Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Sonko muzu se te jeste zeptat,ohledne toho pustu.Zda se mi dost tezke to vydrzet 3dny
jen o te vode
.Vim,ze se to tak dela,ale jak to vydrzet,kdyz ti je z toho uz spatne???Tenhle pust provadite o vikendu nebo v normalnim praconnim dnu??Cetla jsem,ze se to ma zacinat v patek.Asi by bylo nejlepsi to drzet o vikendu,protoze telo je potom dost slabe ne?Ale pokud by jsi mela nejake tipy,jak to vydrzet a neco jeste z vasich zkusenosti,byla bych moc rada,kdyby jsi to napsala.Jeste jsem neprocetla ten odkaz na ty www.pust.cz ,ale budu se to snazit procist.Diky KAila
STEFINKO, dneska jsme se s manželem o hydro c. terapii bavili a on říkal, že když půjdu já, půjde taky. Dost mě tím překvapil a asi o tom začnu vážně uvažovat. Jinak www.doktorka.cz v diskusích se už snad bude dát najít i konkrétně o tomto, já jsem to zatím nehledala.
MÍŠo, při půstu, jestli tě bolí břicho, je dobré jíst hodně převařenou natural rýži. Jenom po zrníčkách, žádná kvanta.
Radina
Ahojky, jde o první den, ten je nejhorší.
Večer mě hodně bolela hlava, prý je to těma toxinama, co se vyplavují z těla. Druhý den, jsm už měla trochu více energie, ale hlad taky. Nejlepší je pít a pít . . . ![]()
Dál jsem to už nedržela než dva dny. Manža to drží vždy dny 3 a je tedy unavený. Taky jsem pozorovala, že je víc cítit potem, je to takový fujík smrádek. Takto nikdy cítit není, jenom při půstu. jediné riziko půstu je, že se tělo může otrávit samo sebou toxiny vyplavované z těla.
Jsou i tací, co ho drží s přehledem 50 dní . . . to už je asi půst dokonalý. Po takovém půstu vychází ze střev spousta usazenin. Je známo, že když tělo nemá potravu, tak si bere zásoby z nejméně potřebných usazených ložisek v těle. tak se dá i vyléčit i rakovina.Tělo si ji samo sní a vyplaví. Tak je prý naprogramováno.
Já se přikláním k té slané vodě (šankhaprakšálana). Fakt to funguje. Tato metoda důkladně odstraní usazeniny z celého trávicího traktu což klystýr nedokáže.
Takže do toho!
ahoj holky, tak jsem si tuhle diskuzi četla před dvěma dny a ta mě přiměla k opětovnému používání klystýru. Už dlouho jsem se na něj chystala. Musím říct, že pocit „po“ je fakt super.
Nevíte někdo, jak často je možné takovou očistu provádět?
Mimochodem, zkoušela jsem ten slunečnicový olej a dá se to vydržet. Až přestanu kojit, pustím se do té hladovky, teď bych nechtěla aby se všechen ten nepořádek z těla dostal do mléka. Čištění zdar.
Klarisa
ten klystýr se má provádět první týden klidně každý den s pak jednou týdně. ![]()
Já zítra ješte zkusím tu šankhaprakšálanu. ![]()
Čauky děvčata, tak jsem si dnes po ráno dělala šankhaprakšálanu. Nikdy bych nevěřila, že to funguje. myslím, že je to lepší než klystýr. Mě to trvalo cca 2 hodinky a to mě ještě přerušila dcera. ![]()
Jak často jí děláte?
Sonko, já jsem mluvila s jedním kamarádem a on Šank… doporučoval 1× měsíčně maximálně, ale znala jsem holku, která to zvládala s přehledem 1× týdně. Já už jsem se k tomu nedostala tak půl roku, nějak se mi na to nedostává času, co malá leze a zkoumá celý byt a při kojení to taky nebylo ideální. Teď co už vydrží delší dobu bez kojení a můžu ji nakrmit, asi zase začnu. Kdyžtak sem písni jak to čištění na tebe působí. Myslím teda na pleť a na psychiku, vnitřně to asi neuvidíš =o). Bereš k očistě i nějaké lactobacily? Jo a ještě bych se tě chtěla zeptat, odkud jsi čerpala informace o Šankhaprakšalaně. Mně to trvalo půl roku než jsem někde na netu sehnala človíčka co mi byl schopný dát solidní informace a doporučil literaturu.
Radina
Na teto adrese je vysvetlena Šankhaprakšálana, vcetne nasledneho cviceni. Dle meho nazoru je to docela dobre zpracovano.
http://zeme.mysteria.cz/view.php?…
Nicol
Holky, ale neblbněte s klistýrem pokud nejste uplne zdravé. Já nikdy neměla moc pocit, že bych se chtěla čistit a když už tak stačilo hodně pít čistou vodu. Jsem hubená 174/54kg, štítná žláza v pořádku, byla jsem na několika vyšetření. Asi 2 roky před otěhotněním jsem trpěla průjmy, ale doktoři nemohli přijít čím to vlastně je, a vzhledem k tomu, že jsem nehubla a nebylo časté, tak jsem to nechala tak být, doktoři říkali, že je to pravděpodobně psychikou (dělala jsem v té době zkoušky). Při porodu mi dali klistýr a nastal problém! Měsíc po porodu jsem „kakala“ skoro jen vodu, hubla a musela přestat kojit. Spočátku jsem to tak nechala tak být, protože jsem byla přesvědčená že se spraví a že by v porodnici nedávali automaticky klistýr, kdyby mohli někoho ohrozit na zdraví. Ale není to pravda, tohle není vhodné pro všechny a doktor mi pak vynadal, že jsem si klistýr nechala v porodnici dát (no nevím co jsem měla dělat když jsem to dostala přikázané). Kojit jsem pak už nikdy nezačala a dostala se na váhu 47kg. Tak asi tak.
No já tady pořád čtu jak je to děsně fajn…
Mě podobná očista dost rozhodila.
Nikdy jsem neměla potíže s vyprazdňováním, snažila jsem jíst zdravě a nevěděla jsem, co je zácpa a co je průjem. Docela bych řekla, že chožení na záchod bylo radostí ![]()
Pak jsem kvůli jednomu vyšetření musela vypít takovou tu slanokyselou vodu na „prohnání“, no a nejenže se mi teda supr zvedal kufr, ale poprvé jsem viděla, jak vypadá průhledný průjem ![]()
Je to už několik let, a ačkoliv jsem znovu najela na celozrné výrobky, jogurty..... Už nikdy se mi střeva nedali do takovýho stavu jako byly před.
Myslela jsem si, že je to tím, že se mi odtamtud vymyly všechny dobročinné bakterie.
Jak to mám dát zase dokupy?
Navíc mě v nejbližší době čeká buď klystýr nebo Yal před porodem, ha ha…
NiKi
Tady jde o to, že klysma je zcela neškodné pročištění střev. Většině lidí je potom nádherně. projímadla adt. neuznavám. Po klystýru nebo po šank by se měl člověk cítit jako znovuzrozený a tak to v mém případě skutečně je. Já si mysím, že pokud má někdo problémy s průjmy, tak proplach střev by mohl pomoci, protože to může být příčina hnilobného procesu ve střevech, který se tím očistí. Mám kamárádku, která te´d byla na hydro c. terapii a úplně jí vymizely sřevní i žaludeční problémy. O ekzému ani památky. Kdysi jsem četla knihu " Smrt přichází ze střev" napsal jí nějaký lékař, ale už si to nepamatuji a ten tam průplachy strašně doporučoval. u kamárádky lékaři také nevěděli čím to může být, že má pořád střevní a žaludeční problémy. Nakonec ve vodě ze střev po hydro c. terapii měla plísně, písek, pecky, hroudy usazenin, které jí dělaly zle. Nevím proč jsou lékaři skeptičntí k tak uznavané metodě, která se na světě praktikuje několik staletí a je osvědčená.
Já na střeva užívám Unilakt osahující řasu Chlorellu, dá se koupit v lékárních za 250,– ![]()
NiKino, u nás doma se ujaly lactobacilové kapsle Nutrolin-B, doktorka to doporučila synovi, protože trpěl zácpou i přes veškerou snahu o zdravou výživu. Moje sestra měla naopak permanentně průjem a organismus oslabený nedostatkem tekutin. Vyřešila to tím, že si koupila Psyllium a sype si ho denně do activia jogurtu, občas přidá právě ty Nutrolin kapsle a má už víc než rok po problémech. Psyllium není návykové a může se i v těhotenství. Pokud to budeš chtít řešit dopodrobna stravou, najdi si v knihovně knížku Ajurvéda - nebo něco na ten způsob. Popisuje jednotlivé typy lidí podle rozdělení jejich tělesné konstituce a právě na základě tohoto rozdělení se prý dají dělat divy právě se střevními problémy. Jo, určitě víš, že klystýr nebo Yal můžeš před porodem odmítnout, tím spíš, když na svůj problém upozorníš gynekologa a on ti to výslovně zapíše do dokumentace!