Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Jsem 3 měsíce a kousek po porodu a je mi čím dál hůř. Už jsem byla několikrát u své psychiatričky, změnila mi léky a bohužel mi stále není dobře. Mám hrozné návaly úzkosti, až mám pocit, že už to nemůžu zvládnout. Mám ještě 8-letého klučinu a mám pocit, že postarat se o rodinu je už nad mé síly. Tolik své děti miluju a chtěla bych jim být dobrou mámou. Tolik bych si přála, aby mi bylo dobře. Přestala jsem i kojit, malá je naštěstí na UM spokojená. Je tu někdo, kdo si také tímto prošel? Jsem od přírody hodně citlivá, vše si moc beru, o všem moc přemýšlím. Děkuji za zachování anonymu.
Ahoj prošla jsem si tím, ale mě zabrali antidepresiva. Držím ti palce a věřím,'že to zvládneš už jen proto, že chceš a uděláš proto maximium
@Anonymní píše:
Co bereš za léky? Mě tedy zabírá citalopram
Ahoj, moc ti děkuju. Beru Velaxin, předtím jsem brala Escitalopram a ten už mi nezabíral, Velaxin je silnější. Po pár dnech se mi udělalo lépe a pak se to bohužel zhoršilo. Beru Velaxin 4 týdny.
Tak jedině znovu ke svému doktorovi a zkusit asi vyšší dávky, já tedy začínala na dávkách, že jsem brala lék tři krát denně a pak mi to doktor postupně snižoval a dnes beru jen půlku denně. Dávka asi bude na začátek slabá
@Anonymní píše:
Tak jedině znovu ke svému doktorovi a zkusit asi vyšší dávky, já tedy začínala na dávkách, že jsem brala lék tři krát denně a pak mi to doktor postupně snižoval a dnes beru jen půlku denně. Dávka asi bude na začátek slabá
Jj, za tři týdny jdu na kontrolu, tak uvidím. Moc děkuju a měj se pěkně. ![]()
@carola píše:
Ahoj, moc ti děkuju. Beru Velaxin, předtím jsem brala Escitalopram a ten už mi nezabíral, Velaxin je silnější. Po pár dnech se mi udělalo lépe a pak se to bohužel zhoršilo. Beru Velaxin 4 týdny.
Pár dní po začátku to nebyly prášky, antidepresiva začínají působit po třech týdnech, do té doby může být naopak zhoršení stavu. Takže to zlepšení nebyla Velaxinem, to příjde až za ty tři týdny.
Psychoterapie, psychoterapie a zase psychoterapie. Léky jen tlumí nejhorší, ale bez porozumění tomu co, kdy a proč se v tobě děje a nácviku změny vzorců se nic nezmění.
A říct si někomu o pomoc - v tomto případě kvalifikovanému psychoterapeutovi/psychoterapeutce je to nejlepší co můžeš udělat.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem 3 měsíce a kousek po porodu a je mi čím dál hůř. Už jsem byla několikrát u své psychiatričky, změnila mi léky a bohužel mi stále není dobře. Mám hrozné návaly úzkosti, až mám pocit, že už to nemůžu zvládnout. Mám ještě 8-letého klučinu a mám pocit, že postarat se o rodinu je už nad mé síly. Tolik své děti miluju a chtěla bych jim být dobrou mámou. Tolik bych si přála, aby mi bylo dobře. Přestala jsem i kojit, malá je naštěstí na UM spokojená. Je tu někdo, kdo si také tímto prošel? Jsem od přírody hodně citlivá, vše si moc beru, o všem moc přemýšlím. Děkuji za zachování anonymu.
Ahoj, mně na úzkosti dost pomohl Citalec. Beru ho už několik let a jsem klidnější, velké návaly úzkosti nemám. Teď jsem byla u doktorky a napsala mi na noc k tomu Prothiaden(na deprese, nakupilo se mi teď víc problémů). Hlavně začnu chodit k psycholožce na terapii. Držím ti palce, ať se to srovná ![]()
Já jsem teda chodila před čtyřmi lety k psychologovi a pomohlo me to castecne…psala jsem si do denicku dechove cviceni a musela pravidelne tyto rituály delat..pomohlo ale jen částečne… spis jsem se z toho dostala sama postupne ale to nebyl jeste syn a byla jsem na tom jinak ..ted je vice starosti a zodpovednosti…zitra volám nasla jsem jednoho