Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Fakt jedine pochytat pastickama nebo jed. Plasicka je naprd, jednak ji slysis taky a navic mysi v baraku ziji vesele dal. Nam nepomohlo ani porizeni psa, vubec jim nevadi.
U nas otravujou akorat koncem leta, jak zacne byt vic zima, vlezou otevrenyma dverma dokonce i oknem (vetsinu der jsme uz zadelali), letos se jedna dokonce prokousala skrz penu u plastovych dveri, jeste jsme nemeli hotovy schod. Jakmile je vychytame je az do dalsiho roku klid.
Jinak navnadu z pasticky obcas sezerou aniz by je to cvaklo, potvory.
Kadi a chcijou vsude kudy prolezou, tak pak drhnu, umyvam, peru.
![]()
@bubli píše:
Fakt jedine pochytat pastickama nebo jed. Plasicka je naprd, jednak ji slysis taky a navic mysi v baraku ziji vesele dal. Nam nepomohlo ani porizeni psa, vubec jim nevadi.
U nas otravujou akorat koncem leta, jak zacne byt vic zima, vlezou otevrenyma dverma dokonce i oknem (vetsinu der jsme uz zadelali), letos se jedna dokonce prokousala skrz penu u plastovych dveri, jeste jsme nemeli hotovy schod. Jakmile je vychytame je az do dalsiho roku klid.
Jinak navnadu z pasticky obcas sezerou aniz by je to cvaklo, potvory.
Kadi a chcijou vsude kudy prolezou, tak pak drhnu, umyvam, peru.![]()
![]()
![]()
my se ted stěhovali a když se odvezli skříně ty koberce to smrdí jak zverimex
ta předtstava že tady v novém taky budou tak řádit to neeee ![]()
@hedabedna neboj ono se to casm zlepsi. My kdyz se nastehovali tak jich tu taky bylo plno, pochytali jsme jich aspon 15 ten prvni rok. Dalsi roky uz tak jedna az dve maximalne. Ty jsme vetsinou chytli hned.
Jéééžiš
Tp v tom vážně nejsem sama?? já mám moc šikovnou kočku, ale stejně na to nestačí
Tedy já mám po dnešku dost, v posledních dnech řeším jenom ty „myši“, na dvoře jsem to ještě brala, je podzim, ale dneska jsem viděla, jak se nám sápou do „bytu“, už ji mám chycenou na sýr, ale stejně…Kdo má dům, jak řešíte? jen pastičky? co je lepší - ty masakrovací nebo domeček? u nás je chlap za masakrovací já dávám domky. A co dělat potom? já mám sto chutí to polét vše savem, ale už mi bylo sděleno, že jsem hysterická a mám se hodit do klidu, JSOU VŠUDE ![]()
@Anonymní píše:
Tedy já mám po dnešku dost, v posledních dnech řeším jenom ty „myši“, na dvoře jsem to ještě brala, je podzim, ale dneska jsem viděla, jak se nám sápou do „bytu“, už ji mám chycenou na sýr, ale stejně…Kdo má dům, jak řešíte? jen pastičky? co je lepší - ty masakrovací nebo domeček? u nás je chlap za masakrovací já dávám domky. A co dělat potom? já mám sto chutí to polét vše savem, ale už mi bylo sděleno, že jsem hysterická a mám se hodit do klidu, JSOU VŠUDE
Takhle nějak jsem se cítila tohle léto :„jsou všude“ ![]()
Jak na myši? Pastičce se asi obloukem vyhýbají. Zkusila jsem sýr, chleba… ale nic. Kočku mít doma nemůžeme, dcera je alergická.
Nejlíp se mi osvědčily plastové pastičky - je s nimi snadnější manipulace a menší riziko úrazu než u klasických. Jako návnada kostička polosuchého salámu - Vysočina nebo Poličan, na salám většinou myš hupne do pěti minut.
Měl jsem v garáži a v bytě celou zimu zapnutý v zásuvce elektronický plašič myší a hmyzu - „výhodný nákup“ z nějakého TV shopu, který má i kamenné prodejny. Mělo to plašit veškeré hlodavce, pavouky a jánevímco ještě. Výsledek - v garáži a přilehlé místnosti rozkousané sáčky s cukrem, nahlodané kofily, všude nas. áno a na plašiči v bytě 14 dní vegetoval gigantickej pavouk…
Plastová pastička se salámem do hodiny po natažení chytila myš a do týdne další dvě…
@Frantikovajana píše:
Gel? jaký gel? jak to přesně funguje? a to zdechne to hned?
Nejspíš zdechne hned, jak zaleze do nějaký škvíry, kde bude pár týdnů smrdět… ![]()