Příkrmy - jak na kousky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
holky,mám 5 měs. holčičku a začala jsem s příkrmy,nemám kolem sebe nikoho s dětmi,tak nevím co mám chystat,jak,kolik a hlavně ty konzist.poradte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrkni na http://kojeni.net/prikrmy.php tam najdes vsechno krasne popsane
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky
mám holčičku 6měsíců a kousek a už skoro 2 měsíce přikrmujeme
kupuji skleničky od Hami a Hipp,ale zatim baští ty od 4 měsíce a těď chci zkusit ty od 6 měsíce a tam už jsou ty kousky a mám strach,aby se malá třeba nezakuckala nebo něco,když nemá zoubky
asi jsem blázen co
,ale mám strach
a některé už obsahují lepek,ale já sním ještě nezačala,tak mám jí to dát i stím nebo zavést lepek jinak
Mockrát děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 6. měsíců už lepek může a pokud bude aspoň v polosedě, tak se nic nestane. Pokud by se ti zakuckala, tak hned pořádně posadit a trošičku se dá poplácat mezi lopatkama a určo to bude bez problémů. Jí třeba banán? Většinou ty děti, které neměli v puse nikdy žádný kousek, tak to plivou. Chudáci neví, co mají dělat s jazykem, ale určo po pár pokusech na to příjdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu je skoro rok a nemá zub ještě jeden,
ale banán normálně ukusuje, celý krajíc chleba sní bez pomoci, kousky mu vůbec nevadí, tak se toho neboj.
Já teda vařila doma a začala jsem tak, že jsem rozmixovala zeleninu a do ní dala přílohu normálně v celku, párkrát se zakuckal, ale během pár týdnů, jsem přestala mixovat úplně protože to nechtěl a stačilo mu to rozmačkat vidličkou. ![]()
A názory na lepek se různí, tp se musíš rozhodnout sama. Já ho dala už ve 4. měsíci v kaši, to blinkal, tak jsem zkusila znova za měsíc a už to bylo dobrý. ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky,děkuji a jak se projevuje třeba alergie na lepek
nebo na nějaké jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepek by se měl nově zavádět kolem 5 měsíce, je podle nějakých nových poznatků toleranční okno, takže ten už můžete zavést. Ono co člověk, to na lepek názor. Co se kousků týče, tak synátor zuby nemá a zvládne to. Oni si to těma dásněma zpracují. Zvládne jabko, banány, chleba s máslem … ale dlouho mi kousky odmítal, v podstatě až od konce osmého měsíce je začal jíst, do té doby jsem mu všechno mixovala. Ale kousky jako takové dostával od půlroku - křupky, sušenku, ovoce. To jestli bude kuckat nebo ne, to samozřejmě poznáš. Na začátku se možná parkrát zakucká, ale pak to bude zvládat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loslinos píše:
Holky,děkuji a jak se projevuje třeba alergie na lepeknebo na nějaké jídlo
Tak já mám osobně alergii na lepek. Mně se projevila v 21 letech. Jinak u dětí jsou to průjmy objemné zapáchající i třeba 10 x za den, nafouklé bolavé bříško, neprospívá, únava, anémie. Věř mi, že by si to poznala. Strašně to bolí. Teda aspoň mě to šíleně bolelo. Úplně se mi kroutily střeva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se s prosbou o radu, jak dát mimču kousky. Mému chlapečkovi je 8. měsíců (má dva dolní zoubky a horní jedničky se klubou) a pokud papání obsahuje kousky, tak se jimi dáví. Je to dost příšerný pohled, tečou mu slzy, zbytek jídla mi odmítne vzít. Přečetla jsem si, že by už měl zvládat vzít si do ruky křupku apod. a ukusovat a tak jsem mu dala kousek jablíčka. Skončilo to katastrofou, ukousal si z toho kousky a pak se jimi dusil tak, že z toho mám šok ještě teď
Nevím, co s tím… Co jste dávali jako první do ručičky na kousání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš má taky 8měsíců- ty křupky jí v pohodě- rozpouští se v pusy. jablkem se taky dáví.Banán si ukusuje sám a sní ho celej-nedusí ho to. Rohlík na kostičky sní taky. Zeleninu by jsem pomačkala jen vidličkou, momentálně teda jsme na skelničkách, tam těch kousků moc není.
Každý dítko snese něco jinýho, ale to jablíčko je dost tvrdý a asi to nerozmělní dásněma a dusí ho to. Zkus ty křupky, piškot, banán do ruky a hlídat, hlídat. Taky už jsme se dusili a to celkem natvrdo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Girly píše:
Přidávám se s prosbou o radu, jak dát mimču kousky. Mému chlapečkovi je 8. měsíců (má dva dolní zoubky a horní jedničky se klubou) a pokud papání obsahuje kousky, tak se jimi dáví. Je to dost příšerný pohled, tečou mu slzy, zbytek jídla mi odmítne vzít. Přečetla jsem si, že by už měl zvládat vzít si do ruky křupku apod. a ukusovat a tak jsem mu dala kousek jablíčka. Skončilo to katastrofou, ukousal si z toho kousky a pak se jimi dusil tak, že z toho mám šok ještě teďNevím, co s tím… Co jste dávali jako první do ručičky na kousání?
Dala bych ty křupky nebo baby sušenku. Tyhle dvě věci se v pusince rozmělní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kdy se prosim muzou ty krupky a jake to konkretne jsou? Mala taky nevezme nic s vetsimi kousky. Zatim kupuji sklenicky. Je ji 7 mesicu a jeste nema ani jeden zub.
- Citovat
- Upravit
@Sype píše:
Od kdy se prosim muzou ty krupky a jake to konkretne jsou? Mala taky nevezme nic s vetsimi kousky. Zatim kupuji sklenicky. Je ji 7 mesicu a jeste nema ani jeden zub.
Kukuřičné křupky - mají je všude možně: supermarkety, zdravá výživa, DM drogerie. U nás to mají i v malé sámošce. Vyrábí to spousta firem. Prodávají bez soli i se solí, tak pro malého samozřejmě kupuji ty nesolené. Můžou se dát kdykoliv, když už jste na příkrmech. Já první křupku dala asi na konci 5 měsíců. Vypadá to takhle:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design píše:
Kukuřičné křupky - mají je všude možně: supermarkety, zdravá výživa, DM drogerie. U nás to mají i v malé sámošce. Vyrábí to spousta firem. Prodávají bez soli i se solí, tak pro malého samozřejmě kupuji ty nesolené. Můžou se dát kdykoliv, když už jste na příkrmech. Já první křupku dala asi na konci 5 měsíců. Vypadá to takhle:
Moc dekuji!!! Zkusim dnes mrknout do DM.
- Citovat
- Upravit