Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle si myslím, že doma nezvládneš. Dala bych to někam profi vyčistit.
A neodpustím si - asi jsi ještě neviděla mrtvou kočku uvízlou ve ventilačce…
Máš pravdu neviděla.
Ale náš kocour nikdy neměl snahu lézt po výškách. Drží se doma, jinde to nezná, maximálně na balkoně.
zakl.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Poradíte čím vyčistit prošívanou péřovou deku od kočičí moči?
Byli jsme o víkendu pryč, a před cestou jsme otevřeli ve všech místnostech ventilačky u oken. Náš kocour se po našem odchodu uvelebil v ložnici, bohužel ho tam průvan uvězdnil. Nevím kdy, ale moje prošívaná péřová deka to odskákala. Povlečení skončilo v pračce, to se bude prát na 90 st. C, ale co s tou dekou?
Vyhodit ji nechci.
Dík za tipy a oblouvám se za anonym
Pokud je to problém, tak prosím téma raději smazat. Děkuji
Stalo se mi loni. Vyhodila jsem jí na balkon, vyčistila octem a sodou asi 100× za sebou a pomohlo to, občas i práškem na praní.
Na balkonš byla asi týden, pokaždý, když to uschlo a pořád smrdělo, tak znova a znova
Dej ji někam odborně vyčistit, domácí čištění je peklo, já takhle bojovala s kobercem několik týdnů, nezabíralo vůbec nic - soda, ocet, sprej na čalounění ani enzymatický odstraňovač pachů. Už jsem byla smířená s tím, že ho budu muset vyhodit, ale jako poslední možnost jsem ho hodila do vany, prolila vodou a vydrhla pracím práškem. Po několika dalších dnech větrání venku jsem ho zase mohla dát dovnitř a víckrát už to doufám nebudu muset absolvovat.
Mám dvě kočky a s jednou byl jeden čas problém s močením, kde nemá… No, po vyzkoušení sto miliónů věcí jsem zjistila, že co jde, dám na vyčištění odborníkům - dávala jsem takhle dvakrát čistit matraci od Dormea, takovou tu zavinovací, pět centimetrů výška, stálo mě to ´jen´ čtyři stovky a měla jsem to dokonale vyčištěné. Dřív se mi totiž stávalo, že jsem měla dojem, že je vše perfektně vyčištěno mnou, a třeba až za dva týdny jsem to z dané věci zase začala cítit. Takže za mě určitě čistírna, deka by tě neměla ani moc stát ![]()
A k tý ventilačce - nám tam takhle jedna kočka fakt uvízla. Taky nikdy nelezla po výškách, takže bych to nečekala, ale asi tam něco lítalo, co ji zaujalo… Takže když už náhodou prostě musíme odjet všichni, tak radši ať je pak v bytě teplo a smrádek, než kvílející kočka se zaseklou páteří… ![]()
Holky díky za pomoc, jde hledat vhodnou čistírnu. Je to v Praze, tak snad to nebude tak těžkě. ![]()
Omlouvám se že se vetřu k dotazu, mě kocour počůral takovou tu velkou hrací plyšovou žirafu co mám pro dcerku, myslíte že v čistírně vezmou i takovou věc??snažila jsem se to vyčistit octem a tepem, ale nepomohlo, pořád smrdí
![]()
Ahoj.
Poradíte čím vyčistit prošívanou péřovou deku od kočičí moči?
Byli jsme o víkendu pryč, a před cestou jsme otevřeli ve všech místnostech ventilačky u oken. Náš kocour se po našem odchodu uvelebil v ložnici, bohužel ho tam průvan uvězdnil. Nevím kdy, ale moje prošívaná péřová deka to odskákala. Povlečení skončilo v pračce, to se bude prát na 90 st. C, ale co s tou dekou?
Vyhodit ji nechci.
Dík za tipy a oblouvám se za anonym
Pokud je to problém, tak prosím téma raději smazat. Děkuji