Jak na slimáky a mšice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
12.5.12 14:56

Mně nejvíc ničení molice, na ty jsem zkusila snad všechno a ničí mi ibišky, ze různých druhů mi zbylo už jen polovic :,( Tak kdyby jste měli někjaký osvěčený tip. Tak sem sním :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
12.5.12 14:56

my letos prvni rok zahranicime a slimaci nam zacli zrat salaty, tak jsme koupili ty modre granulky na ne, jmeno uz nevim a pomaha pry zahon obsypat vapnem, ale to muzes jen za sucheho pocasi, ne za vlhka/deste jak je ted. A slimaci jsou pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.5.12 14:58

@tytyty To je ten ferramol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
12.5.12 21:50
@Pudloslava píše:
ferramol narozdil od vanishe neotravi zvirata a slimaci chcipnou nekde zalezli, ntakze se nevali mrtvi na zahonku

Souhlasím. Rozhodně není hezký pohled druhý den koukat na chcíplé slimáky na záhoně. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
16.5.12 15:25

Holky, mě se na mšice molice podobnou milou :cert: havěť osvědčil Biool, funguje na přírodní bázi, tuším řepkový olej :think: ale po max 3 postříkáních jsou mšice fuč :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
16.5.12 16:51
@lostrisis píše:
Holky, mě se na mšice molice podobnou milou :cert: havěť osvědčil Biool, funguje na přírodní bázi, tuším řepkový olej :think: ale po max 3 postříkáních jsou mšice fuč :dance:

To je ten olej jak sem si v mém příspěvku nevzpomněla na název. Taky zafungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
16.5.12 19:14
@lostrisis píše:
Holky, mě se na mšice molice podobnou milou :cert: havěť osvědčil Biool, funguje na přírodní bázi, tuším řepkový olej :think: ale po max 3 postříkáních jsou mšice fuč :dance:
@Aspera píše:
To je ten olej jak sem si v mém příspěvku nevzpomněla na název. Taky zafungoval.

Holky tak já to ukusím na ty molice, je to snad poslední pokus který budu dělat, jak to nepomůže, tak je podzim všechny vyhodím :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jituka
17.6.12 20:18

slimáci

Zdravím všechny hubitele mšic a slimáků, jako vy všichni jsem z nich na mrtvici. Na mšice zatím používám chemii, ta je 100%,ale zaujaly mě rady hubení ne chemicky, tabák, kopřivy, rajčata, určitě vyzkouším. Slimáky likviduji též ručním sběrem a šup s nimi do solné lázně, bezmilosti :cert: Ale též jsem vyzkoušela nasypat okolo rostlin piliny. Zajímavé opravdu bylo, že jsem měla nějakou dobu pokoj, dokud nezapršelo. Pak se to musí zase opakovat. Ono totiž těm hajzlíkům nejdou ty piliny přelézt. Zajímavé, což? :P

• Citovat
  • Upravit
22
18.6.12 07:41
@Ališa píše:
kdybys mohla mít kačeny - indické běžce, tak ty slimáky milujou a zahrádka je za chvíli bez slimáků. Jinak je to s nima asi marný boj :cert:

Souhlasím, máme doma. Je to jejich hlavní potrava, takže od slimáků pokoj :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edee4
3.7.12 11:49

Na mšice na papričkách v bytě jsem koupila drahý bio přípravek (cca 300 kč) a nic),nepomáhala ani mýdlová voda a podobně, pak jsem zkusila sprej proti parazitum a klišťatům a konečně jsem se jich zbavila.

• Citovat
  • Upravit
637
10.8.12 17:14

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale nám se osvědčil na slimáky Ferramol (Zelené granulky, zabijí jen slimáky, a to dokonce tak elegantně, že návnadu sežerou, odplíží se pryč a někde v koutě v klidu chcípnou. Pro ostatní zvířata, květiny a lidi zcela neškodné.)
A mšice - nejlepší a 100% BIO - narhej kopřivy, nacpi je do 1/3 sudu a zbytek dolej vodou. Po cca 3 týdnech je hotovo. Výluh (smradlavý) pak nařeď přiměřeně čistou vodou a postříkej rostlinky. Mšice budou pryč a rostlinám to prospěje. Lze aplikovat i jako oživující hnojivo na trávník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
10.8.12 18:50

Slimaky nevim, na msice velice ucinny prostredek voda + jar, nebo mydlo a postrikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbull60
18.11.12 22:55

mechanická likvidace

Abych měla jistotu, že slimáky zničím i s vajíčky, rozšlapávám je gumovýma holinkama. Myslím, že dupnutí podpadkem gumovky je okamžitá smrt, než zdlouhavé umírání nasolením nebo trávením.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
18.11.12 23:05

Na mšice mi tedy nejlépe ze všeho zabrala levandule - ty mrchy jí nesnáší.. Se slimáky si zatím rady moc nevím - házím je co nejdál za plot :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Terka_83
25.2.13 14:41

Pudloslava - namazat na kmen stromku neschnouci lep…

potřebovala bych něco neškodného na ovocný stromek, díky mšicím jsem ještě neměla úrodu :evil: a letos to chci změnit (3. léto), máte nějaký osvědčený trik, ten neschnoucí lep, kde se to koupí?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1