžámko a nikdy už se k tomu nevrátila. Syn měl dudlík a to už byla pohoda jen to věčné hledání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 21:00

Dobrý den maminky, já reaguji na diskuzi z pozice zubní lékařky, konkrétně ortodontisty a opravdu použijte všemožné zbraně (rukavičky, obvaz, pepř, hořký lak na nehty), bohužel paleček ovlivní i růst čelisti a vzniká tak velmi často otevřený skus, v některých případech rovnátkami neléčitelný a čeká se až do ukončení růstu na chirurgickou léčbu.
Dudlík je opravdu menší problém než palec… u dudlíku funguje jeho nastřihnutí a děti jej pak nechtějí, palečku se tak snadno nikdo nezbaví.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML