Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejhorší je, že je mi pořád zle…co sním je mi zle…mela bych s eradovat z mališkostí ale nejde to…nový partner je boží miluje nás oba a syna jak vlastního…:(
Tak zkus prvně zajít k psychologovi
ten prášky psát ani nemůže - ten si může jenom povídat, a třeba ti to pomůže ![]()
A k těm práškům - antidepresiva nejsou návyková a většina ostatních taky (při předepsaném a krátkodobém užívání)… takže toho bych se nebála…
Pokud nechceš rovnou psychiatrovi, tak mi napiš SZ a nabídnu ti pomoc(viz můj podpis).
Pokud chceš zůstat anonymní, tak se mi podívej na profil a napiš z mých stránek ![]()
U psychologa jsem byla před 4mi lety a právě mi vubec nepomohl..já jsem tak dopadla z predchoziho vztahu…ex ze me udelal neduverivce a ted to odnáší náš nový vztah…potřebovala bych začít myslet jinak…už tak nechci žít…jsem mladá mám zdravého syna a to je štěstí…Nejhorší problém u mě je, že neumím přenést přes srdce to, že budu mít stále styk s ex, že ho pořád uvidím a budu muset trpět jeho lži a přetvařky a výmysly ![]()
Takže se toho nemám bát? ju? no budu muset se rozhodnout : ![]()
Ahoj, mozna ti fakt bude stacit vypovidat se prychologovi a nemusis hned brat leky. Ale z vlastni zkusenosti vim, ze AD nove generace jsou vazne super leky. Nevznika na nich zavislost a netlumi. Uci mozek zachazet ze serotoninem. Je to teda lecba minimalne na rok, protoze jejich ucinek nastupuje az za par tydnu a po tom nastupu doktori doporucuji uzivat lek jeste tak rok, od te chvile, kdy se zacnes citit zase v normalu:-) ale vazne, s AD bych problem nevidela, pro me to byl zazrak:-)
Ale rozhodne ti AD problemy jako takove nevyresi. Ale dokazi te posilit, v tom smyslu, ze nebudes pak ze vseho tak vynervovana.
Tak zkus jiného! Psychologa si má člověk vybírat dlouho a trpělivě
Byla jsem u několika než jsem našla toho pravého a stálo to za to
Takže to nevzdávej a podívej se po jiném. Měl by počítat s tím že nemusíš být důvěřivá a hned ukecaná - ale to je jejich práce
Takže se toho neboj ![]()
Stále se potkávat s ex je dost nápor, držím palce ať to zvládneš
A myslím že nejlepší bude se snažit omezit komunikaci na naprosto nezbytnou - nedát mu prostor na výmysly…
Určitě nemusíš
návykové jsou hlavně silné léky na úzkost a ty ti hned nedají pokud by jsi o ně vyloženě nežádala. Nejdřív se to zkouší co nejjemněji a hlavně psychoterapií ![]()
A o antidepresivech jsem už psala, u těch se nemusíš bát vůbec ![]()
Píšeš že tak nechceš pokračovat, a to je hlavní v úspěšné léčbě - chtít se vyléčit a žít jinak - lépe
takže vzhůru do toho a uvidíš jak se svět pěkné místo ![]()
Zakladatelko, píšu jako anonym, protože nikdo nemusí moc vědět ![]()
Mně hodně pomohlo si koupit deníček jen pro mě a každý den si tam napsat 50 věcí co byly super, co mi udělaly radost a kdy jsem se cítila dobře.
Ono je to blbina, ale věř mi, že to jde docela těžce - ze začátku a budeš muset opravdu pořád přemýšlet co si napíšeš a na negativní myšlenky ti nezbyde čas.
Zkus to dodržet a samozřejmě jak už bylo zmiňované Bachovky by ti také mohly pomoci.
@panenka87 píše:
Ahoj, mozna ti fakt bude stacit vypovidat se prychologovi a nemusis hned brat leky. Ale z vlastni zkusenosti vim, ze AD nove generace jsou vazne super leky. Nevznika na nich zavislost a netlumi. Uci mozek zachazet ze serotoninem. Je to teda lecba minimalne na rok, protoze jejich ucinek nastupuje az za par tydnu a po tom nastupu doktori doporucuji uzivat lek jeste tak rok, od te chvile, kdy se zacnes citit zase v normalu:-) ale vazne, s AD bych problem nevidela, pro me to byl zazrak:-)
Děkuji… tak to je fajn..ono sestra taky brala a rikala ze v pohode jen já jsem se proste bála do toho jít, ale tak zkusím už fakt potřebuju pomoc
Pomohl by ti psycholog neboj ono človek musí hledat dobrého než njakého najde. Ještě se stává že človek se cítí na začátku huř a pak to jde k lepšímu. Trvá to dlouho a nemužeš čekat zázraky prášky pomužou překonat nejvetší krizi ale to mam pocit že z toho co píšeš ještě nenastala
@Becky00 píše:
Tak zkus jiného! Psychologa si má člověk vybírat dlouho a trpělivěByla jsem u několika než jsem našla toho pravého a stálo to za to
Takže to nevzdávej a podívej se po jiném. Měl by počítat s tím že nemusíš být důvěřivá a hned ukecaná - ale to je jejich práce
Takže se toho neboj
![]()
Stále se potkávat s ex je dost nápor, držím palce ať to zvládneš
A myslím že nejlepší bude se snažit omezit komunikaci na naprosto nezbytnou - nedát mu prostor na výmysly…
Určitě nemusíš
Píšeš že tak nechceš pokračovat, a to je hlavní v úspěšné léčbě - chtít se vyléčit a žít jinak - lépenávykové jsou hlavně silné léky na úzkost a ty ti hned nedají pokud by jsi o ně vyloženě nežádala. Nejdřív se to zkouší co nejjemněji a hlavně psychoterapií
A o antidepresivech jsem už psala, u těch se nemusíš bát vůbectakže vzhůru do toho a uvidíš jak se svět pěkné místo
Děkuji ti moc..hezky jsi to napsala…víš nejhorsí je ze vidím ten rozdíl u mě, jak jsem jiná..nikdy jsem taková nebyla, vzdycky jsem byla usmevava a radovala jsem se z malickosti a ted jen becim sama nad sebou …je to fajn ze jsou tady holky co me chapou…
@annaei píše:
Pomohl by ti psycholog neboj ono človek musí hledat dobrého než njakého najde. Ještě se stává že človek se cítí na začátku huř a pak to jde k lepšímu. Trvá to dlouho a nemužeš čekat zázraky prášky pomužou překonat nejvetší krizi ale to mam pocit že z toho co píšeš ještě nenastala
A co je teda u tebe nejvetší krize? ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji… tak to je fajn..ono sestra taky brala a rikala ze v pohode jen já jsem se proste bála do toho jít, ale tak zkusím už fakt potřebuju pomoc
Nekdy je toho na jednoho moc, a pak zacne telo stagnovat a davat ti najevo, ze uz toho bylo dost! A varuje te pomoci tech uzkosti, ktere vznikaji take nedostatkem serotoninu(hormon stesti, se mu rika). Nejlepsi asi bylo u tebe jak psychoterapie, tak uzivani AD. Ale to by musel posoudit sam psychiatr:-)
Je toho ale na tebe moc ale rozhodne nemas neresitelny problem, tak vyhledej pomoc odbornika co nejdrive. Nema cenu to trapeni dal protahovat, kdyz reseni existuje!:-)
@panenka87 píše:
Nekdy je toho na jednoho moc, a pak zacne telo stagnovat a davat ti najevo, ze uz toho bylo dost! A varuje te pomoci tech uzkosti, ktere vznikaji take nedostatkem serotoninu(hormon stesti, se mu rika). Nejlepsi asi bylo u tebe jak psychoterapie, tak uzivani AD. Ale to by musel posoudit sam psychiatr:-)
Je toho ale na tebe moc ale rozhodne nemas neresitelny problem, tak vyhledej pomoc odbornika co nejdrive. Nema cenu to trapeni dal protahovat, kdyz reseni existuje!:-)
Máš naprostou pravdu ..ono musím se venovat diteti a a zit radostne…no resim tady ted pres SZ ty Bachovky tak jsem zvedava a já docela na takové veci veřím tak uvidime co to semnou udelá… ![]()
Holky potřebuji pomoct..já už jsem zoufalá…5 měsíců jsem v novém vztahu… rok je to pryc co jsem opustila otce syna…jelikož v tom hrál roli alkohol… Jak jsem si nasla noveho partnera bylo na zacatku vse v pohode, porád jako je, ale já jsem se zmenila k horšímu…na vse mu odsekávám jsem kolikrát zlá a pak becím sama nad sebou a nevim si se sebou rady…mám dny kdy jsem ok a vše me bavi pak naopak jsou dny kdy bych nejlépe zalezla do nory a nic nedelala…nevim jak dál a premyslim ze zajdu k psychiatrovi jen se bojím zda mi nenapise hned prasky a já se toho moc bojím…abych nebyla potom závislá a to bych neprekousla uz vubec…:((((prosím poradte mi jak na to díky moc…