Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Napsala bych to stejné co panenka87, pokud opravdu vidíš velkou změnu ve svém chování, vnímaní atp. tak ti asi opravdu chybí serotonin, a s tím ti pomůžou ty AD. Popovídej si o tom s psychologem, psychiatrem a už jen ten pocit že něco děláš ti třeba trošku pomůže ![]()
S tou krizí bych byla opatrná!
Každý má svoji krizi jinde a čekat až budou všichni na konci sil a pokusí se zabít, nebo se nedej bože opravdu zabijí? A pak teprve uznat že jsou na konci sil a v největší krizi? Podle mně hloupost..
Pro tebe je to krize teď a tady a nemá cenu to jakkoliv zlehčovat…
Je super že s tím chceš něco dělat, a začni s tím hned dokud na to máš síly a vůli
o to bude lepší výsledek a rychlejší uzdravení… ![]()
@Becky00 píše:
Napsala bych to stejné co panenka87, pokud opravdu vidíš velkou změnu ve svém chování, vnímaní atp. tak ti asi opravdu chybí serotonin, a s tím ti pomůžou ty AD. Popovídej si o tom s psychologem, psychiatrem a už jen ten pocit že něco děláš ti třeba trošku pomůže![]()
S tou krizí bych byla opatrná!
Je super že s tím chceš něco dělat, a začni s tím hned dokud na to máš síly a vůliKaždý má svoji krizi jinde a čekat až budou všichni na konci sil a pokusí se zabít, nebo se nedej bože opravdu zabijí? A pak teprve uznat že jsou na konci sil a v největší krizi? Podle mně hloupost..
Pro tebe je to krize teď a tady a nemá cenu to jakkoliv zlehčovat…
o to bude lepší výsledek a rychlejší uzdravení…
práve o to jde… že tu krizi mám a bolí mě že to musí snášet jiní…no musím začít u psychologa a pak se uvidí…Děkuji mockrát za rady a pomoc…jak budu na tom lépe dám vedet jak to vse dopadlo…
@Anonymní píše:
Máš naprostou pravdu ..ono musím se venovat diteti a a zit radostne…no resim tady ted pres SZ ty Bachovky tak jsem zvedava a já docela na takové veci veřím tak uvidime co to semnou udelá…
No ja bych ty bachovky taky zkusila ale spis uz jako takovou podpurnou lecbu. Z vlastni zkusenosti vim, ze takova alternativni lecba muze byt na takove problemy kratka a hlavne pro cloveka nemocneho, trpici psych. nemoci taky zdlouhava.
@panenka87 píše:
No ja bych ty bachovky taky zkusila ale spis uz jako takovou podpurnou lecbu. Z vlastni zkusenosti vim, ze takova alternativni lecba muze byt na takove problemy kratka a hlavne pro cloveka nemocneho, trpici psych. nemoci taky zdlouhava.
hlavne uz to nesmim prodluzovat a v pondeli to zacít řesit…vše dobre dopadne verim tomu..musim nic jineho taky nechci…dobrou noc všem jdu spát at to zaspim vsechno
![]()
@Anonymní píše:
hlavne uz to nesmim prodluzovat a v pondeli to zacít řesit…vše dobre dopadne verim tomu..musim nic jineho taky nechci…dobrou noc všem jdu spát at to zaspim vsechno![]()
Dobrou noc a neboj se! Spravi se to a bude zase dobre;-)
Proste z osobní zkušenosti vim že muže být i huř. Což neznamená že tahle situace by se neměla řešit. Proste já AD beru jako poslední možnost kdy fakt už jde o život. Naštestí mam psychiatra který to bere stejne. Rozhodne to nezlehčuju už jenom kvuli dítěti se to musí řešit co nejrychleji
@annaei píše:
Proste z osobní zkušenosti vim že muže být i huř. Což neznamená že tahle situace by se neměla řešit. Proste já AD beru jako poslední možnost kdy fakt už jde o život. Naštestí mam psychiatra který to bere stejne. Rozhodne to nezlehčuju už jenom kvuli dítěti se to musí řešit co nejrychleji
právě proto, že mám syna, kdybych byla sama je mi to jedno jak na tom sem ale kvuli nemu a priteli to musím zvladnout…nasla jsem si psychologa je to muž ..chci zkusit chlapa u zenské jsem byla a tak ted udelam zmenu jsem zvedava jak se on na to bude dívat na tu mou situaci…pokud bude mit teda volno je to hruza jak je to obsazeno…
To je dobře že máš syna ono by to i bez tvého syna bylo duležité a s nim ještě víc. Snad bude mít čas vim že najít dobrého psychologa který má čas je problém. Držim palce bohužel tyhle veci rychle malokdy odejdou a chce to čas
Ahoj, zrovna jsem narazila na tohle téma, které mi je v poslední době taky dost blízké a úplně tě zakladatelko chápu..
Chci se jen zeptat, jak je to s poplatky u psychologa, kolik se platí za sezení? Já už jsem tolikrát přemýšlela, že bych se k někomu objednala, ale neumím si představit řešit s někým cizím moje divné stavy a problémy. A pak je tady otázka, jestli by to vůbec pomohlo, jestli by se člověku alespoň ulevilo..Když totiž čtu někdy ty recenze, jak lidi píšou, že odcházeli od psychologa ještě více doražení, tak to prostě odradí.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zrovna jsem narazila na tohle téma, které mi je v poslední době taky dost blízké a úplně tě zakladatelko chápu..Chci se jen zeptat, jak je to s poplatky u psychologa, kolik se platí za sezení? Já už jsem tolikrát přemýšlela, že bych se k někomu objednala, ale neumím si představit řešit s někým cizím moje divné stavy a problémy. A pak je tady otázka, jestli by to vůbec pomohlo, jestli by se člověku alespoň ulevilo..Když totiž čtu někdy ty recenze, jak lidi píšou, že odcházeli od psychologa ještě více doražení, tak to prostě odradí..
Klinický psycholog je zadarmo. A pokud ti nevyhovuje, najdi si jiného, může se stát, že takto vystřídáš víc psychologů, než si s některým budeš rozumět. A vybrat si muže či ženu podle toho, kdo ti víc sedí ![]()
A ze začátku je to obvykle ještě horší a pak se to začne zlepšovat
Aha, tak zadarmo, to je fajn. Stejně si ale myslím, že nebudu mít odvahu se k němu objednat. A vy, co jste už u psych. byli nebo docházíte, v čem konkrétně vám to pomohlo? Nějak si to totiž nedovedu představit, vždyť psycholog mi moji nervní povahu nepředělá, to, že člověk všechno vnímá jen černě a neumí se už z ničeho radovat. Myslíte, že to pomůže se z toho vypovídat? Já nevím no, to jsem dělala poslední rok se svou nej kamarádkou a nakonec to dopadlo tak, že už nemám ani tu kamarádku. ![]()
@Sarael Právě výhoda psychologa je že ten to musí s tebou tu hodinu přežít i když jseš totalně nesnesitelná. A třeba tě nemá rád. Pomáhá to v tom že se člověk vypovídá přitom si uvedomí třeba v čem dělá chybu. Já osobně chodim k psychologovi poslední 4 roky. Občas víc často občas jenom jí píšu maily. Tvojí nervní povahu nepředělá ale naučí te s tim nejak žít.
@Sarael píše:
Aha, tak zadarmo, to je fajn. Stejně si ale myslím, že nebudu mít odvahu se k němu objednat. A vy, co jste už u psych. byli nebo docházíte, v čem konkrétně vám to pomohlo? Nějak si to totiž nedovedu představit, vždyť psycholog mi moji nervní povahu nepředělá, to, že člověk všechno vnímá jen černě a neumí se už z ničeho radovat. Myslíte, že to pomůže se z toho vypovídat? Já nevím no, to jsem dělala poslední rok se svou nej kamarádkou a nakonec to dopadlo tak, že už nemám ani tu kamarádku.
Já jsem vždycky odcházela z toho sezení taková prozřená, cítila jsem se vždy po tom dobře.
Ta moje terapeutka mě spíš jenom navádí, sama do mě nic velkého nehustí. Jde o to, ujasnit si svoje pocity, prožívání. Proč se třeba u takové situace cítím zrovna tak atd. Na hodně věcí si odpovím sama ale ten psycholog tě k tomu pěkně povede. Záleží samozřejmě ale na způsobů vedení každého psychologa. Je hodně forem terapií.
@annaei Psycholog není kamarád, je to jeho práce, aby jsi se mu vypovídala, ten se na tebe nevykašle
A někdy je dobré když o svým problémech promluvíš s někým cizím, on to vidí zase s jiného úhlu a dokáže ti poradit zase jinak, než kamarádka