Jak na depresi a úzkost?

Anonymní
18.8.12 20:59

Jak na depresi a uzkost?

Holky potřebuji pomoct..já už jsem zoufalá…5 měsíců jsem v novém vztahu… rok je to pryc co jsem opustila otce syna…jelikož v tom hrál roli alkohol… Jak jsem si nasla noveho partnera bylo na zacatku vse v pohode, porád jako je, ale já jsem se zmenila k horšímu…na vse mu odsekávám jsem kolikrát zlá a pak becím sama nad sebou a nevim si se sebou rady…mám dny kdy jsem ok a vše me bavi pak naopak jsou dny kdy bych nejlépe zalezla do nory a nic nedelala…nevim jak dál a premyslim ze zajdu k psychiatrovi jen se bojím zda mi nenapise hned prasky a já se toho moc bojím…abych nebyla potom závislá a to bych neprekousla uz vubec…:((((prosím poradte mi jak na to díky moc… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.8.12 21:06

Nejhorší je, že je mi pořád zle…co sním je mi zle…mela bych s eradovat z mališkostí ale nejde to…nový partner je boží miluje nás oba a syna jak vlastního…:(

• Citovat
  • Upravit
7220
18.8.12 21:09

Tak zkus prvně zajít k psychologovi :) ten prášky psát ani nemůže - ten si může jenom povídat, a třeba ti to pomůže :hug:
A k těm práškům - antidepresiva nejsou návyková a většina ostatních taky (při předepsaném a krátkodobém užívání)… takže toho bych se nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.8.12 21:10

Pokud nechceš rovnou psychiatrovi, tak mi napiš SZ a nabídnu ti pomoc(viz můj podpis).
Pokud chceš zůstat anonymní, tak se mi podívej na profil a napiš z mých stránek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 21:22

U psychologa jsem byla před 4mi lety a právě mi vubec nepomohl..já jsem tak dopadla z predchoziho vztahu…ex ze me udelal neduverivce a ted to odnáší náš nový vztah…potřebovala bych začít myslet jinak…už tak nechci žít…jsem mladá mám zdravého syna a to je štěstí…Nejhorší problém u mě je, že neumím přenést přes srdce to, že budu mít stále styk s ex, že ho pořád uvidím a budu muset trpět jeho lži a přetvařky a výmysly :(
Takže se toho nemám bát? ju? no budu muset se rozhodnout : :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13770
18.8.12 21:27

Ahoj, mozna ti fakt bude stacit vypovidat se prychologovi a nemusis hned brat leky. Ale z vlastni zkusenosti vim, ze AD nove generace jsou vazne super leky. Nevznika na nich zavislost a netlumi. Uci mozek zachazet ze serotoninem. Je to teda lecba minimalne na rok, protoze jejich ucinek nastupuje az za par tydnu a po tom nastupu doktori doporucuji uzivat lek jeste tak rok, od te chvile, kdy se zacnes citit zase v normalu:-) ale vazne, s AD bych problem nevidela, pro me to byl zazrak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
18.8.12 21:30

Ale rozhodne ti AD problemy jako takove nevyresi. Ale dokazi te posilit, v tom smyslu, ze nebudes pak ze vseho tak vynervovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
18.8.12 21:31

Tak zkus jiného! Psychologa si má člověk vybírat dlouho a trpělivě :palec: Byla jsem u několika než jsem našla toho pravého a stálo to za to ;) Takže to nevzdávej a podívej se po jiném. Měl by počítat s tím že nemusíš být důvěřivá a hned ukecaná - ale to je jejich práce :) Takže se toho neboj :)

Stále se potkávat s ex je dost nápor, držím palce ať to zvládneš :hug: A myslím že nejlepší bude se snažit omezit komunikaci na naprosto nezbytnou - nedát mu prostor na výmysly…

Určitě nemusíš :) návykové jsou hlavně silné léky na úzkost a ty ti hned nedají pokud by jsi o ně vyloženě nežádala. Nejdřív se to zkouší co nejjemněji a hlavně psychoterapií :)
A o antidepresivech jsem už psala, u těch se nemusíš bát vůbec :)

Píšeš že tak nechceš pokračovat, a to je hlavní v úspěšné léčbě - chtít se vyléčit a žít jinak - lépe :palec: takže vzhůru do toho a uvidíš jak se svět pěkné místo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 21:32

Zakladatelko, píšu jako anonym, protože nikdo nemusí moc vědět :oops:

Mně hodně pomohlo si koupit deníček jen pro mě a každý den si tam napsat 50 věcí co byly super, co mi udělaly radost a kdy jsem se cítila dobře.
Ono je to blbina, ale věř mi, že to jde docela těžce - ze začátku a budeš muset opravdu pořád přemýšlet co si napíšeš a na negativní myšlenky ti nezbyde čas.
Zkus to dodržet a samozřejmě jak už bylo zmiňované Bachovky by ti také mohly pomoci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.12 21:47
@panenka87 píše:
Ahoj, mozna ti fakt bude stacit vypovidat se prychologovi a nemusis hned brat leky. Ale z vlastni zkusenosti vim, ze AD nove generace jsou vazne super leky. Nevznika na nich zavislost a netlumi. Uci mozek zachazet ze serotoninem. Je to teda lecba minimalne na rok, protoze jejich ucinek nastupuje az za par tydnu a po tom nastupu doktori doporucuji uzivat lek jeste tak rok, od te chvile, kdy se zacnes citit zase v normalu:-) ale vazne, s AD bych problem nevidela, pro me to byl zazrak:-)

Děkuji… tak to je fajn..ono sestra taky brala a rikala ze v pohode jen já jsem se proste bála do toho jít, ale tak zkusím už fakt potřebuju pomoc

• Citovat
  • Upravit
12921
18.8.12 21:48

Pomohl by ti psycholog neboj ono človek musí hledat dobrého než njakého najde. Ještě se stává že človek se cítí na začátku huř a pak to jde k lepšímu. Trvá to dlouho a nemužeš čekat zázraky prášky pomužou překonat nejvetší krizi ale to mam pocit že z toho co píšeš ještě nenastala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 21:50
@Becky00 píše:
Tak zkus jiného! Psychologa si má člověk vybírat dlouho a trpělivě :palec: Byla jsem u několika než jsem našla toho pravého a stálo to za to ;) Takže to nevzdávej a podívej se po jiném. Měl by počítat s tím že nemusíš být důvěřivá a hned ukecaná - ale to je jejich práce :) Takže se toho neboj :)

Stále se potkávat s ex je dost nápor, držím palce ať to zvládneš :hug: A myslím že nejlepší bude se snažit omezit komunikaci na naprosto nezbytnou - nedát mu prostor na výmysly…

Určitě nemusíš :) návykové jsou hlavně silné léky na úzkost a ty ti hned nedají pokud by jsi o ně vyloženě nežádala. Nejdřív se to zkouší co nejjemněji a hlavně psychoterapií :)
A o antidepresivech jsem už psala, u těch se nemusíš bát vůbec :)

Píšeš že tak nechceš pokračovat, a to je hlavní v úspěšné léčbě - chtít se vyléčit a žít jinak - lépe :palec: takže vzhůru do toho a uvidíš jak se svět pěkné místo :hug:

Děkuji ti moc..hezky jsi to napsala…víš nejhorsí je ze vidím ten rozdíl u mě, jak jsem jiná..nikdy jsem taková nebyla, vzdycky jsem byla usmevava a radovala jsem se z malickosti a ted jen becim sama nad sebou …je to fajn ze jsou tady holky co me chapou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.12 21:51
@annaei píše:
Pomohl by ti psycholog neboj ono človek musí hledat dobrého než njakého najde. Ještě se stává že človek se cítí na začátku huř a pak to jde k lepšímu. Trvá to dlouho a nemužeš čekat zázraky prášky pomužou překonat nejvetší krizi ale to mam pocit že z toho co píšeš ještě nenastala

A co je teda u tebe nejvetší krize? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13770
18.8.12 22:01
@Anonymní píše:
Děkuji… tak to je fajn..ono sestra taky brala a rikala ze v pohode jen já jsem se proste bála do toho jít, ale tak zkusím už fakt potřebuju pomoc

Nekdy je toho na jednoho moc, a pak zacne telo stagnovat a davat ti najevo, ze uz toho bylo dost! A varuje te pomoci tech uzkosti, ktere vznikaji take nedostatkem serotoninu(hormon stesti, se mu rika). Nejlepsi asi bylo u tebe jak psychoterapie, tak uzivani AD. Ale to by musel posoudit sam psychiatr:-)
Je toho ale na tebe moc ale rozhodne nemas neresitelny problem, tak vyhledej pomoc odbornika co nejdrive. Nema cenu to trapeni dal protahovat, kdyz reseni existuje!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 22:06
@panenka87 píše:
Nekdy je toho na jednoho moc, a pak zacne telo stagnovat a davat ti najevo, ze uz toho bylo dost! A varuje te pomoci tech uzkosti, ktere vznikaji take nedostatkem serotoninu(hormon stesti, se mu rika). Nejlepsi asi bylo u tebe jak psychoterapie, tak uzivani AD. Ale to by musel posoudit sam psychiatr:-)
Je toho ale na tebe moc ale rozhodne nemas neresitelny problem, tak vyhledej pomoc odbornika co nejdrive. Nema cenu to trapeni dal protahovat, kdyz reseni existuje!:-)

Máš naprostou pravdu ..ono musím se venovat diteti a a zit radostne…no resim tady ted pres SZ ty Bachovky tak jsem zvedava a já docela na takové veci veřím tak uvidime co to semnou udelá… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex