Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
otázka je jasná, jak na roastbeef.
Shlédla jsem videa, přečetla diskuse i recepty, ale stále nevím, zda vybrat pomalé pečení a dlouhé nebo krátce a rychle.
Mám roštěnou 700g, vím že zatáhnout a pak péct, ale nechci sušenku, takže jak na medium, co je lepší? rychle nebo pomalu
@jizvíková take stale nevim jak na to, zkousela jsem jednou a byla to spis susenka, rada se priucim - vim jen ze je lepsi na peceni zabalit do alobalu s maslem ale teplota ad delka ![]()
@jizvíková
Za mě, pomalé pečení, mám troubu se sondou, takže rozehřeji troubu na 80 stupňů a peču tak dlouho, dokud teplota uvnitř nedosáhne 59 stupňů.
Já dělám už léta takto a vždycky je super:
svážu provázkem, den předem naložím (oliv. olej, horčice, worcester, sůl, pepř). nechám venku asi 1h před přípravou, rozpálím troubu na 180.
Zprudka opeču na pánvi ze všech stran a dám do pekáčku do trouby na 35 min. Samozřejmě záleží na velikosti masa, tohle je tak pro 1kg masa.
Teplotu uvnitř ještě zkouším teploměrem, aby maso mělo 58 stupňů.
Dělám to podobně jako @jajda32 já teda jen používám olej, sůl, pepř, hořčici a nakonec i cukr krystal zprudka opeču ze všech stran a šup do trouby na 180st. asi 30 - 40 min. potom vytáhnu a 10min. pod pokličkou ho nechám dojít.
Maso nakládám na 3-5 dní, pak ho nechám zatáhnout na pánvi a dávám péct přikryté na 170 stupňů cca 20 minut (záleží jak je vysoké).
Ahoj, ověřený recept: zatáhnout na velmi prudkém ohni, potřít hrubou solí (popř. přidal trochu pepře nebo rozmarýn - podle chuti). Péci ve velmi horké troubě, délka pečení je podle váhy 20 min na 1 kg (musí se to spočítat v poměru k váze). Pak vyndat z trouby, zabalit do alobalu a nechat stát cca 20 min. Dopéká se to vlastním teplem. Takhle je dost červený (nám to chutná), pokud chceš více upečený, budeš muset lehce prodloužit dobu pečení.
@wildcherry píše:
Holky dela se to i z hovezi plece?
@concetta píše:
Já myslím, že ne. Že by to bylo tvrdé.
ahaaa, skoda
..tak budou ty hanbace
.A z ceho se dela nejlepe?
@wildcherry nene dělá se to z hovězího roštěnce nebo z falešné svíčkové
@renule 13 píše:
@wildcherry nene dělá se to z hovězího roštěnce nebo z falešné svíčkové
dekujiiiii ![]()